2024.07.27.

Hátrányból tudott fordítani a Mohora

Hiába vezetett a Diósjenő, végül bejött a papírforma.

Szombaton Diósjenőn tette tiszteletét a Mohora a vármegyei élvonal huszonhatodik fordulójában. A látogatók számítottak a párharc favoritjának, ettől függetlenül viszont nem adták olcsón a bőrüket a jó napot kifogó hazaiak. Az első félidőben nem találtak rést ellenfelük védelmén a vendégek, akik ráadásul hátrányba is kerültek, Lami talált be. A második felvonásnak nagyobb elánnal vágtak neki a mohoraiak, az összecsapás kétharmadánál pedig Szita büntetőből egalizált. Ment tovább Baranyi Tibor legénysége, a csereként beszálló Széles Gábor jóvoltából sikerült a fordítás is, és mint utóbb kiderül, az újabb gól együttese kettő egyes győzelmét is jelentette. Emelt fővel maradtak alul a diósjenőiek.

Megyei I. osztály, 26. forduló:

Diósjenő SE-Unicum FC Mohora 1-2 (1-0)

Diósjenő, 100 néző. Vezette: Kovács M. (Urbán V. P., Istvanovszki A.)

Diósjenő SE: Szaszovszki – ifj. Monostori L., Pincze, Haljárszki, Bőgér Á. – Holman (Valent, 74.), Krajcsek (Sebők, 38.), Makkai – Lami, Varga Gy. (Szunter, 63.), Monostori A. Játékos edzők: Bőgér Dávid, Varga Gyula.

Unicum FC Mohora: Földi – Telek (Rados, 65.), Rácz D., Széles B., Lavkó  – Pistyúr, Bartal (Strihó, 81.), Káposzta, Mátyás Zs. (Hatala, 88.) – Dallos (Széles G., 46.), Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Sárga lap: Haljárszki, Makkai, Valent, ill. Káposzta

Gól: Lami (34.), ill. Szita (60.), Széles G. (73.)

Jók: az egész csapat, ill. Széles G. (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Bőgér Dávid: – Az első félidőben egyenrangú partnerei voltunk a vendégcsapatnak. Jól játszottunk és a gólon kívül nekünk volt ziccerünk. Nem mondom, hogy eldönthettük volna a mérkőzést, de nagy lépést tehettünk volna, hogy meglepetést okozzunk. A második félidőben nagyon ránk jött a Mohora, benyomtak a kapunk elé. Igazából ott már elfáradtunk és idők kérdése volt, hogy gólt kapunk. Sajnos kaptunk kettőt is. A csapat jelesre vizsgázott akaratból. Sajnáljuk, hogy vereséget szenvedtünk. Sok sikert kívánunk a Mohorának! Végezetül szeretnék bocsánatot kérni a csapattól a viselkedésemért, amit sajnálok!

Baranyi Tibor: – Nagyon-nagyon megnehezítette a hazai csapat a dolgunkat, de mi ezt tudtuk, mivel jó játékosokról van szó, egy jó csapatról, jó kollektíváról, illetve egy jó pályára, jó körülmények közé érkeztünk. A mérkőzés egészében mi domináltunk és a mi akaratunk teljesült. Az ellenfél egy kontratámadásból kihasználta figyelmetlenségünket és abból vezetést szerzett. Utána a második félidőben rátett még egy lapáttal a csapat, és szemet gyönyörködtető játékkal, parádés hozzáállással, nagyszerű egyéni teljesítményekkel sikerült egy nagyon szimpatikus és erős Diósjenőt legyőznünk. 

A bajnokság aktuális állása: