2024.07.27.

Reagált a pontlevonásra a Silver Tüzép-Karancslapujtő

A klub vezetőségi tagja, Tóth Szilárd osztotta meg a gondolatait.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, egy sportorvosi engedély lejárata miatt négypontos levonással sújtották a közelmúltban a vármegyei élvonalban minél fényesebb éremért küzdő Silver Tüzép-Karancslapujtőt. A történtek kapcsán az érintett egyesület vezetőségi tagja, Tóth Szilárd egy reakciót juttatott el szerkesztőségünkhöz, amit most változtatás és kommentár nélkül közlünk.

Tisztelt Nógrádifutball olvasók!

Szeretném már az elején elmondani, az egyesületünk tisztában van azzal a ténnyel, hogy a sportorvosi igazolás ellenőrzésében hibáztunk. A vezetőségen belül nem keresünk bűnbakot, mivel nálunk minden egyes tisztséget betöltő személy ezt társadalmi munkában végzi a szabadidejében, nem pedig több százezer forintos fizetésért. Viszont azzal nem értek egyet, hogy egy hat nullás állásnál körülbelül tizenkét percre beállított tizenhét éves játékos miatt, aki egyébként végigcsinálta az alapozást a felnőtt csapattal, a szorgalmát jutalmazva kapott pár perc játéklehetőséget. Az egyesületen kívül szerintem óriási hibát vétett a játékvezető, mivel az igazolásokat nem nézte át, és az igazoltatást sem végezte el, mert sajnos késve érkezett egy másik mérkőzésről. Semmi esetre sem szeretném csak a játékvezető nyakába varrni a pontlevonásunkat, hiszen ő is ember, hibázhat ő is.

Véleményem szerint az IFA-rendszer sem jól működik, mivel nem jelezte, hogy a játékosnak lejárt a sportorvosija. Szeretném még megosztani az olvasókkal annak az úriembernek a „becsületes” nevét (ha ez is a valódi), aki ezt az egész botrányt kirobbantotta: Berta István, a KSE volt elnöke. Tudomásom szerint ő hívta a rivális csapatok vezetőit, és névtelen levelet küldött az MLSZ Nógrád Vármegyei Igazgatóságának a lejárt sportorvosi igazolással kapcsolatban. Szerintem csak egy olyan ember nem meri felvállalni a nevét, akinek sok-sok vaj van a füle mögött, az pedig volt bőven. Ezért is kellett eltávolítani a pozíciójából. Példátul szponzori támogatás és a szülőktől felvett pénzek nem elszámolása, építőanyag nem célszerű helyre való szállítása, stb. Ha már nyilatkozom a Nógrádifutballnak, végszóként annyit szeretnék megérteni: egy sportvezető, aki az MLSZ Nógrád Vármegyei Igazgatóság Társadalmi Elnökségi tagja, hogyan lehet ebben a pozícióban, mert többször is a fair play szabályait elkerülve nem segíti a csapatokat a mérkőzés lejátszásával, hanem inkább a zöld asztalnál gyűjti be a bajnoki pontokat. Ui.: Köszönjük a Bátonyterenye korrekt hozzáállását!

Tisztelettel:

Tóth Szilárd, a KSE vezetőségi tagja