2024.07.27.

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Varga Sándor

Mesternégyessel járult hozzá együttese sikeréhez a Keszeggel elbánó Érsekvadkert II támadója.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről-hétre igyekszik megválasztani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A tizenötödik kört követően a nyugati-csoportban szereplő Érsekvadkert II támadója, Varga Sándor mellett döntöttünk, aki mesternégyessel járult hozzá a Keszeg ellen mintegy hatvan percet tíz emberrel játszva is hét kettes győzelmet arató csapata sikeréhez. Most pedig jöjjön az említett mezőny góllövőinek listáját is vezető csatárral készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a tavaszi idényt elindító bajnokira?

– Egy keresztszalag-szakadás után ez volt az első mérkőzésem – mondta Varga Sándor. Elég rossz felkészülésen voltunk túl. Nagyon gyenge volt az ellenfél, de mi is. Egy piros lap után kaptunk egy gólt, aztán kihasználtuk a helyzeteinket. Már a szünet előtt eldöntöttük a meccset.

– Mire lehetnek képesek a folytatásban? 

– Nagyon nagy bajok vannak most a csapatnál. Az előző győzelem ellenére is nagyon gyenge volt a teljesítményünk. Többen felmentek az „egyes” csapathoz. Össze kell szednünk magunkat, hogy egy Rétságot vagy Dejtárt meg tudjunk verni. 

– Hány gólt vár magától a szezon hátralévő részében?

– Edzésben vagyok. Három-négyet edzettem ezen a héten is. Szerintem most a Legénd ellen három és öt gól között érhetek el, de amúgy sosem érdekelt, hogy mennyit lövök. Ha így lenne, már harmincötnél tartanék, de már arra is volt példa, hogy a gólvonalról is visszapasszoltam a labdát. Számomra teljesen mindegy, hogy még hány alkalommal veszem be a kaput, ahogy az is, hogy gólkirály leszek vagy nem. 

– Nagyjából milyen eredményre számít vasárnap a Legénd ellen?

– Ki kell mondani, nyerni fogunk, minél simábban. Szerintem nyolc kettőre.

– Gondol egyébként arra, hogy magasabb osztályban is megméresse magát?

– Nem! Sőt ez az utolsó félévem. Már nem akarok többet focizni. 

– Miért döntött így?

– Sajnos sokat vagyok sérült. Nem bírom! Ezt a félévet is csak az edzőm miatt vállaltam el. 

Mes