2024.07.27.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Unicum FC Mohora, a Mátramindszent SE-Szügy SE, a Rimóc SE-Mátraterenye SE II-Somos, illetve az Érsekvadkert SE II-Rétság FC csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadó kapcsán!

Megyei I. osztály, 22. forduló, 2023. április 1. (szombat), 16.30:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Unicum FC Mohora

Romhányi Tamás, a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE játékos-edzője: – Megviselt minket a legutóbbi nagyarányú vereség. Nem ezt vártuk, sem mi, sem a vezetőség, sem a szurkolók, de még a közvélemény sem. A héten az volt a feladatunk, hogy rendbe tegyük a fejeket. Semmivel nem lettek rosszabb játékosok azért, mert ez a mérkőzés nem úgy sikerült. Én most is ugyanúgy bízom a srácokban, ahogyan eddig is. A mostani ellenfelünk már évek óta bizonyítja, hogy erős gárda. Mátyás Zsolti munkáját remekül viszi tovább Baranyi kolléga. Kreatív labdarúgók alkotják a mohorai csapatot. Nem véletlenül állnak ott a tabellán, ahol vannak. Jó meccset várok, és azt, hogy játékosaim megmutatják, milyen fából faragták őket. Novák nem lesz bevethető.

Baranyi Tibor, az Unicum FC Mohora vezetőedzője: – Egy elég jó két héten vagyunk túl. Volt egy magabiztos győzelmünk és egy Berkenye elleni sikerünk. Így megyünk bele a számunkra nagyon fontos rangadóba. Nagyon jól tudjuk, hogy egy nagyon jó, hanem a megyében a legjobb játékoskerettel rendelkező ellenfélhez utazunk. Nekik is volt botlásuk a Stécénél, ők is javítani szeretnének. Egy nagyon kiélezett, rengeteg párharccal tarkított meccsre számítok, ami szerintem igazi férfias küzdelmet fog hozni. Nagyon szeretnénk pontot szerezni, de tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz. Rég hagytuk el sikeresen a karancslapujtői pályát. Úgy vélem, lehet, hogy a vesztes elbúcsúzhat a dobogótól. Szerintem a Stécé lesz az aranyérmes, amit meg is érdemelnek jogosan. A második és a harmadik helyért viszont hatalmas küzdelem fog zajlani a többi három csapat között. Dallos és Hatala nem lesz bevethető. A többiek elvileg rendelkezésre állnak. 

Megyei II. osztály, 18. forduló, 2023. április 1. (szombat), 16.30:

Mátramindszent SE-Szügy SE

Berki Aladár, a Mátramindszent SE játékos-edzője: – Az elmúlt hetekben a játékkal és az eredményekkel is meg vagyok elégedve. Ennek a mérkőzésnek a megnyerése adhatnak nekünk esélyt a felzárkózásra, de csekély a reménye annak, hogy aztán ez a nagyon jó szügyi csapat hármat hibázzon, mi pedig egyet sem. Nagyon jól passzoló gárda lesz az ellenfél, mely kétségtelen, hogy magasabb osztályban sem játszana alárendelt szerepet sok csapattal szemben. Szeretnénk győzni, ami nagyon nehéz lesz még annak ellenére is, hogy hazai pályán játszunk, de mindenféleképpen megpróbáljuk otthon tartani a három pontot. A hiányzók nálunk általában csak az utolsó pillanatban derülnek ki, még senki nem jelzett, hogy nem tud jönni. 

Koplányi Örs, a Szügy SE vezetőedzője: – AZ elmúlt hetekben jó formában és jó hangulatban vagyunk! Minden mérkőzés fontos számunkra, ez is. Ha a bajnoki cím szempontból nézzük, akkor az összes meccs lényeges, de mi mindig a következő találkozóra koncentrálunk. Szerintem nem ez a három pont fog dönteni! Nagyon jó ellenfélhez látogatunk a hétvégén, technikás, jó játékosok alkotják, nem hiába vannak a nyomunkban! Nagyon nehéz mérkőzésre számítok! Gaál sérülés miatt nem lesz hadra fogható, a többit majd szombaton tudom meg.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 17. forduló, 2023. április 2. (vasárnap), 16.30:

