2024.07.27.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Pásztó SK-Mátraterenye SE, a Mátramindszent SE-Mátraverebély-Szentkút SE, a Nógrádsipek SE-Ecseg SE, illetve a Rétság FC-Kétbodony SE csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadó kapcsán!

Megyei I. osztály, 20. forduló, 2023. március 18. (szombat), 15.00:

Pásztó SK-Mátraterenye SE

Forgó Péter, a Pásztó SK vezetőedzője: – Az utolsó két mérkőzésen megfelelő teljesítményt nyújtottunk, elégedett voltam a látottakkal. A továbbiakban hasonló hozzáállást várok, mint az elmúlt hetekben. Az MTSE hosszú évek óta meghatározó tagja a megyei labdarúgásnak, folyamatos jó eredményekkel. A mostani bajnokságban is bizonyítják, hogy gyakorlatilag bármelyik csapatot képesek legyőzni, legyen az saját vagy idegenbeli pályán. Azt előre nem tudom, hogy a mérkőzés összképe milyen lesz, szeretnénk szorossá tenni az összecsapást. Sajnos ismét rengeteg hiányzónk lesz, csak a meccs előtt közvetlenül tudom meg, hogy kire számíthatok. 

Bujtár Tamás, a Mátraterenye SE vezetőedzője: – Sajnos egy hosszan tartó veretlenségi sorozatunk szakadt meg a múlt héten. Az eddigi lejátszott mérkőzéseinket tekintve szereztünk hét pontot tavasszal, ami nem olyan rossz eredmény főleg úgy, hogy ebből három meccsünk a dobogós csapatokkal volt. Hétvégen újabb nehéz feladat vár csapatomra. Jól ismerjük a hazai csapatot, ősszel óriási bravúr volt, hogy kétgólos hátrányból felállva sikerült megnyerni a mérkőzést. Egyáltalán nem számítok könnyű derbire, jó csapatnak tartom az ellenfelünket, és van egy nagyon jó edzőjük, aki biztos, hogy nagyon feltüzeli majd őket erre a találkozóra is. Nagy meccsre számítok, mindkét csapatnak fontos lenne a győzelem. Bízom a játékosaimban, és tudom, mire képesek, nem egyszer álltunk már fel ilyen vereség után és csináltunk egy elképesztő győzelemi szériát. Egyelőre úgy néz ki, nem lesz hiányzónk, így teljes kerettel vághatunk neki a következő bajnokinak.

Megyei II. osztály, 16. forduló, 2023. március 18. (szombat), 15.00:

Mátramindszent SE-Mátraverebély-Szentkút SE

Berki Aladár, a Mátramindszent SE játékos-edzője: – Az elmúlt két hétben mélyen magunk alatt teljesítettünk, ez így nagyon kevés lesz a tavaszra. Mostani ellenfelünk egy nagyon jó gárda, amely csapatban és egyénileg is nagyon jól teljesít! Ha ezen a mérkőzésen is úgy játszunk, mint az utolsó két meccsen, akkor véleményem szerint kevés lesz a három pont itthon tartásához. Sajnos összeszedtünk két eltiltást az előző hétvégén, ami még jobban megnehezíti a dolgunkat, meghatározó játékosok estek ki, de azért nem feltartott kézzel álunk neki a mérkőzésnek, mindenféleképpen megpróbáljuk otthon tartani a három pontot.

Pál-Balázs Tamás, a Mátraverebély-Szentkút SE játékos-edzője: – A tavaszi szezon eddig nem alakult rosszul, bár a múlt heti rangadón inkább ott hagytunk két pontot, mintsem nyertünk egyet. A továbbiakban is szeretnénk létszámban megfelelően és eredményesen futballozni. A keret minősége megvan mindenhez, a mélysége már kevésbé. Így vágunk neki egy újabb rangadónak, ahol talán az osztály legjobb támadósora szerepel. A legutóbbi fordulóban történtek miatt tudjuk, hogy lesznek eltiltott játékosaik, ezáltal lehetnek gondjaik nekik is a megfelelő létszámmal. Mindezek ellenére hazai pályán a ‘mindszentiek lesznek a favoritok, de úgy készülünk, hogy tudunk majd egy jó meccset játszani velük, és talán meglepetést is okozhatunk. Sajnos az eddigi sérültjeink továbbra sem bevethetők, így ismét két-három cserelehetőséggel utazunk majd Mátramindszentre.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 15. forduló, 2023. március 19. (vasárnap), 15.00:

Nógrádsipek SE-Ecseg SE

Kelecsényi Gábor, a Nógrádsipek SE játékos-edzője: – Az első bajnoki nem sikerült jól semmilyen szempontból. A hétvégi meccs sorsdöntő lesz, hiszen nekünk mindenféleképp nyerni kell, ha a mezőny első felében akarunk maradni, de nem minden áron, első a sportszerűség nálunk. A vendégek folyamatosan jól szerepelnek már ősz óta, igaz, akkor győzni tudtunk náluk. Hiányzónk ismét nagyon sok lesz és kapusposztunk sem megoldott még.

Moravcsik Ferenc, az Ecseg SE vezetőedzője: – Az előkészületi időszakban majdnem minden hétvégén játszottunk edzőmérkőzést. Tehát megtettünk mindent annak érdekében, hogy ne essünk ki a formából. Ebben a bajnokságban sok jó, egyforma képességű csapat van. Az ellenfélről nem sokat tudok, nincs róluk információm. Háromesélyesnek tartom a meccset, de ha az élmezőnyben akarunk végezni, akkor nyernünk kell vasárnap. Mindenféleképpen az a célunk, hogy valamilyen érmes helyen végezzünk. Azt látom, hogy jó a csapatunk és nagyon egyben van. Nagyon bízom benne, hogy ott leszünk majd az első háromban. Nincs sérültünk. Úgy néz ki, mindenkire számíthatok vasárnap. 

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 15. forduló, 2023. március 18. (szombat), 15.00:

Rétság FC-Kétbodony SE

Havay Zoltán, a Rétság FC vezetőedzője: – Úgy érzem, hogy jól sikerült a felkészülésünk a szezonra. Igyekeztünk a lehetőségeinkhez képest a lehető legtöbb edzőmérkőzést szervezni. Szerencsére a rajtunk is jól kezdődött, magabiztosan tudtunk nyerni. Tavasszal szeretnénk jó eredményt zárni, hogy előnyös helyzetből várjuk majd a folytatást. Nem lesz könnyű, nehéz összecsapások várnak majd ránk, de készek vagyunk megküzdeni és vért izzadni. A Kétbodony csapata látogat el hozzánk a hétvégén, biztosra vehetjük, hogy nem lesz sétagalopp. Élvezhetjük majd a hazai pálya előnyeit, és mindenféleképpen itthon kell tartanunk a három pontot. Szívós csapat az ellenfél , vannak meghatározó játékosaik, akik egyedül is képesek eldönteni egy bajnokit. Lesznek hiányzóink, van eltiltottunk is sajnos huzamosabb időre, jövőre várjuk vissza. Kellő létszámmal fogjuk fogadni a vendégcsapatot! Zárásképpen, szeretném kérni, hogy aki teheti és van kedve hozzá, az jöjjön el és szurkoljon a fiataljainknak, de legfőképp érezze jól magát szombaton!

Bartyik Róbert, a Kétbodony SE vezetőedzője: – A felkészülésünk felemásra sikeredett, jó lett volna ha nagyobb kerettel tudtuk volna megvívni az edzőmeccseinket. Mindezek ellenére elégedett lehetek, hiszen az első bajnokinkon nyerni tudtunk, bár ott is elég kevesen voltunk, de az akaratra végre nem lehetett panasz. Új játékosaink jól illeszkednek a csapatba, úgy gondolom, hogy játékban és emberileg is erősödött a keret. Hétvégi ellenfelünk egy masszív, jól összerakott gárda, amely jó iramot diktálnak, és úgy hiszem, erősségük főleg a csapategységben keresendő. Egy hajtós, parázs meccsre számítok, szeretnénk végre borsot törni rétsági sportbarátaink orra alá, amihez legjobb formánkat kell hozni. Ha az elmúlt heti alázatos és fegyelmezett játékot tudjuk játszani, akkor akár ponttal, pontokkal jöhetünk haza. A keret még most is alakul, jelen állás szerint egyelőre Kacsári jelezte, hogy rá nem számíthatok, de igazán ez nálunk szinte csak meccsnapon szokott realizálódni…