2024.07.27.

Hátrányból tudott talpra állni a Karancsberény

Hiába vezetett a Bátonyterenye II, végül sima vereséget szenvedett.

Múlt vasárnap a Bátonyterenye tartalék együttesét fogadta a Karancsberény a vármegyei legalacsonyabb vonal Keleti-csoportjának tizennegyedik fordulójában. Jó darabig lelkesen állták a sarat a táblázaton lentebb elhelyezkedő vendégek. Az első félidőben nem is találtak fogást ellenfelükön az esélyesnek számító hazaiak. Aztán a második etap elején Bellér szabadrúgásával előnyhöz jutottak a látogatók. Nem sokáig tartott ez az állapot, mert hamarosan Szőrös egyenlített. Pár perccel később nehéz szituációba kerültek a bátonyiak, Nagyot kiállította a sípmester. Ezt követően fokozatosan bedarálták ellenfelüket a házigazdák. Gerhát, Kovács, Lavaj, illetve Mezei is betalált. Végül a papírformát igazolva, öt egyes győzelmet értek el a ‘berényiek.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 14. forduló:

Karancsberényi VSFC-Bátonyterenyei TC II 5-1 (0-0)

Vezette: Kovács M. (Szemesi Zs.)

Karancsberényi VSFC: Balázs T. – Hulitka D., Kiss G., Vilk, Szlatincsán – Gyurkó (Szabó R., 64.), Kovács T. (Tátrai, 85.), Fodor M., Papp (Gehát, 58.) – Mezei, Szőrös (Lavaj, 75.). Edző: Fodor Zsolt.

Bátonyterenyei TC II: Szabó I. – Nagy N., Kovács M., Jakubovics, Sipkó Bálint (Tupi, 66.) – Balogh, Pöstényi (Dancsok, 53.) – Siraky, Sipkó Bence, Rimai N. – Bellér. Edző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Mezei, Kiss G., ill. Sipkó Bálint

Piros lap: Nagy N. (60., Bátonyterenyei TC II)

Gól: Szőrös (56.), Gerhát (75.), Kovács T. (84.), Lavaj (86.), Mezei (90.), ill. Bellér (54.)

Jók: Szlatincsán, Vilk, Kovács T., ill. Szabó I., Sipkó Bálint, Sipkó Bence, Bellér, Jakubovics

Fodor Zsolt: – Nagyon rossz talajú pályán, nem nagyon alakult ki folyamatos játék. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, aminek csak a töredéke lett kihasználva. A bekapott gólra jól reagáltunk, gyorsan egyenlítettünk és magabiztos győzelmet arattunk.

Smelkó Károly: – Először is, azzal szeretném kezdeni, hogy egy olyan csapattal érkeztünk Karancsberénybe, amely valamilyen szinten most játszott először így együtt. Egy felkészülési mérkőzésünk volt, de akkor sem ezek a játékosok szerepeltek. Mindenesetre, elmondtam nekik a meccs előtt, hogy legyen tartása a csapatnak, és ne az legyen, mint ősszel, hogy kapunk tizenhármat az ellenféltől. Körülbelül hetven percig ezt maximálisan be is tartotta a társaság. Bár a Karancsberény mezőnyben jobban futballozott, nyilván rutinosabb, jobb játékosaik vannak. Viszont a kontráink veszélyesek voltak és a második félidőben elején sikerült még a vezetést is megszereznünk. Aztán egyre jobban kitámadott az ellenfél és megérdemelten egyenlített. Ezután viszont volt egy sajnálatos sérülés. A ‘berényiek fiatal jobb szélsője két emberünk mellett elment és sajnos Nagy Noel egy rosszütemű becsúszással sérülést okozott a srácnak. Ez sajnos megtörtént. Azt kell mondjam, ez a futball velejárója. Meg kell védenem a játékosomat! Biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan, lábra csúszott! Szerintem a labdát szerette volna elrúgni. Óriási lendületben volt mindkét játékos. Viszont óriásit csalódtam a karancsberényiek egy-két szimpatizánsában. Már a mérkőzés közben azt találták ki, hogy én szándékosan lerúgattam az játékosukat. Én soha életemben ilyet még nem csináltam és nem is fogok, de egy biztos! Aki ilyet állít rólam, itt ki merem mondani, hogy az nem korrekt ember, főleg velem szemben. Bízom benne, hogy Fodor Zsolt és Létrai Tamás, akik NB-s szintű futballisták voltak és tisztelem őket, tudják, hogy a fociban ez benne van, ahogy azt is, egy volt labdarúgó ilyet nem mond a játékosainak! Sajnos a meccs további részében már egyoldalú lett a játék, mivel Sipkó Bálint sérülés miatt kiesett, Siraky pedig fogta magát és lesétált a pályáról. Majd a vezetők eldöntik, mi legyen ezzel kapcsolatban. Így egy nagyon szimpatikus vesztesből ettünk egy unszimpatikus csapat, amit annak tudok be, hogy a sérülés rányomta a bélyegét a meccsre, egy-két fiatal pedig még nem bírja el ezt a terhet idegekkel. Köszönöm a Sipkó-testvéreknek, Nagy Noelnek és Bellér Balázsnak, hogy visszasegítettek az első csapatból játékukkal. Velük nagyon meg voltam elégedve, ahogy a Karancslapujtőből igazolt két emberrel is. További sok sikert kívánok az ellenfélnek a bajnokságban! Remélem, a sérült játékosuk mielőtt felépül és nem komoly a sérülése! A mi csapatunk pedig gondolkodjon el, hogy valójában mit is szeretnénk ebben a bajnokságban elérni! 

A bajnokság aktuális állása: