2024.05.11.

,,Hihetetlen gyorsan történt”

A Palotás kispadjáról távozó és a Heves vármegyei Füzesabony irányítását átvevő Bódis Barna kellemes élményekkel búcsúzik volt állomáshelyétől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, váratlanul távozott a vármegyénk élvonalában szereplő Palotás SE-től a gárdát az elmúlt másfél évben vezetőedzőnk irányító Bódis Barna. A szakember a Heves vármegyei első osztályban bajnoki címre és NB III-as feljutásra hajtó Füzesabonyi SC-Erőss út csapatánál folytatja. A gyors döntés és a mögöttünk hagyott időszak kapcsán kérdeztük a trénert.

– Milyen gondolatokkal, emlékekkel búcsúzik Palotásról?

– Nagyon jó érzésekkel, és kellemes emlékkel – kezdte Bódis Barna. Figyelni fogom az eredményeket, mert a játékosokkal és a vezetőkkel nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakitani. Fantasztikus embereket ismertem meg, és megegyeztünk, hogy a jövőben ápoljuk a kialakult jó kapcsolatokat.

– Lehetett volna több ebben a másfél évben vagy kihozták a maximumot?

– Lehetett volna több, ha egy-két ziccerünk gól lett volna, de sok mindenben tudtunk fejlődni, és ezt nagyon fontosnak tartom. A dobogós helyezés nagyon közel volt, tényleg csak apróságokon múlt. A futball ilyen, sokat tértünk érte, de még egy kis plusz hiányzott ehhez, ha a tabellát nézzük. Viszont új rendszer lett bevezetve a csapatnál, amit remélem, hatékonyan tudnak alkalmazni a jövőben. Összességében tehát előre léptünk, mind csapat-, mind klubszintén is. A Palotás minden csapat ellen esélyesként kezdeti a mérkőzést, ehhez megvan a fizikai és a taktikai felkészültség is, erre büszke vagyok.

– Hogyan és mikor jött ez az új lehetőség?

– Ez hihetetlen gyorsan történt, hívtak reggel, és utána a palotási vezetőséggel történt hosszas egyeztetés után abban maradtunk, hogy aznap megyek és megbeszélünk mindent.

– Párhuzamosan az is biztos, hogy a Nógrád Válogatottnál is átadja a stafétát. Ezen a területen milyen tapasztalatokat tud maga mögött?

– Nagyon jól éreztem magam a válogatnál szintén, itt is rengeteg remek embert ismertem meg és kiváló minőségű labdarúgókat. Itt is történelmet írtunk, mert még nem sikerült ennyi pontot gyűjteni korábban. Tapasztalatként megjegyzés, hogy a játékosok itt is nyitottak a támadó felfogású játékra, bízom abban, hogy a jövőben ebből tudnak meríteni.

– Összességében mi a véleménye a nógrádi futballról az elmúlt másfél év alapján?

– Sok remek, tehetséges labdarúgó és labdarúgásban dolgozó ember van ebben a régióban, fontos lesz a jövőben ezeket az értékeket megtartani és fejleszteni. Igény van a minőségi futballra, infrastrukturálisan is fejlődik a megye, ami elengedhetetlen a labdarúgás fenntartására. Ezekre kell nagy hangsúlyt kell fektetni. A média aktivitás viszont nagyon fejlett, ez jó minta lehetne más régiókban is.

– Mivel lennél elégedett az előttünk lévő időszak kapcsán?

– Ha a fent említett pozitív dolgokat az elkövetkező pár évben is tovább tapasztalnám, ezen felül tudnék segíteni a játékosoknak, a klubnak és a régiónak a fejlődésben.