2024.07.27.

Hódmezővásárhelyre hivatalos a Bánk-Dalnoki Akadémia

Vasárnap a bajnokság második helyezettjénél vendégeskedik a Nógrád vármegyei csapat.

Vasárnap a harmadik vonal Közép-csoportjának harminchatodik köre vár a mezőnytől már matematikailag búcsúzó Bánk-Dalnoki Akadémiára. Tizenhét órás kezdéssel a második helyezett Hódmezővásárhelynél lép pályára a Nógrád vármegyei gárda. Szokásunkhoz hűen, a mostani bajnoki előtt is megszólaltattuk a csapatokat vezető szakembereket. A házigazdák mestere, Antal Krisztián mellett a vendégek megbízott edzője, Tábori Ákos is megosztotta velünk előzetes meglátásait. Lássuk a beharangozó gondolatokat!

NB III Közép-csoport, 36. forduló, 2023. május 7. (vasárnap), 17.00:

Hódmezővásárhelyi FC-Bánk-Dalnoki Akadémia

Hódmezővásárhely, Városi Stadion. Vezeti: Muhari Gergő (László István Sándor, Pogonyi Ferenc)

Antal Krisztián, a Hódmezővásárhelyi FC vezetőedzője: – Azt gondolom, nem nyújtottunk rossz teljesítményt az elmúlt hetekben. Bár legutóbb hazai pályán az ESMTK-val döntetlent tudtunk játszani, ott azért sajnáltuk, hogy nem nyertünk, mert tudtunk volna tapadni az Iváncsára, szükség lett volna több pontra. Az előző mérkőzésünkön Szekszárdon egy kimondottan jó meccset játszottunk. Futballozni akartak ők is, ezáltal pedig lehetőségeink nyíltak, de önmagában a játék képe is jól nézett ki. Szerintem jó formában van a csapat. Várjuk a hétvégi utolsó itthoni meccsünket. Nekünk nagyon fontos, hogy győzelemmel zárjuk a hazai szereplésünket, illetve hogy fel tudjunk készülni az utolsó idegenbeli bajnokira. Egyértelmű célunk, hogy kiszolgáljuk a közönséget, tehát muszáj, hogy megajándékozzuk egy jó játékkal azokat, akik mellettünk álltak az egész szezon során. Nem könnyű egy olyan ellenféllel találkozni, amely már kiesett. Ebben azért mindig van egy veszély. Legalábbis én így érzem, mert könnyebbséget is jelenthet a vendégeknek, hogy már eldőltek a dolgok, lehet, felszabadultabban tudnak focizni. Nem tudom, hogy milyen mentális állapotban érkeznek, de nekünk mindenek felett jobbnak kell lenni. Egyértelműen meg szeretnénk nyerni ezt a mérkőzést. Három sérültünk van. Zabari Dávid, Hegedűs Martin, illetve az egyúttal eltiltást is töltő Orosz Márk. Hunya Krisztián pedig öt sárga lap miatt nem lesz bevethető. Akik betegek voltak, már rendbe jöttek. Szóval azért még így is bőven megvan a keret.

Tábori Ákos, a Bánk-Dalnoki Akadémia megbízott edzője: – A héten a szokásos ritmusban, a jövőre készülve teltek a napok. Több fiatal játékosunk is részt vett a foglalkozásokon. Szeretnék ismét több játékosnak lehetőséget adni, remélem, tudnak bizonyítani is. Ellenfelünk még biztosan nem adta fel a küzdelmeket a bajnoki cím megszerzéséhez, de mi természetesen megteszünk mindent, hogy megnehezítsük a Hódmezővásárhely dolgát. A keretben lesz pár változás, Kiss Károly játéka kérdéses.