2024.07.27.

Alsóházi ellenfelet gyűrt le a Legénd

Nagy küzdelem végén maradt alul a Keszeg.

Múlt vasárnap a Legéndet fogadta a Keszeg a vármegyei harmadosztály Nyugati-csoportjának huszonharmadik fordulójában. A vendégek kezdték a jobban az alsóházi csörtét, tíz perc alatt előnybe kerültek. Ugyan ezt követően próbálkoztak a házigazdák, a szünethez közeledve tovább nőtt a különbség. Még éppen a pihenőt megelőzően jött a szépítés, így továbbra is nyílt maradt a meccs. A második etap elején ismét beköszöntek a látogatók, Takács triplázott. Postafordultával jött azonban a válasz, majd hamarosan egy büntetővel már remi volt az állás. Nem sokkal később egy piros lap miatt megfogyatkoztak a keszegiek, amit ki is tudott használni az utolsó negyedórához érve újra betaláló másik oldal. A hátralévő időt már kihúzták a legéndiek, akik végül négy háromra nyertek.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 23. forduló:

Keszegi SE-Legéndi SE 3-4 (1-2)

Vezette: Pál A. (Dobsonyi L., Moravcsik D.)

Keszegi SE: Petuker – Pistyúr, Kraft, Mezei Cs., Marosi – Turcsán (Baranyi, 10.), Kovács R., Bujtár, Gömöri – Belencsák, Muszta. Edző: Cseri Kornél.

Legéndi SE: Miklián – Gláz, Durucz, Oláh T., Megyeri – Marozsán (Lajos B., 78.), Franyó, Urbán, Ollé – Mészáros, Takács (Réczi, 82.). Edzők: id. Bujnyik János, Hanusz Péter.

Sárga lap: Kraft, ill. Mészáros, Gláz

Piros lap: Pistyúr (69., Keszegi SE)

Gól: Marosi (44.), Muszta (58., 65.), ill. Takács S. (10., 40., 57.), Durucz (75.)

Jók: Muszta, Bujtár, ill. az egész csapat

Cseri Kornél: – Ez volt az a mérkőzés, ami után nehéz optimista gondolatokat közvetíteni. Nem is lehet, illetve nem is kell! Ez a meccs tökéletesen tükrözte az idei szezonunkat, hogy miért is állunk ott, ahol a tabellán. Egy reklámszlogen jutott az eszembe: „Kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi…” Nem kell messzire visszamenni abba az időbe, amikor az ilyen presztízsmeccsek lázba hoztak mindenkit. Mára ez is sajnos egy sima találkozó lett… Ettől függetlenül én szeretném megköszönni a csapatnak, mert akik itt voltak beleadtak mindent és egytől egyig küzdöttek a kilencven perc során! Érdemi változásokra van szükség, amiket tisztán látunk, és az igazi erőpróba épp ezért a szezon végén jön el számunkra, hogy megvalósítsuk mindazt, ami szükséges ahhoz, hogy a Keszeg nevéhez méltóan szerepeljen újra, remélhetőleg hosszú távon! Viszont addig is kötelességünk, hogy a hátralevő mérkőzéseken tovább küzdjünk és emelt fővel, egyenes gerinccel fejezzük be a szezont…

Bujnyik János: – „Nagyon jó” időben, hála istennek, voltunk huszonegyen. Úgyhogy három játékosomat nem is tudtam átöltöztetni. Először is, gratulálok a csapatnak! Jól játszottunk és nyertünk. Azt szokták mondani, a győzelmet nem kell megmagyarázni. Voltak hibák, de szerencsére, a végére csak sikerült behúznunk a három pontot. Egy sportszerű ellenféllel volt dolgunk. 

A bajnokság aktuális állása: