2024.04.26.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból az Unicum FC Mohora-Érsekvadkert SE, a Szügy SE-Vizslás SE, a Kazár KSE-Nógrádmegyer BSE, a Dejtár SE-Rétság FC, illetve a Romhány KSE-Kétbodony SE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 9. forduló, 2023. október 14. (szombat), 15.00:

Unicum FC Mohora-Érsekvadkert SE

Baranyi Tibor, az Unicum FC Mohora vezetőedzője: – Az elmúlt három hetünk nem úgy sikerült, ahogy én igazából terveztem. Az szerintem minden vármegyei csapat életébe belefér, ha ‘Lapujtőn kikap, ezzel szerintem nem mondok újat senkinek. Aztán otthon hoztunk egy elég jó mérkőzésen, egy nagyon fontos három pontot. Ezt követően nagy önbizalommal mentünk Diósjenőre, ahol gyorsan letörték a szarvunkat, mert elég súlyos vereségbe szaladtunk bele. Ennek nem nagyon értettem az okát, és ez a mai napig így van, hogy miért ennyire kétarcú a csapat. Ha viszont ezt nézzük, akkor a mostani hétvégén újra a szebbik arcát kellene mutatnia, amiben én nagyon bízom. Ha így van, szerintem ebben az osztályban képesek vagyunk bárki ellen győzelemmel lejönni a pályáról. Tudjuk, hogy újra egy leedzett, összerakott, összeszedett, anyagilag megtolt csapat ellen játszunk. Teljesen más célokért harcolnak, mint mi. Megpróbálunk tisztességgel, becsülettel felkészülni ellenük. Hazai pályán nagyon bízok a fiúkban. Most már sajnos azt kell mondanom, megpróbálunk meglepetést okozni. Eddig ez nem így volt az elmúlt időben a Mohora életében. Eljött ez az időszak is. Túl kell magunkat tenni a dolgokon, és helyrerakni mindent, hogy nekünk igazából hol a helyünk. Nincs ezzel semmi gond, ami most történik a csapattal. Edzés nélkül, létszámhiányosan vagyunk. Sosem szoktam panaszkodni, hogy ez nincs, az nincs, ezzel meg azzal nem számolhatok, pedig hétről hétre nagyon szűkös kerettel rendelkezem és létszámproblémákkal küzdünk. Most nyilatkozom először, hogy alapból gyenge a létszáma a keretnek, ezért a frissítéseket sem úgy tudom megtenni, ahogy igazából szeretném. Még egyszer mondom, otthon bárki az ellenfél, mindenki ellen győzelemre játszunk. Nem fogjuk betolni a buszt a kapunk elé. Meg fogunk tenni mindent azért, hogy a három pont nálunk maradjon. Széles Gábor, Hatala Balázs, illetve Benécs Balázs biztosan nem lesz. Rajtuk kívül még vannak kérdőjelek.

Nyikos József, az Érsekvadkert SE vezetőedzője: – Ahhoz képest, hogy két hónapunk volt összerázódni és egy vadonatúj csapatot kellett összerakni, eddig nagyon jól szerepeltünk. Jó mentalitású, szellemű és képességű játékosok alkotják a keretet. Ez idáig teljesen azt hoztuk ki magunkból, ami elvárható. A célunk minél jobban szerepelni, ami kijöhet ebből az egészből. A Mohora egy jó összetételű csapat. Tudnak nagyon jól és gyengén is játszani. Nagyjából feltérképeztük őket. Egy jó meccsre számítok. Orovecz eltiltás miatt nem bevethető, illetve vannak még további kérdőjelek sérülések miatt.

Vármegyei II. osztály, 9. forduló, 2023. október 14. (szombat), 15.00:

Szügy SE-Vizslási SE

Koplányi Örs, a Szügy SE vezetőedzője:Visszatekintve, amennyi gólhelyzetet kidolgoztunk és kihagytuk eddig a mérkőzéseken, az elég volna két bajnokságra is! De megyünk tovább és próbáljuk kijavítani a hibákat. A mostani ellenfél rutinos, megye egyet is megjárt játékosokból áll, ambiciózus edzővel. Természetesen győzelmet várok! Ismét az egész keret a rendelkezésemre áll.

Bujtár Tamás, a Vizslási SE vezetőedzője: A eddigi lejátszott mérkőzésekkel elégedett vagyok. Sikeresen indult az első bajnoki meccsünk, majd a második fordulóban időben kaptuk meg a nagy pofont. Fejben rendbe raktuk magunkat és azóta nagyszerű sorozaton vagyunk túl. Csakúgy, mint az eddigi találkozókon, hétvégen is domináns és kezdeményező játékot várok játékosaimtól. Jó formában vagyunk, szeretnénk ezt minél tovább megtartani. Tisztában vagyunk vele, hogy egy nagyon jó csapat otthonában lépünk pályára hétvégen. Rutinos és a fiatal játékosaik jól kiegészítik egymást, így egy igazán nehéz összecsapásra számítok. Egy-két játékosom kisebb sérüléssel bajlódik, remélhetőleg rendben lesznek.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 9. forduló, 2023. október 14. (szombat), 12.00:

Kazár KSE-Nógrádmegyer BSE

Kovács Valter, a Kazár KSE edzőpárosának tagja:A szezon elején kicsit nehézkesen indultunk. Erős csapatokkal kezdtünk. A Somos kimagaslik a mezőnyből, nem itt a helye, hanem feljebb. Új csapatunk van, össze kell szokni a srácoknak, ehhez még kell legalább ez a félév, de javuló tendenciát mutatunk. Nem tűztünk ki célokat, de azért szeretnénk ott lenni az első ötben. Erre van is esélyünk, sőt még előrébb is végezhetünk, ha minden jól alakul. Készülünk a ‘Megyer ellen, mert jó meccs lesz. Küzdelmes találkozót várok. Sajnos nem jó előjelekkel vágunk neki a mérkőzésnek. Megint lesznek hiányzóink, a korai kezdés miatt. Négyen-öten dolgoznak. Lesz egy-két kulcsember, aki nem áll a rendelkezésünkre, de remélem, hogy nyerünk! 