Rimóc SE-Mátraterenye SE II-Somos

Fábián Róbert, a Rimóc SE vezetőedzője: – !Az elmúlt pár fordulóban sajnos játékban akaratgyengék voltunk, de legalább az eredmények jöttek! Próbálom a fiúkból a maximumot kihozni, de ehhez idő kell! Úgy gondolom, ismerem az ellenfelet, sok megye egyes játékosuk van, amivel jóval nagyobb eséllyel lépnek pályára minden csapat ellen. Mi majd így készülünk ellenük! A labda nekik is gömbölyű, és ők is ugyanazon a pályán játszanak, mint mi! Ilyen csapat ellen minden egyes csapattagnak száz százalékot kell nyújtani, hogy eredmény is legyen! Remélem, ezt a csapatom is így gondolja, és egy jó eredményt tudtunk elérni. Ketten jelezték, hogy nem lesznek.

Oláh Teofil, a Mátraterenye SE II-Somos vezetőedzője: – Örültem a felkérésnek, hogy vegyem át a gárdát, hiszen egy jó csapathoz és jó játékosokhoz kerültem, illetve persze vannak célok is. Két hét szünet soha nem jön jól, mivel mindenki a meccseket várja. Egy győztes rajt után jó lett volna játszani, de ez van, ehhez kell alkalmazkodni, és ott folytatni, ahol a Kazár ellen abbahagytuk. Vannak céljaink, szeretnénk minél többet meccset megnyerni és a bajnoki címet megszerezni. Persze tudjuk, jó csapatról van szó a Rimóc személyében, jó edzőjük van, egy motivált társaság ellen készülünk. Vannak gyors támadóik, akik otthon bárkit meg tudnak fogni. Brusztolós mérkőzésre számítok. Bízom benne, hogy sportszerű találkozó lesz. Mi is készültünk belőlük, próbálunk jól reagálni az ellenfél játékára és a körülményekre. Elvileg lesz mindenki. Van pár kérdőjel, de remélem, valamennyi emberem hadra fogható lesz vasárnap és „pontosan” térünk haza.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 17. forduló, 2023. április 2. (vasárnap), 16.30:

Érsekvadkert SE II-Rétság FC

Diósjenő, műfüves pálya.

Bernhardt László, az Érsekvadkert SE II vezetőedzője: – Annak nagyon örültünk, hogy úgymond nem olyan erős ellenfelekkel kezdtük a tavaszt, mert a felkészülésünk elég gyérre sikerült. Igazából egy edzőmeccsünk volt, ahol tizenegyen voltunk, fiatalokkal kiegészülve. Nem tudtunk felkészülni a folytatásra. Ezért jött nekünk jól, hogy senkit nem lenézve vagy lebecsülve, de gyengébb mérkőzésekkel kezdtünk. Mindenképpen dobogón szeretnénk végezni. Úgy gondolom, ha nem sújtanak nagyon a sérülések, akkor el is érjük a kitűzött célt. Remélem, most már fizikálisan is olyan állapotban leszünk, hogy végig bírjuk a kilencven percet. Egy igazán jó meccset szeretnénk játszani. Ez általában mindig így szokott lenni ellenük. Szerintem rendre az aznapi forma dönti el, hogy melyik csapat felé billen a mérleg. Medvik Ferenc megsérült Ipolyszögön, öt-hat hét kihagyást javasoltak neki. Ez igazán nem jó, mert mostanában ő volt a legjobb játékosom, most azonban kiesett. Gubik Ákos szépen lassan visszatér combizomszakadása után. Deme Attila beteg. 

Havay Zoltán, a Rétság FC vezetőedzője: – Sajnos az utóbbi két mérkőzés nem úgy alakult, ahogyan azt szerettük volna. Fontos pontokat engedtünk ki a kezeink közül. Tiszta fejjel és motiváltan nézünk előre, jelenleg a negyedik helyen állunk, bízunk benne, hogy ez pár forduló után változik, természetesen a javunkra. A ‘Vadkert csapatával nézünk szembe a hétvégén, erős, és dinamikus ellenfélről van szó. Legjobbakat várjuk és megteszünk majd mindent a győzelemért. Természetesen nagyon nehéz lesz, de pontot, illetve pontokat szeretnénk elhozni tőlük. Lesznek hiányzóink, sérülés és eltiltás révén. Sérültjeinknek mielőbbi gyógyulást kívánunk!