2024.07.27.

Parádés feltámadással jelentkezett a Kazár

Nógrádsipeken ért el szép győzelmet Racs Zsolt legénysége.

Múlt vasárnap a Kazárt fogadta a győzelem reményében ringbe szálló Nógrádsipek a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának huszadik körében. Esélyeshez méltón indították a párbajt a házigazdák, játékos-edzőjük révén már az első félidő derekán betaláltak, hamarosan pedig újra mattolták a másik oldalt. Éppen a legjobbkor, a szünet előtt szépítettek a látogatók, majd a fordulás után gyorsan egyenlítettek. Ezt követően nem tudtak ismét előnyt szerezni a hazaiak, a hajrához érve pedig a nem sokkal korábban csereként beszálló Harmat találatával már a vendégeknél volt a lépésfór. Mivel a hátralévő időben már képtelenek voltak reagálni a ‘sipekiek, végül három kettőre kikaptak. A múltkori betli után remek skalpot tett zsebre Racs Zsolt társulata.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 20. forduló:

Nógrádsipek SE-Kazár KSE 2-3 (2-0)

Vezette: Kis Zs. (Bangó R., Szűcs M. L.)

Nógrádsipek SE: Strehó – Veréb, Farkas, Pityi, Végh Á. – Deák M. (Árva, 80.), Csernák, Kelecsényi, Percze (Kovács B., 67.) – Boros (Deák L., 67.), Csizek (Végh F., 82.). Játékos-edző: Kelecsényi Gábor.

Kazár KSE: Szakos – Gecse, Oláh K., Dobos, Jenei (Csíkos, 52.) – Bán, Vinyei, Baranyi L. (Harmat, 78.), Medve – Danyi, Versics (Körmöczi M., 27.). Edző: Racs Zsolt.

Sárga lap: Deák M., ill. Dobos

Gól: Kelecsényi (21.), Boros (28.), ill. Oláh K. (45.), Jenei (49.), Harmat (81.)

Jók: Csizek, Deák M., Csernák, ill. Vinyei (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Kelecsényi Gábor: – Meccsek óta előnyünk, mezőnyfölényünk tudatában megnehezítjük a dolgunkat, illetve kikapunk a második játékrészben. Hiába van rengeteg ziccerünk, ma a vendégek is megmutatták, hogy három-négy helyzetből is lehet mérkőzést nyerni. Ezen van két hetünk elgondolkodni és helyretenni, mert különben nagyon nehéz helyzetben leszünk. Ez így már kevés lesz. A sportszerű vendégeknek gratulálok!

Racs Zsolt: – Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, mivel az egyik játékosom elvesztette a kislányát. Az öltözőbe beérve, volt róla szó, hogy jó lenne győztesen lejönni a pályáról, és ezzel tudnánk tiszteletet mutatni irántuk. Sajnos nem jól indult számunkra a meccsre, két góllal elmentek a hazaiak. Aztán lassan-lassan kezdtünk magunkra találni, nem úgy, mint a múltkor a Felsőtold ellen. Az első félidő végén egy szép góllal szépítettünk. A szünetben megdicsértem a csapatot, mert annak ellenére, hogy hátrányban voltunk, jól fociztunk. Megkértem mindenkit, figyeljen oda a második félidőben, mert láttam, hogy van keresnivalónk a mérkőzésen. Tudtunk is egyenlíteni egy újabb szép találattal, ami megfogta az ellenfelet. A hazaiak mindenáron meg akarták szerezni a győzelmet, így nekünk is még több alkalmunk nyílt gólszerzésre. Ezt ki is használtuk, egy gyönyörű megoldással már mi vezettünk. Ezt sikerült megtartanunk a meccs végéig. Egy jól futballozó ellenfelet sikerült legyőzni, de mi is jól fociztunk, így szerintem megérdemelten nyertünk. A játékvezetés nem megye hármas szintű volt, jó értelemben, és nem azért dicsérem a sporit, mert nyertünk, hanem mert jól vezette az összecsapást. 

A bajnokság aktuális állása: