2024.05.05.

Nekivágtak a szezonnak régiónk férfi felnőtt futsal csapatai

A Salgó FC és a Talent is vereséggel startolt.

Hétfőn megkezdődött a 2023/2024-es évad régiónk férfi felnőtt futsal együttesei számára. A Salgó FC és a Talent 2019 SE is a Heves vármegyei szervezésű NB III-as mezőnyben fog versenyezni az előttünk álló időszakban. Sajnos mindkét gárda vereséggel startolt. A salgótarjáni alakulat a Hatvantól kapott ki, míg a balassagyarmati társulat a Mogyoróddal szemben maradt alul. Lássuk a mérkőzések részleteit!

Heves vármegyei szervezésű Férfi Futsal NB III, Északi-csoport, 2. forduló:

Salgó FC-Hatvani SZSE 3-6 (2-4)

Salgótarján, Városi Sportcsarnok. Vezette: Lovas N., Forgó Zs. (Juhász S.)

Salgó FC: Sirkó – Katona, Szokács, Percze, Czigler. Cserék: Kárász, Horváth, Bari, Jedlicska, Bazsányi, Kobolák, Hranek, Lehoczki, Puporka. Játékos-edző: Bazsányi Péter.

Hatvani SZSE: Czakó – Gohér, Fellner, Panyi, Bódi. Cserék: Lakatos, Zöldi, Uj, Bognár. Vezetőedző: Szabó Zoltán.

Sárga lap: Czigler

Gól: Puporka (14.), Szokács (20.), Kobolák (33.), ill. Gohér (6.), Czakó (8.), Panyi (13.), Fellner (20., 26.), Uj (35.)

Bazsányi Péter: – Az első mérkőzésünk volt a bajnokságban, ami az első tíz percben meg is látszódott a csapaton, kicsit megilletődötten és bátortalanul játszottunk, az elképzelt taktikai hadrendünk nem működött, ami sajnos az eredményen is meglátszódott, hiszen a tizenharmadik percben már null három volt az eredmény. Ekkor időt kértünk és taktikát váltottunk, aminek köszönhetően a félidő lefújása előtt két gólt is szereztünk, amivel úgy tűnt, hogy visszajövünk a mérkőzésbe, de sajnos a dudaszó előtt ismét gólt kaptunk így kettő négy volt az eredmény. A második félidőt már sokkal bátrabb játékkal kezdtük, mint az elsőt etapot, helyzeteket tudtunk kialakítani, de ezek rendre kimaradtak, sok esetben a vendégcsapaton a szerencse is segített. Futottunk az eredmény után, és ezt a nagyobb futsal rutinnal rendelkező vendégcsapat ki is tudta használni, ismét gólt szereztek. A találkozó utolsó tíz percében mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, amiből először mi találtunk be, majd a lefújás előtt a hatvaniak góljával alakult ki a mi szempontunkból három hatos végeredmény. A mérkőzésen a jobb helyzetkihasználás döntött. Rutint kell szereznünk ebben a szakágban. A mi csapatunk 90%-ának ez volt az első futsal bajnoki mérkőzése, miközben a vendégcsapat magjának ez már a sokadik bajnoki idénye. Mindezek mellett hiányérzetem van az eredményt illetően, meglátásom szerint ebben az összecsapásban több volt, akár pontot vagy pontokat is szereznünk kellett volna. A csapat a kért taktikai utasításokat betartotta, fegyelmezetten játszottunk a szép számban kilátogató nézők előtt, akiknek köszönjük a bátorító, elismerő szavakat, a meccs lefújása utáni őszinte tapsot. Bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken is szép számú nézőközönség előtt játszhatunk majd a Városi Sportcsarnokban és közösen ünnepelhetjük az első hazai győzelmünket az NB III-as pontvadászatban. Köszönöm a nagypályás futball labdarúgó edzőkollégáim támogatását, a kispályás városi bajnokságban szereplő csapatvezetők hozzájárulását, hogy játékosaikat rendelkezésünkre bocsájtották. Köszönöm az elnökség munkáját, a támogatóink önzetlen segítségeit, felajánlásait!

