2024.07.27.

Kötelezővel javított a Mohora

Csak megnehezíteni tudta a favorit dolgát a Héhalom.

Múlt szombaton a Héhalmot fogadta a Mohora a vármegyei élvonal tizennyolcadik körében. Remekül kezdtek a hazaiak, Szita révén négy perc elteltével beköszöntek. Ezt követően viszont elmaradt a sziporkázás. Ezzel szemben a lelkes látogatók becsülettel tették a dolgukat, így voltak jó pillanataik, lehetőségeik is. Már a második felvonás derekánál tartott az ütközet, amikor Pistyúr növelte övéi lépésfórját. A hátralévő időben nem változott az állás. Kettő nullra nyertek a papírformát igazoló házigazdák, vereség ellenére viszont ezúttal nem értheti kritika a mindent beleadó másik oldalt sem.

Megyei I. osztály, 18. forduló:

Unicum FC Mohora-Héhalom SE 2-0 (1-0)

Mohora, 70 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Rácz D., Szemesi Zs.)

Unicum FC Mohora: Földi – Pécsi (Molnár K., 65.), Széles B., Rácz D., Lavkó (Rados, 14.) – Pistyúr, Káposzta, Bartal (Mátyás Zs., 46.), Klinger (Strihó, 46.) – Széles G. (Benécs, 65.), Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Héhalom SE: Fehér – Kolarovszki (Hajdú A., 69.), Nagy Sz., Nagy Á., Erdei (Lakatos V., 68.) – Lakatos L., Karmacsi, Tőzsér (Gyuriska, 75.), Hajdú J. (Farkas R., 83.) – Berkes, Balog R. (Sróth, 72.). Edzők: Rozmaring Péter, Farkas Ferenc.

Sárga lap: Széles B., ill. Erdei, Tőzsér, Nagy Á.

Gól: Szita (4.), Pistyúr (68.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Baranyi Tibor: – Hozzászoktunk a műfűhöz, mivel ilyen pályán játszottunk az edzőmérkőzéseinket és kis műfüves pályán edzünk. Újra hozzá kellett szoknunk a jó minőségű füves pályához. Ez még nem nagyon sikerült. Mindkét félidőt egy-egy góllal tudtuk nyerni. Uraltuk a meccset, de igazából sok pozitívumot nem tudok mondani a három ponton kívül. Egy nagyon szimpatikus Héhalmot sikerült legyőznünk hazai pályán. 

Rozmaring Péter: Úgy gondolom, hogy emelt fővel távozhattunk erről a mérkőzésről. Ismét a negyedik percben kaptunk egy gólt egy egyéni hibából, viszont most már volt tartása a csapatnak. A védekezésünk viszonylag rendben volt. Aki nem látta a mérkőzést, annak mondom, hogy volt két-három százszázalékos ziccerünk. Nyilvánvaló, a Mohora egyelőre jobb erőkből álló csapat, gratulálok nekik és további sok sikert kívánok, azonban úgy vélem, emelt fővel tudtuk elhagyni a pályát! Ha így haladunk tovább, elég sok szép eredményt fogunk elérni. 

A bajnokság aktuális állása: