2024.07.27.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Pásztó SK-Szendehely FC, a Varsány SE-Karancslapujtő KSE II, az Ecseg SE-Mátraterenye SE II-Somos, illetve a Dejtár SE-Patak FC csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Megyei I. osztály, 27. forduló, 2023. május 6. (szombat), 17.00:

Pásztó SK-Szendehely FC

Forgó Péter, a Pásztó SK vezetőedzője: – Sajnos az elmúlt hetekben nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, amit szerettünk volna, így elmaradtak a pontok is. Gyakorlati jelentősége nincs az ötödik hely megszerzésének, inkább mentálisan viseli meg a csapatot, hogy szinte soha nem tudunk ugyanabban az összeállításban játszani. Sajnos el kell fogadnunk, hogy a „fizetős” csapatokkal nem tudjuk tartani a lépést. Jellemzően szoros meccseket játszunk a Szendehellyel, sokszor a szerencse dönt, melyik csapat tud felülkerekedni a másikon. Ismét egy olyan küzdelmes mérkőzésre van kilátás, mint általában, reményeim szerint tudunk végig koncentrálni. A helyzetünk megint nem túl „rózsás”, rengeteg hiányzó játékosom van.

Kovács Imre, a Szendehely FC vezetőedzője: – A múlt héten ugyan beleszaladtunk a késbe egy kiváló ‘Lapujtővel szemben, de összességében elégedett vagyok a csapatom eddigi szereplésével. A bajnokság előtt a hatodik-nyolcadik helyek valamelyikének megszerzését tűztük ki célul, de nem szomorkodnánk, ha ezt valahogy sikerülne túlteljesítenünk. A bajnokság finiséhez érve ugyan mi állunk a közvetlen középmezőny elején, de reálisan nézve, még négy csapatnak van esélye az élboly mögött végezni. Most egy amolyan „ki-ki meccs”, azaz egy hatpontos derbi előtt állunk. Soros ellenfelünk az ősszel a mérkőzés hajrájában fordította a maga javára az eredményt, majd büntetőkkel a kupában is ők jöttek ki jobban a párharcunkból. Remélem, hogy harmadszorra már nekünk is terem majd babér és szeretnénk „pontosan” távozni Pásztóról. Sajnos most is több hiányzónk lesz sérülések miatt, de a betegek már meggyógyultak, így ki tudunk állni.

Megyei II. osztály, 23. forduló, 2023. május 7. (vasárnap), 17.00:

Varsány SE-Karancslapujtő KSE II

Báránkó Gábor, a Varsány SE játékos-edzője: – Azt nem mondhatom el a csapatról, hogy az elmúlt időben stabilan es magabiztosan szereztük meg a győzelemmel járó három pontot. A labdarúgáshoz kell a tudás, az akarat, az alázat, és nem utolsó szempont a szerencse! Mondhatni, hellyel-közzel megvan minden a csapatban, de mégsem jön ki az, amire képesek lennénk egy adott mérkőzésen. Nekünk nagy veszítenivalónk nincs, hiszen a negyedik helyen állunk. A vendégeknek sincs félnivalója, mert stabilan állnak a dobó harmadik fokán. De messze még a vége és nekünk sorsdöntő lesz ez a mérkőzés, mert szinte esélyünk csak is akkor lehet megcsípni a dobogót, ha győzelemmel vonulunk majd az öltözőbe. Nyilván lesznek még meccsek, ahol hozni kell a pontokat és a Karacslapújtőnek viszont hullajtani. Ezen a találkozón szinte bebiztosíthatják a harmadik helyet a bajnokságban, ha győznek, de az nem kérdés, hogy mi küzdeni fogunk, és ámbár picit lehetetlen, de megpróbáljuk megcsípni a dobogót, még ha elég nehéz is lesz! Egy hiányzóról tudok, aki a múlt heti piros lapja miatt pihenni kényszerül a hétvégén. Más nem jelzett, hogy nem lesz jelen. Biztos vagyok benne, hogy parázs mérkőzés lesz, és úgy gondolom, teljesen sportszerű ütközetet fog végbe vinni a két klub.

Szőrös Krisztián, a Karancslapujtő KSE II vezetőedzője: – Hála istennek, már gólból sem szenvedtünk hiányt a múlt hétvégén, ez is kijött a srácokból. Ez viszont egy teljesen más jellegű mérkőzés lesz. A Varsány azért egy masszív csapat, stabilan ott van a negyedik helyen. Az első meccsünk ikszeltünk, majd itthon egy góllal nyertünk. Hogy matematikailag is a miénk legyen a harmadik hely, mindenféleképpen a három pontban kell gondolkodnunk, és így is teszünk. Egy igen kemény mérkőzés elé nézünk. Vasárnap visszatérhetnek a hiányzóink. Bozó Patrik, Tóth Péter és Várbogyai Márk is. Így nem lesz lejátszónk a megye egyből. Teljes létszámmal állunk ki. 

