2024.07.27.

Ismét nyerni tudott a Berkenye

Három nyeretlen bajnoki után a Palotást múlta felül Rusvay Gergely együttese.

Szombaton a Palotást fogadta a Berkenye a vármegyei élvonal huszonhatodik körében. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a gárdák. Bár vékony létszámmal, tartalékosan álltak fel a hazaiak, abszolút méltó riválisnak bizonyultak. A második játékrész elején be is találtak a házigazdák, Balga volt eredményes. Hamarosan nőtt a különbség, Rusvay rezgette meg a hálót. Itt még nem dőlt el a meccs, ugyanis kisvártatva Jele Máté szépített. Próbálkoztak az egyenlítéssel a látogatók, mindhiába, sőt a hosszabbításban a csereként beszálló Fábri végleg lezárta a párbajt. Három egyre nyert Rusvay Gergely társulata.

Megyei I. osztály, 26. forduló:

Berkenye SE-Palotás SE 3-1 (0-0)

Berkenye, 50 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Szemesi Zs., Pál A.)

Berkenye SE: Flamich – Porvay, Keresztes, Földvári D., Debre D. – Hesz, Rottek, Rusvay, Genzelman – Horváth L. (Fábri, 69.), Balga. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Palotás SE: Dankó – Szlobodnyik, Kotasz G., Hegedűs, Sipos – Tancsik, Hadrik  – Loboda (Jambrich B., 60.), Jambrich S., Jele M. – Szabó R. (Kajzinger, 81.). Vezetőedző: Jele Zoltán.

Sárga lap: Földvári D., ill. Kotasz G.

Gól: Balga (49.), Rusvay (57.), Fábri (92.), ill. Jele M. (61.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Rusvay Gergely: – Tegnap még úgy volt, hogy tízen kell kiállnunk, de Hesz Feri eljött a suliból, Fábri Tomi sérülten leült a kispadra, így, ha szűken is, de megvoltunk. Serülések és eltiltások miatt hat meghatározó játékosunk hiányzott. Tudtuk, hogy az ellenfél nagyon párharcos, kellemetlen csapat, de jól álltunk bele a meccsbe. Az első félidőben nem forogtak veszélyben a kapuk, de a második félidő elején gyorsan vezetést szereztünk, ami megnyugtatta a gárdát és jött is a második találat. A hetvenedik perctől viszont nagyon elfogytunk, de tizenkilencre lapot húztam és Fábri Tomi eldöntötte a meccset! Pozitívum, hogy három helyi, berkenyei srác is pályán volt ma! Nagyon büszke vagyok a csapatra! A Palotásnak sok sikert kívánok, mi pedig megyünk tovább. Szerdán fontos kupameccsünk lesz, remélem, a sérültek hadra foghatók lesznek!

Jele Zoltán: – Húsz perc játék kevés ahhoz, hogy egy mérkőzést meg tudjunk nyerni. Gratulálok a Berkenyének a győzelemhez!

A bajnokság aktuális állása: