2024.05.05.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból az Építők KC-Salgótarjáni BTC, a Mátramindszent SE-Karancsaljai MSE, a Rimóc SE-Ecseg SE, illetve a Patak FC-Érsekvadkert SE II csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Megyei I. osztály, 26. forduló, 2023. április 29. (szombat), 17.00:

Építők KC-Salgótarjáni BTC

Csatlós Tamás, az Építők KC vezetőedzője: – Az eddigi tavaszi eredményeink szenzációsak. Tudtuk, hogy erősödtünk, de hogy ennyi pontot szerzünk, azért ez engem is meglepett. Mondjuk, tettünk érte, sokat edzettünk. Szombaton a bajnokság győztesével fogunk találkozni. Magasan ők az esélyesek, de ez így volt két hete is, aztán tudtunk nyerni. Most is meg fogunk tenni mindent, hogy tisztességesen helytálljunk. Az ellenfél egy fiatal, jó csapat. Sokat edzenek ők is! Jó játékosok alkotják a keretüket. Célunk a tisztes helytállás. Sajnos annyi hiányzók van, hogy azt sem tudjuk, hogy állunk ki, de lesz tizenegy emberünk.

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Haladunk lépésről lépésre a céljaink felé! Most is egy fontos állomás következik, a még létező ‘tarjáni labdarúgás két csapata találkozik. Ellenfelünk nyolc mérkőzés óta nem talált legyőzőre, jó passzban van. A télen megerősítették a keretüket, tehetséges fiatal játékosokkal. Mi igyekszünk frissen tartani a játékosainkat, bár nehéz, mert a fiataljaink a felnőtt bajnokság mellett a kiemelt U19-es mezőnyben is érdekeltek. Nehéz mérkőzést várok, egy kitűnően szervezett csapat ellen. Filkor Benjáminra és Sulyok Tamásra nem számíthatok, a többiek bevethetők lesznek.

Megyei II. osztály, 22. forduló, 2023. április 29. (szombat), 17.00:

Mátramindszent SE-Karancsaljai MSE

Berki Aladár, a Mátramindszent SE játékos-edzője: – Meg vagyunk elégedve az elmúlt hetek eredményeivel. Innentől nincs más célunk, csak megtartani a pozíciónkat a tabellán és minél több pontot beszerezni! Elenfelünk jó játékosokkal rendelkező csapat, remek edzővel, bármelyik csapat dolgát meg tudják nehezíteni. Egy jó iramú, sportszerű mérkőzésen szeretnénk itthon tartani a három pontot. Sajnos Jakab Győző személyében munkahelyi elfoglaltság miatt lesz hiányzónk. A többiek még nem jeleztek.

Smelkó Károly, a Karancsaljai MSE vezetőedzője: – A múlt hétvégén lejátszott Mihálygerge elleni mérkőzésünk, illetve az a tény, hogy ez a csapat hat pontot elvett tőlünk a bajnokságban, edzői pályafutásom egyik nagy kudarca. Véleményem szerint, semmivel sem jobbak, mint mi, sőt a gyengébb kategóriába tartozik, de hát, nyilván az eredmény nem ezt mutatja. Vergődhetek én, de sajnos pont nélkül kellett a meccs után bemennünk az öltözőbe. Az edzőjük azt a játékost javasolta a forduló válogatottjába, akit a játékvezetőnek ki kellett volna állítani tettlegességért. Ugyanis két kézzel mellbe lökte a játékvezetőt. Csak halkan jegyzem meg, hogy hasonló cselekedetért az NB I-et megjárt Novák János kétéves eltiltást kapott. Ez a dolog a találkozó végkimenetelét nagyban befolyásolta. Az, hogy a játékvezető nem állította ki, az egy dolog. Elmondása szerint, félt tőlük, ezért nem tette meg. Csak azt nem értem, hogy az edzőjük, aki mindig arról híreskedik, milyen sportszerű és fair mindenkivel szemben, miért nem cserélte le Ruzsinszki Adriánt, amikor nagyon jól tudta, hogy mellbe lökte és csúnya szavakkal illette a játékvezetőt. Ezt többen hallották. Ettől függetlenül azt mondom, a Mihálygergében voltak azért jó teljesítmények. Külön kiemelném Bangó Rómeót, aki szerintem szenzációsan futballozott, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy minket meg tudtak verni. Szerintem nem nagyon készültünk fel fejben a mérkőzésre, könnyelműen vettük. Csak a mezt vittük ki a pályára, és ennek meg is ittuk a levét. Ennek ellenére azt kell mondanom, a győztesgólt szerző Ruzsinszki Adriánnak már a pályán sem kellett volna lennie, amikor belőtte a három pontot érő találatot. Úgy gondolom, sportszakmai szempontból nincsen miről beszélni. Ez a meccs elment, most már jön a következő. Valószínűleg megvan az oka, hogy a mi mérkőzésünket választották a forduló meccsének, nem pedig a Szügy-Mihálygergét. Vélhetően ez is mutat valamit, de természetesen majd a pályán, Mátramindszenten kell bebizonyítanunk, hogy jogos volt ez a választás. Rátérve a szombati meccsre, pokolian nehéz kilencven perc elé nézünk. Az ellenfél ezen a szinten nagyon jó csapat, mi viszont nem feltartott kézzel megyünk hozzájuk! Bízom benne, hogy meg tudjuk nehezíteni a hazaiak dolgát szombaton. Azt várom, hogy legyen tartása a gárdának és tudjunk egy vállalható mérkőzést játszani. Sajnos lesz hiányzónk. Miklós Gábor beteg, míg Farkas munkahelyi elfoglaltság miatt nem lesz bevethető. Úgyhogy megint foghíjasak leszünk, de remélem, mindenki átérzi a meccs fontosság, odarakjuk magunkat száz százalékig, és egy teljes másik arcát fogja mutatni a társaság, mint a Mihálygerge ellen. Bízom abban, hogy sikeresen és emelt fővel vonulhatunk majd le a játéktérről.

 

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 21. forduló, 2023. április 30. (vasárnap), 14.00:

Rimóc SE-Ecseg SE

Fábián Róbert, a Rimóc SE vezetőedzője: – Eddigi tavaszi mérkőzéseinken hol gyengébb, hol jobb játékot mutattunk be. Összességében jó statisztikánk van. Most kezd összeérni a csapat. Szoros a mezőny, de szeretnénk ott lenni a dobogó valamelyik fokán! Egységes csapatot fogadunk majd vasárnap, ami az eredményeiken is látszik. Sajnos az ottani mérkőzésen súlyosan elvéreztünk, ami betudható több dolognak is, rengeteg egyéni hibákból kaptunk gólokat, és a csapategység is gyengébb volt, mint a mostani. Vasárnap semmiképp sem szeretnénk kikapni, és a cél érdekében mindent megteszünk! Két hiányzó biztos, hogy lesz, az egyik a gólvágónk, a többi aznap derül ki.

Moravcsik Ferenc, az Ecseg SE vezetőedzője: – Két hétig pihentünk. Nem tudom, ez jót tett-e a csapatnak vagy ártott, ez vasárnap fog kiderülni. Az volt a tervünk, hogy a múlt héten edzőmeccset játszunk, csak sajnos nem voltam itthon, így aztán nem tudtam megszervezni. Meglátjuk, ki lesznek-e éhezve a fiúk a futballra vagy kicsit eltunyultak. Szerintem egy jó iramú mérkőzés lesz. Láttam az ellenfelet, ismerem a játékukat. Szeretnénk pontot vagy pontokat elhozni. Egyelőre senki nem jelezte, hogy nem fog jönni. Bízom benne, hogy teljes létszámmal, a legjobb összeállításban tudunk kiállni.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 21. forduló, 2023. április 30. (vasárnap, 17.00:

Patak FC-Érsekvadkert SE II

Bella Sándor, a Patak FC vezetőedzője: – Három fordulóval ezelőtt megszakadt egy nem mindennapi győzelmi sorozatunk, talán itt volt már az ideje… Túl vagyunk rajta, bánkódni biztosan nem fogunk miatta, ellenkezőleg, nagyon is büszkék vagyunk az ötvenhat meccses győzelmi szériára! Egy teher lekerült a vállunkról. Azóta két rangadónak beillő mérkőzést játszottunk, amit sikeresen lehoztunk, láthatóan fegyelmezettebb és dinamikusabb játékkal, mint korábban. Szeretnénk a továbbiakban is hasonló felfogásban futballozni, így természetesen a hétvégi szomszédvári rangadón az Érsekvadkert ellen is. Nincs új a nap alatt, a két csapat jól ismeri egymást, az elmúlt években érmes helyezésekért küzdött a ’Vadkert is. Számunkra mindegy, ki az ellenfél, minden mérkőzésen jobban meg kell küzdenünk a sikerért, mint vetélytársainknak. Van egy út, amit kijelöltünk magunknak, ezen szeretnénk járni továbbra is! Vasárnap délután biztosan jókora érdeklődés fogja kísérni a találkozót, ahol mindkét csapat oda fogja tenni magát. Bízom egy színvonalas, küzdelmes, de mindenképp sportszerű meccsben! Sajnos a múlt héten újabb meghatározó emberem esett el a további küzdelmektől, Simó Zsolt sérülése súlyosabb, mint gondoltuk, rá a szezon további részében már nem, számíthatunk. Sérülés miatt Bogdány Zsolt is kihagyta az előző fordulót, az ő játéka is kérdéses még. Persze rajtuk kívül is lehetnek még hiányzók, amik majd később derülnek ki.

Bernhardt László, az Érsekvadkert SE II vezetőedzője: – Egy dolog bosszant. Azért béreljük a diósjenői pályát, hogy tudjuk játszani a kispasszos játékunkat, amikből aztán helyzeteket alakítsunk ki Eddig el is jutunk, de a ziccereket nem tudjuk berúgni. Mondtam is a fiúknak az előző meccs után, ha szórakozunk, előrevagdossuk a labdát, és nem használjuk ki a helyzeteket, fölöslegesen béreljük azt a pályát és a jövőben ettől eltekintünk. Ennek így nem sok értelme van, ha nem azt csinálják, amit megbeszéltünk. Szerintem most a pálya lesz a legnagyobb ellenfelünk, mert a pataki pálya nem igazán jó minőségű. Ezt még a hazaiak is elismerik. Ettől függetlenül mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk, mert meg kellene tartanunk a harmadik helyet. Mindenképpen a győzelemért megyünk. Tudjuk, hogy a Patak jó erőt képvisel. Jól ismerem őket és Sanyi barátomat is. Valószínűleg jól fel fogja őket készíteni rólunk. Bízunk benne, egy igazán jó meccset fogunk vívni. Vannak kérdőjelek betegségek és sérülések miatt, de ők akár helyre is jöhetnek vasárnapig.