2024.07.27.

Kötelező győzelmet aratott a Talent

Tíz gólig jutva intézte el ellenfelét a balassagyarmati futsal csapat.

Hétfőn otthoni küldetésen vett részt a férfi felnőtt futsal NB III Budapesti-csoportjában szereplő Talent 2019 SE csapata. A mezőny sereghajtójának számító Csak a Csel SE együttesét fogadta Naszály Aladár legénysége. Bár hiányzások nehezítették a Nógrád vármegyei társulat dolgát, végül nagyon sima lett a meccs. Támadólag léptek fel a látogatók, bátran próbálkoztak az öt a négy elleni játékkal, majd folyamatosan átvették a találkozó irányítását a házigazdák, akik kétszer is beköszöntek. Ezt követően szépítettek a vendégek, de válaszként a szünetig még hatszor tudták bevenni a kaput az Ipoly-partiak.

A második felvonásban már abszolút védekezésre rendezkedett be a hátrányban lévő oldal, amit nehezebben törtek fel a balassagyarmatiak, de azért kétszer még így is betaláltak, így tíz egyes győzelmet arattak. Ilyen arányban is megérdemelten diadalmaskodtak a hazaiak becsülettel harcoló ellenfelükkel szemben, ráadásul ezúttal volt lehetőség gyakorolni a különféle szituációkat, a kért mozgásokat vagy az öt a négy elleni labdatartást. Mindszenty, Hugyecz, Mátyás Péter, illetve Kántor duplázott, míg Nyírjei és Brezovszki egy-egy alkalommal volt eredményes.

Férfi futsal NB III Budapesti-csoport, 12. forduló:

Talent 2019 SE-Csak a Csel SE 10-1 (8-1)

Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok. Vezette: Kupecz N., Aszódi Cs. (Bodor M.)

Talent 2019 SE: Tóth R. – Mindszenty, Pistyúr D., Dávid M., Brezovszki. Cserék: Tresó, Nyírjei, Hugyecz, Kántor, Mátyás P. Vezetőedző: Naszály Aladár.

Csak Csel SE: Simon – Szívós, Jónás, Profanter, Molnár. Játékos-edző: Simon Péter.

Gól: Mindszenty (2., 13.), Hugyecz (7., 22.), Mátyás P. (9., 13.), Kántor (15., 40.), Nyírjei (17.), Brezovszki (20.), ill. Jónás (7.)

Naszály Aladár:Az elmúlt heti bravúros játék után, azt vártuk a srácoktól, hogy folytassák tovább a jó sorozatot és formajavulással nyerjék meg a mai mérkőzést. A csapat ennek eleget is tett,  bár nagyot rontott a párharc minőségén a vendégek hiányos kerete, aminek köszönhetően nagyon nehéz volt a srácoknak hasonló tempóban játszani, mint tették azt az elmúlt héten! Nem vagyunk elégedetlenek és bízunk a további javulásban, egyben a sikeres folytatásban. Gratulálunk a csapatnak!

Következik, 13. forduló, 2023. március 22. (kedd), 20.00:

Talent 2019 SE-Ludovika SE

Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok.