2024.07.27.

Laza sikerrel vágott neki a tavasznak a Rétság

Csúnya pofonba szaladt bele az Ipolyszög.

Múlt vasárnap Ipolyszögön volt jelenése a Rétságnak a legalacsonyabb osztály nyugati-csoportjának tizennegyedik körében. Gyors góllal kezdtek az egyértelmű esélyesként pályára lépő vendégek, Mák hét perc alatt beköszönt. Mentek tovább a látogatók, kisvártatva Pataki is eredményes tudott lenni, aztán a játékrész derekán Kenyeres folytatta a sort. Még a szünet előtt tovább nőtt a különbség, hamar eldőltek tehát a fontosabb kérdések. A második felvonás elején Ragács jutott dupláig, majd két csere is betalált. Benkocs Krisztián és Homolya Alex rezgette meg a hálót. Végül könnyed, hét nullás győzelmet arattak a rétságiak.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 14. forduló:

Ipolyszögi SE-Rétság FC 0-7 (0-4)

Vezette: Ordasi I. P. (Szász K.)

Ipolyszögi SE: Homolya G. – Balla, Keresztes, Dóka, Petrovszki – Papp, Gulyás (Vachó, 38.), Pádár, Selymes – Ábrahám, Takács. Játékos-edző: Takács Gergely.

Rétság FC: Barna – Tövis, Benkocs B. (Durján, 68.), Molnár, Rózsa (Bajzek, 75.) – Mák (Zsíros, 75.), Körmöci (Fritz, 68.), Ragács (Homolya A., 55.), Kenyeres – Homolya E. (Hekli, 60.), Pataki (Benkocs K., 55.). Edző: Havay Zoltán.

Sárga lap: Selymes, ill. Homolya A.

Piros lap: Balla (85., Rétság FC)

Gól: Mák (7.), Pataki (11.), Kenyeres (28.), Ragács (38., 54.), Benkocs K. (57.), Homolya A. (72.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Takács Gergely: – Remek edzőpartnernek bizonyultunk, lesz ez még jobb is. 

Havay Zoltán: – Megkezdtük az első bajnoki mérkőzésünket. Viszonylag jó időjárás mellett játszhattunk. Jó kedvvel és elszántan érkeztünk Ipolyszögre. Kellő létszámmal és erővel tudtunk felállni. Úgy érzem, hogy a győzni akarásunk és a szorgalmunk által magabiztosan sikerült megnyernünk a találkozót. Hamar megszereztük a vezetést, illetve gyorsan tudtuk gyarapítani a gólok számát. Elégedett vagyok a csapattal teljes mértékben, bízom benne, hogy ez a lendület az egész szezonra kitart! Köszönöm az ellátogató szurkolóinknak, hogy ma is velünk tartottak.
Kérni szeretném, hogy akinek van kedve és szeretne látni egy lendületes, fiatal, újraalakuló gárdát, az jöjjön el és érezze jól magát, valamint buzdítsa a fiataljainkat. A következő mérkőzésünk szombaton tizenöt órakor lesz a Kétbodony csapata ellen a rétsági futballpályán. Sok sikert az Ipolyszög csapatának!

A bajnokság aktuális állása: