2024.07.27.

A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Mindszenty Máté

Gólja mellett remek teljesítménnyel vette ki a részét csapata sikeréből a Karancslapujtő II ellen nyerni tudó Szügy tizenhét éves középpályása.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény tizenhetedik köre után a Szügy tizenhét esztendős középpályására, Mindszenty Mátéra voksoltunk, aki gólja mellett remek játékkal vette ki a részét a Karancslapujtő II ellen négy egyes sikert elérő csapata győzelméből. Most pedig következzen a jó formában lévő fiatallal készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a mérkőzésre?

– Az előző héthez képest sokkal hajtósabb meccsre számítottunk, ezek a sejtések be is igazolódtak, egy felpezsdült ‘Lapujtővel’ álltunk szemben – mondta Mindszenty Máté. A mérkőzés előtti óra szokásosan jól telt a jó társaságban. Húsz perc elteltével „Öcsi” megkezdte az instrukciók megadását az összecsapással kapcsolatban. Az első negyedórában csordogált a meccs, majd a tizenhetedik percben Gyuri egy tanári szabadrúgásból megszerezte a csapatnak a vezetést. Nem hagyott alább a lendületünk, Marci és a középpálya jobbnál jobb labdákkal szolgálta ki a támadósort. Védelmünk szoros, összehangolt volt a rutinos csapattársak által. Még az első félidőben két gólt tudtunk szerezni. Magam és Tátrai Miki megmozdulásából mehettünk három nullás különbséggel a szünetre. A második félidőben kicsit visszaesett a játékunk, ez betudható a szélnek, illetve egy kicsit a kispadon maradtunk. Úgy gondoltuk, ha a második félidőben meg tudjuk szerezni az első gólt, akkor a mérkőzés valószínűleg eldől. Azonban a hetvenharmadik’ percben az ellenfél egy jó szabadrúgás után szépített, de megmaradt a higgadt játékunk és a csereként jól beszálló Boti egy Ákostól indult akcióból megszerezte az utolsó és a végeredményt beállító gólt.

– Miképpen vélekedik saját teljesítményéről?

– Mivel még csak tizenhét éves vagyok, van mit tanulnom a felnőtt bajnokságról, azonban a sok rutinos csapattársnak köszönhetően sokat tanulok, és remélem, hogy teljesítményemmel segíteni tudom a csapat sikerét és a végső hajrában is itt lehetek!

– Mi a véleménye csapata eddigi tavaszi szerepléséről?

– Úgy gondolom, a felkészülés jól telt, így kellően tudtunk a bajnokságra készülni. A jó csapategység és társaság miatt úgy vélem, még egyszerűbb a tabella elején helyet foglalni. Minden meccsen sikerült száz százalékot nyújtani a csapatnak, kivétel volt az első mérkőzés ‘Lapujtőn. Bálint hiányát érezte a csapat! Remélem, a lendület megmarad a gárdában és ezzel a különbséggel tudjuk átvenni az aranyérmet az év végén.

– Jelenleg mekkora esélyt lát a bajnoki címre?

– Szerintem jó esélyünk van megszerezni a végső győzelmet, köszönhetően a nagy rutinnak és lendületnek. Amennyiben a következőkben is megmarad a csapat teljesítménye ezen a szinten, akkor minden esélyünk megvan rá!

– Párhuzamosan futsalozik is a Talent 2019 SE színeiben. Melyik játék áll valamivel közelebb a szívéhez?

– Mindkettő játékot imádom, azonban ha mindenképp előtérbe kellene helyeznem valamelyiket, a futsalt mondanám. Hiszen egy sokkal pörgősebb, dinamikusabb játékmenetről van szó, ahol a labda is többet van a birtokomban. Az NB III jó erőket felvonultató bajnokság, jó meccseket tudunk itt játszani. A stáb rutinos tagjai terelgetnek a jó játékossá válásom útján.

– Szombaton a második helyezett Mátramindszenthez látogatnak. Mit vár a meccs kapcsán?

– Sajnos nem tudok részt venni mérkőzésen, azonban remélem, hogy ezt az akadályt megfelelően veszi a gárda többi tagja és nélkülem is növelni tudják az előnyünket a pályán. Egyébként egy nagyon szimpatikus csapathoz látogatunk, akikkel jó kapcsolatot ápol a csapatunk, sok sikert kívánok a ‘Mindszentnek, azonban csakis hajrá, Szügy!