2024.07.20.

Fontos álsóházi meccsen vesz részt az SBTC

Az NB III-as salgótarjániak a nyeretlen sereghajtó Gyöngyöshöz látogatnak vasárnap.

A Karcag elleni fiaskó után vasárnap az NB III Észak-Keleti-csoportjának tizenegyedik körében térne vissza a sikerek ösvényére az SBTC. Tizenöt órás kezdéssel a nyeretlen sereghajtó Gyöngyösnél lépnek pályára az utolsó előtti helyezett, hét fellépés óra győzni nem tudó fekete-fehérek. Salgótarján Megyei Jogú Város szponzorálásának köszönhetően, weboldalunkon élőben közvetítjük az alsóházi ütközetet. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett gárdák mestereit. A házigazdákat irányító Majzik Zoltán mellett a Stécét felkészítő Sebestyén Szilárd is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 11. forduló, 2023. október 15. (vasárnap), 15.00:

Gyöngyösi AK-Salgótarjáni BTC

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. Vezeti: Virág András Barnabás (Halmai Kristóf, Bense Milán)

Majzik Zoltán, a Gyöngyösi AK vezetőedzője: – Nagyon viszontagságos az eddigi idényünk. Ránézünk a tabellára és látjuk, amit látunk, de akármennyire is furcsán hangzik, fejlődünk. Még annak függvényében is, hogy most egy ötöst kaptunk Tiszafüreden. Játékban, annak dinamikájában, minőségében, illetve a labdabirtoklásban is előreléptünk. Egy dologban nem tudjuk ezt megtenni, sok gólt kapunk, és borzalmas buta hibákból. Egyelőre ezt nem tudjuk kinőni. Talán ez köszönhető a rutintalanságunknak, fiatalságunknak. A legidősebb játékosunk huszonnégy éves, ami nagyon nagyon probléma. Ezt egyelőre nem tudjuk kiküszöbölni. A célunk a bennmaradás, ami egyre nehezedik. Azt szerettük volna, hogy ennél több pontunk legyen. Sajnos azért a soros keze sem volt mellettünk pár mérkőzésen. Pedig tényleg sokat dolgozunk és próbáljuk formálni ezt a fiatal társaságot. Sajnos a megyében aranyérmet szerző bajnokcsapatból öten-hatan elmentek, abbahagyták vagy sérültek lettek. Nekünk óriási érvágás a gólkirályunk, Márkus Marci és Oravecz Botond folyamatos sérülése. Ez idáig nem tudtuk pótolni őket. Tény, amíg dolgozunk együtt és van rá reális esély, természetesen a kiesés elkerülése a cél. Nem udvarolni akarok, de nagyon nehéz mérkőzésre számítunk. A Stécé-Gyöngyös régi hagyományokra nyúlik vissza. Még az én játékoskoromból is. Hatalmas meccseket vívtunk, oda-vissza. Ahogy néztem, a vendégek nagyon jól kezdték a bajnokságot. Most picit, mintha megtorpantak volna. Gondolom, itt szeretnének újra kiegyenesedni. Mi pedig itthon játszunk, a Karcag elleni, két héttel ezelőtti egy egyből kiindulva, mindenképpen szeretnénk mi is kicsit kiegyenesedni ebből a görnyedt állapotunkból, hogy legyen reális esélyünk a tabellán. Ebből egy nagyon jó mérkőzés lehet. Egy sokat futó, agresszív csapat a Stécé. Nem titok itt már senki előtt semmi, látjuk, hogy ki milyen játékrendszerben és stílusban futballozik, ez az NB III-tól elvárás is. Kíváncsian várom a találkozót! Ahogy említettem, Oravecz Botondot még Cigándon elvesztettük, műteni kell januárban. Valószínű, neki keresztszalag a másik térdében már nem nagyon van… Márkus Marcinak négy héttel ezelőtt volt egy komoly bokasérülése. Futkározik, picikét labdázik, de még nem bevethető. A többiek hadra foghatók. 

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője:Az elmúlt héten idén már nem először sikerült örömet okozni ellenfelünknek! Ajándékoztunk egy gólt megint egyéni hibából, mi viszont kihagytuk a kihagyhatatlant is. Így megyünk egy olyan ellenfélhez, aki már nagyon szeretné begyűjteni az első győzelmét. Hasonló csapat, mint a miénk, tele saját nevelésű fiatal játékosokkal, akik szívvel-lélekkel próbálnak mindent megtenni a sikerért. Agresszív játékstílusuk kellemetlen minden ellenfél számára! Nekünk fel kell venni a kesztyűt, beleállni a párharcokba. Remélem, minden játékosunk átérzi a mérkőzés fontosságát, és tiszta fejjel, nagy elszántsággal veti bele magát a meccsbe! Vannak kisebb sérülések, de mindenkinek össze kell magát drótozni! Bakos sérülés miatt nem bevethető, Klajban öt sárga lap végett hagyja ki a találkozót.