2024.07.27.

Megharcolt a sikerért a Mohora

Nagy csatában kapott ki az Építők.

Szombaton az Építőket fogadta a Mohora a vármegyei élvonal huszonhetedik körében. Remekül kezdtek a házigazdák, Szita két perc alatt bevette a kaput, aztán még az első negyedórában Rácz is gólt szerzett. Szépen lassan felocsúdtak a vendégek, kézbe vették a gyeplőt. Ugyan edzőjük piros lapja miatt bosszankodhattak a salgótarjániak, a szünet előtt örülhettek is, mert összejött a szépítés. A második felvonásban mindent megtettek az egyenlítésért a látogatók, helyzeteik is akadtak, de Földi jól védett. A meccs utolsó szakaszához érve Széles Gábor növelte övéi előnyét, de nem nyugodhattak meg a hazaiak, mert a duplázó Budveszel Benjámin ismét faragott a hátrányból. A hátralévő időt már kihúzták a mohoraiak, akik nehezen, de három kettőre nyertek.

Megyei I. osztály, 27. forduló:

Unicum FC Mohora-Építők KC 3-2 (2-1)

Mohora, 100 néző. Vezette: Bodó I. G. (Szigetvári Zs., Juhász Á.)

Unicum FC Mohora: Földi – Pécsi, Rados (Benécs, 66.), Széles B., Molnár K. – Pistyúr, Káposzta, Rácz D., Széles G. – Dallos (Strihó, 61.), Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Építők KC: Hegedűs – Menczel (Nagy Á., 56.), Ökrös, Gál (Szabó J., 78.), Tőzsér L. – Dániel Z., Német – Budveszel Benjámin, Gyetvai, Oláh Sz. – Budveszel Benett. Játékos-edző: Csatlós Tamás.

Sárga lap: Széles G., Földi, Pistyúr, Szita, ill. Budveszel Benjámin, Tőzsér L., Gál, Szabó J.

Piros lap: Csatlós (26.), Tőzsér G. (94., a kispadról, mindketten Építők KC)

Gól: Szita (2.), Rácz D. (14.), Széles G. (73.), ill. Budveszel Benjámin (37., 86.)

Jók: Széles G. (a mezőny legjobbja), Földi, ill. az egész csapat

Baranyi Tibor: – Gondoltam, hogy sokat ki fog venni a csapatból a szerdai kupamérkőzés. Így is történt. Egy küzdelmes, gyenge színvonalú meccsen sikerült itthon tartanunk a három pontot. Gratulálok a srácoknak, a vendégeknek pedig további sok sikert kívánok!

Csatlós Tamás: – Gratulálok a csapatnak, szerintem jobbak voltunk, mint a hazai csapat! Sajnos hamar kétgólos hátrányba kerültünk, kétszer csúsztunk el a tizenhatoson belül. Végig irányítottuk a játékot! Ilyen gyenge játékvezetést már rég láttam! Ennyit hibázni csak szándékosan lehet! Mikor a meccs után mindkét csapat szidja a játékvezetőt, és nem azon az ajtón kell bemennie, amin kijött, ott baj van!! Voltam már sokszor kiállítva, de most először van az, hogy nem tudom, miért állított ki! Csalódott vagyok, de közben büszke is, mert szerintem nyernünk kellett volna! Gratulálok a Mohorának a győzelemhez!

A bajnokság aktuális állása: