2024.04.24.

Kényszerhelyzetbe került az SBTC

Fontos tájékoztatás jelent meg a salgótarjáni klub weboldalán a felnőtt csapat hazai mérkőzései kapcsán.

Az előttünk álló hétvégén megkezdődnek vármegyénk élvonalának tavaszi küzdelmei. A jelenleg a második helyen álló SBTC a harmadik pozíciót elfoglaló Mátraterenyét fogadja a tizenhatodik forduló rangadóján. A mérkőzésre a salgótarjáni klub Utánpótlás Edzőcentrumában, azaz a volt Öblös-pályán kerül sor, szombaton délelőtt tizenegy órás kezdéssel. Nemrégiben egy fontos tájékoztatás jelent meg a Stécé hivatalos weboldalán, mely írást változatlan formában közlünk.

„A Szojka Ferenc Stadion fenntartási költségei tizenegyszeresébe kerülnek a korábbiakhoz képest, a klub számára pedig ez egy olyan teher, melyet sajnos nem tud vállalni. Ezért a tavaszi szezonban az utánpótlás edzőcentrumban, vagyis a volt Öblös-pályán rendezi meg a hazai találkozóit. Ez a létesítmény viszont különböző MLSZ és egyéb hatósági előírások miatt nem alkalmas arra, hogy nézők előtt lehessen nagypályás, felnőtt bajnoki labdarúgó mérkőzéseket játszani. Emiatt kialakult egy sajnálatos forgatókönyv, miszerint tavasszal a csapat zárt kapuk mögött kénytelen fogadni ellenfeleit.

Bár kénytelenek voltunk meghozni ezt az elhatározást, az első tavaszi fordulóban, a Mátraterenye ellen egy „tesztmérkőzést” tervezünk megrendezni, ahol különböző biztonság technikai intézkedéseket kell megtennünk. Ezek a lépések nyilván némi kellemetlenségeket okoznak szimpatizánsainknak. 100 főben fogjuk meghatározni a beengedhető létszámot. A további találkozók lebonyolítása nagy mértékben függ attól, hogy szurkolóink mennyire tudnak megfelelni az elvárt „követelményeknek”. Zökkenőmentes szervezés esetén, a továbbiakban megfontolás tárgyává tesszük, hogy a később mérkőzéseinket is – igaz, korlátozott számban -, de szintén a helyszínen tekinthetik meg az érdeklődők.

A klubvezetést ezen döntés meghozatalában az vezérelte, hogy az SBTC anyagi erőforrásait elsősorban arra fordíthassa, hogy ebben a nehéz helyzetben is az utánpótlás- és felnőtt sportolók sporttevékenységüket folytatni tudják. Ezzel együtt, számunkra is nagyon fontosak a drukkereink, ezért az említett lépéssel megpróbáljuk kielegíteni az igényeket. Mindezek mellett, szeretnénk tájékoztatni követőinket, hogy a tavaszi mérkőzéseinket tervek szerint élő stream-formában tekinthetik meg a szurkolók.

Annak ellenére, hogy a hazai drukkerek nem tudják a pálya széléről buzdítani a csapatot, a cél továbbra sem változott: a Nógrád vármegyei első osztályú bajnokság megnyerése.”

http://sbtc.hu/kenyszer-helyzetben/