Ökrös István, a Nógrádmegyer BSE játékos-edzője: Az előző forduló jól sikerült, jól játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, több gólt is rúgtunk, de az összjáték az utolsó fél órában nem volt az igazi. Minden meccsre úgy megyünk el, hogy nyerni akarunk. Több pontot szeretnénk gyűjteni mint az első körben, de ehhez kell a csapategység és az összpontosítás a mérkőzések egészében. A Kazár egy jó csapat, akik most folyamatosan javuló tendenciát mutatnak. Biztos vagyok benne, hogy bele fognak adni mindent a győzelem érdekében, de mi sem fogunk feltartott kézzel érkezni. Három pontért megyünk, ha koncentráltan tudunk játszani végig, akkor meg kell lennie. Egy-két hiányzóról tudok eddig, a védelemből és a támadószekcióból lesznek távol.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 9. forduló, 2023. október 14. (szombat), 12.00:

Dejtár SE-Rétság FC

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője: – Úgy gondolom, nagyon egyben van most a brigádom. Sokan vagyunk, jó a minőség, és igenis tenni kell azért, hogy egy játékos minél több játékpercet kapjon ebben a csapatban. Számomra ez szerencsés dolog. Már most ketté szakadt a tabella. Eddig nagyon sima meccseink voltak, vagy nagyiramú rangadók. Minden elismerésem a kisebb csapatok vezetőinek. Látszik, hogy szívüket-lelküket kiteszik, ebben a nem túl előnyös sorsolásban is. A Rétságnak meglepően nem jönnek az eredmények, de van egy jó vezetőjük, jó a keretük, és én mindig összetartó közösséget láttam bennük. Mindig komolyan kell venni őket, pontokra éhes, motivált együttes fog hozzánk látogatni. Szombat délben van a meccs, lesznek hiányzók munka miatt, de amint említettem, mély a keretünk, a létszámmal nem lesz gond.

Havay Zoltán, a Rétság FC vezetőedzője:Nagyon nehéz bármit is mondani, az elmúlt mérkőzésekről, megyünk tovább. Kitartást kérek a csapattól! Egy nagyon jól összeszedett gárda a Dejtár, úgy gondolom, hétvégén a bajnokcsapathoz látogatunk. Remélem, azért megnehezítjük a dolgukat, megpróbálunk pontot rabolni. Még mindig nagyon sok a hiányzó, sok a sérült, és sokan dolgoznak is.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 9. forduló, 2023. október 15. (vasárnap), 15.00:

Romhány KSE-Kétbodony SE

Bencsik Emil, a Romhány KSE játékos-edzője: – A csapat eddigi szereplésére azt mondanám, hogy erős közepes. Fáj, hogy kétszer kikaptunk és vesztettünk hat pontot, de „új” gárdaként nem rossz a teljesítményünk. Mindenki próbálja a maga szintjét hozni. Van még hová fejlődni. Megpróbálunk azon dolgozni, hogy minél ügyesebben, jobban és összeszokottabban legyünk képesek játszani. Örülök, hogy tudunk versenyezni a Kétbodonnyal is a dobogó különböző fokaiért. Kellemes csalódást jelentenek nekem. Sok sikert kívánok nekik a bajnokságban, de most nyilván meg szeretnénk verni őket! Háromesélyes mérkőzésre számítok vasárnap, bárki nyerhet. Egy biztos, a körülmények adottak, jó pálya várja a csapatoka, a fű le lesz vágva. Csak a játékosok tudásán fog múlni, hogy milyen meccs alakul ki. Remélem, sok gól lesz és egy izgalmas összecsapás. Természetesen nagyon sokat számítana, ha győzni tudnánk, mert közelebb kerülnénk a Nőtincshez. Meglátjuk, milyen formában lesznek a fiúk Három sérültem van. Egy védő, egy középpályás és egy csatár. Bízom benne, tudják vállalni, az a kérdés, milyen állapotban. Ez kicsit keseríti a szám ízét, de mindent megteszünk a sikerért!

Bartyik Róbert, a Kétbodony SE vezetőedzője:Úgy érzem, most egyben van a csapat, jönnek az eredmények. Így jó a hangulat is. Nagyon várjuk a Romhány elleni mérkőzést, mivel a bajnokság jelen állása szerint egy győzelem előrébb vinne minket. Ismerjük az ellenfelet, így biztosan egy nagyon jó meccs lesz, ahol mindenképpen szeretnénk begyűjteni a három pontot. Azt hiszem, erre az esélyünk megvan, de biztosan nagyon nehéz találkozó lesz számunkra. Jelen állás szerint teljes létszámmal készülünk. Sok sikert és sportszerű mérkőzést kívánok mindkét csapatnak!