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 22. forduló, 2023. május 7. (vasárnap), 17.00:

Ecseg SE-Mátraterenye SE II-Somos

Moravcsik Ferenc, az Ecseg SE vezetőedzője: – Meglepett, hogy pontot hullajtott az ellenfél, de még így is nagyon sok az előnye. Szerintem nem lehet befogni a vendégeket az első helyen. Úgy látom, a második helyért kell harcolnunk. Talán a hazai pálya előnye ide billenti majd a mérleg nyelvét. Kemény, férfias meccs lesz. Bízom benne, hogy megfelelő játékvezetők lesznek, és eljutott a döntéshozókig a múltkori nyilatkozatom, amit nem véletlenül tettem meg. Meghatározhatja a mérkőzést, hogy ki fogja vezetni. Ha az alapcsapatunkkal állunk ki, egy jó mérkőzést fogunk játszani. Jelenleg nem tudok hiányzóról. Úgy néz ki, teljes létszámmal tudunk kiállni. Bár már elég rövid a kispadunk. 

Oláh Teofil, a Mátraterenye II-Somos vezetőedzője: – Az elmúlt hetek eredményeivel összességében elégedettek lehetünk. A múlt heti fiaskót nagyon sajnáljuk, de hát, a futball ilyen, s tudjuk, vannak ilyen mérkőzések a szezonban. Remélem, tanultunk belőle. A szezon második fele lesz a mérvadó. Vannak nagyon fontos találkozók, itt kell koncentráltnak lenni és megtartani ezt az előnyt. Tisztában vagyunk az ellenfél képességeivel, nem véletlenül vannak a dobogón. Ellenünk mindenki motiváltabb a kelleténél, de ezzel nincs semmi gond, ezt kezelnünk kell. Bízom a csapatban, hogy nyerni tudunk egy sportszerű meccsen. Elvileg mindenki bevethető lesz.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 22. forduló, 2023. május 6. (szombat), 14.00:

Dejtár SE-Patak FC

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője: – Talán a vártnál is jobban menetelünk, mint azt gondoltam volna. Ez annak köszönhető, hogy a srácok élvezik a focit, jól érzik magukat, és a csapat magjára hétről hétre számíthatok. Én nem szeretem a tabellát nézni, a labda gömbölyű és ebben a sportban egy-két forduló alatt sok minden változhat. Viszont jó a csapat, jönnek az eredmények is, és hinnünk kell abban, hogy akár a dobogó legfelső fokán is végezhetünk. A hétvégi meccset egy „kis bajnoki döntőnek” is mondhatni, ugyanis, aki győzni tud, az nagy lépést tesz az aranyéremért. A Patak ellen eddig nem sok sikerélményünk volt, de remélem, ez a sorozat most megszakad. Nagy önbizalommal léphetünk pályára, természetesen a három pont a cél. Két jó csapat találkozója lesz, nagy iramra számítok, akár fordulatokkal, és sok nézőt fog kicsábítani a rangadó. Két játékosom kisebb sérüléssel bajlódik, ezen kívül mindenki bevethető lesz. Örülök, hogy a szerény megyei foci ellenére ilyen eseménynek lehetünk részesei. Sajnálom, hogy Feri bácsink már nem lesz jelen, de érte is fogunk játszani.

Bella Sándor, a Patak FC vezetőedzője: – Nincs miért szégyenkeznie a csapatnak, akkora nyomás alatt futballoztak az elmúlt két-három évben, hogy várható volt, előbb-utóbb pontot, pontokat csennek el tőlünk. Ez be is következett, de csapatom továbbra is ugyanolyan elszánt, mint korábban! Amatőrök vagyunk, még a profiknak is becsületére válna olyan eredményeket felmutatni, mint amilyeneket elértünk az elmúlt három és fél évben! De lezárult, mi pedig továbbra is előre tekintünk, mert nem akarunk letérni arról az útról, amit kitapostunk magunknak! Szomszédvári rangadóra készülünk, egy ilyen meccsen a helyezés soha nem számított, nem úgy, mint most! Az első két helyezett méri össze erejét, nem kisebb tétért, mint a bajnoki cím megszerzése! Házigazdánk remek tavaszt fut, egységes és erős lett csapatuk, de az a miénk is, így garantálható, akik kilátogatnak majd a mérkőzésre, biztosan nem fognak csalódni, bármi is legyen az eredmény. Sajnos a védelemből erre a szezonra biztosan kidőlt Simó sérülése súlyosabb, mint gondoltuk. A középpályáról is lesz hiányzó Váró személyében, de a támadósorban is vannak kérdőjelek Bogdány és Huttyán személyében.