Mogyoród FC-Talent 2019 SE 9-8 (2-3)

Mogyoród, Szent László Általános Iskola, Grosics Gyula Sportcsarnok. Vezette: Kamal N., Kiss-Bilkei B. (Kollár V.)

Mogyoród FC: Lőrentz – Veres, Jakab, Morvai, Balogh. Cserék: Kócsa, Bereczki, Vasáros, Ribai.

Talent 2019 SE: Molnár – Pistyúr D., Dávid M., Mindszenty, Brezovszki. Cserék: Pistyúr Zs., Nyírjei, Klinger, Kántor, Lavkó. Vezetőedző: Naszály Aladár.

Sárga lap: Balogh, ill. Dávid M., Pistyúr D.

Gól: Bereczki (6.), Ribai (19., 30.), Vasáros (23.), Balogh (25.), Jakab (28., 34.), Kócsa (32., 37.), ill. Mindszenty (5.), Lavkó (7.), Klinger (14.), Pistyúr D. (19.), Nyírjei (27.), Pistyúr Zs. (29., 29., 34.)

Naszály Aladár: – Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat ellen kezdjük a szezont, ők a tavalyi bajnokságban a Pest vármegyei csoport ezüstérmesei voltak, akik igazán hazai pályán veszélyesek. Gondoltuk, hogy első mérkőzés révén lesznek nehézségeink majd a tudatos mozgások megvalósításában, de bíztunk a legjobbakban. Egy nyílt sisakos adok-kapok mérkőzésen, nagy rohanáson vagyunk túl. Külső szemlélő akár jól is szórakozhatott a sokgólos meccsen, mi azért szerettünk volna mást is látni, mivel a védekezésünk nagyon nem működött, a tudatos játékot pedig csak elvétve mutattak a fiúk. Kevés tudatos elem, felállt védelem elleni játék alakult ki mind védekezésben, mind támadásban egyaránt a két csapat részéről, amiben nagyot kell majd előre lépnünk. Félidőben is beszéltünk róla, hogy a magunk játékára kell fordítani a találkozó képét, de sajnos nem tudtunk ma változtatni rajta. A sors pikantériája, hogy mindezek ellenére végig vezettünk a mérkőzésen, és csak az utolsó percekben kerültünk hátrányba, amit már nem sikerült egalizálnunk. Viszont voltak támadásban nagyszerű egyéni teljesítmények, ami biztató a jövőre nézve, valamint azt is tudjuk, hogy a srácok tudnak tudatos futsalt játszani, csak még kis időre van szükségük. 

Mohácsi László: A tavalyi csoportbeosztáshoz képest, ebben az évben a Heves Vármegyei Felnőtt Futsal Bajnokság csoportjába került az egyesületünk. A felnőtt csapatunk keretében pozitív változásokra került sor, hiszen többen is visszatértek az elmúlt évek dinamikusan fejlődő csapatának húzóemberei közül, illetve új igazolásokra is sor került, akiket majd a bajnokság előrehaladtával megismerhet a közönség is. Természetesen az egyesületünk tehetséges utánpótlás játékosai közül is sokan kapnak majd továbbra is lehetőséget a fejlődésre. Sajnos Tresó Bálint kapusunk néhány hete megsérült, rá biztosan nem számíthatunk a szezon nagy részében, Tóth Roland tanulmányi elfoglaltsága miatt kicsit később csatlakozik a kerethez, Mátyás Péterre pedig munkahelyi elfoglaltságai miatt kellett lemondanunk bizonytalan időre. Köszönjük a Diósjenői SE, az Unicum FC Mohora, a Szécsény VSE, és a Szügy SE edzőinek, vezetőinek, akik elengedik, és ezáltal lehetővé teszik a játékosok szereplését és fejlődését a Felnőtt Futsal Bajnokságban. Sok változás történt a csapatunk körül, de mindent figyelembe véve, bízunk abban, hogy összeérik ismét a keret, az edzéseket is látogatják majd a srácok, és így visszatérnek a régi automatizmusok védekezésben és támadásban is egyaránt, valamint néhány újítással sikeresen tudjuk majd befejezni ezt az évadot is.