2024.07.13.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból az Unicum FC Mohora-Építők KC, a Rimóc SE-Szügy SE, az Ecseg SE-Cered VSE, a Patak FC-Érsekvadkert SE II, illetve a Romhány KSE-Bercel KSK csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 4. forduló, 2023. szeptember 9. (szombat), 16.00:

Unicum FC Mohora-Építők KC

Baranyi Tibor, az Unicum FC Mohora vezetőedzője: – Egy fájó pásztói vereséggel kezdtünk. Utána azért otthon már sikerült egy pontot szereznünk, így picit javítanunk. Hazai pályán győzelemmel kalkuláltunk, sajnos nem sikerült. Aztán elmentünk Berkenyére, egy idegenben „mumuscsapathoz”, amely többször elütött már minket az országos kupafőtáblára kerüléstől. Készültünk a meccsre nagy elánnal. „Félig-meddig” elégedett vagyok az eddigi szereplésünkkel. Kívülről is észre lehet venni az építkezést mostani ellenfelünknél. Folyamatosan kiváló labdarúgókkal erősítik csapatukat. Ez párosul a vármegye egyik, hanem a legjobb edzőjével. Minden elismerésem az övék! Tudjuk, hogy egy nagyon jó gárdáról beszélünk. Ezt a bajnoki rajt is mutatja. Nem szeretnék súlyt rakni a játékosaim vállára, de ebben az osztályban bárki az ellenfél hazai pályán, mindenkivel szemben győzelemre fogunk játszani! Kotasz Gergő, Benécs Balázs, Széles Balázs, Hatala Balázs, illetve Mátyás Zsolt hiányozni fog.

Csatlós Tamás, az Építők KC vezetőedzője: – Nagyon jól kezdtük a szezont. Jó a hangulat a csapatnál. Úgy gondolom, a nagyon fiatal csapatunknak van jövője! Persze sokat kell még edzenünk, de jó az irány! Nekünk inkább a működésünk nehéz, de ezen is sokat dolgozunk, hogy minél jobb feltételeket tudjunk biztosítani. Szeretnénk találni valakit, aki be tudna segíteni ebben, de egyelőre még nem sikerült szponzort, szponzorokat szereznünk. A Mohora egy nagyon jó gárda, ezt bizonyította az előző idényeiben. Mi minden meccsen úgy megyünk ki, hogy nyerni szeretnénk. Aztán, hogy mi lesz, ott a pályán fog eldőlni. Jó mérkőzést várok. Szerintem két jó képességű csapat fog találkozni. Nagy Ádám, Dániel Zoltán és Budveszel Benjámin játéka kérdéses.

Vármegyei II. osztály, 4. forduló, 2023. szeptember 9. (szombat), 16.00:

Rimóc SE-Szügy SE

Fábián Róbert, a Rimóc SE játékos-edzője: Jól kezdtük a szezont, egy győzelemmel és két döntetlennel indítottunk, ami eredményben nem rossz, viszont játékban vannak még hiányosságok, amiket remélem, idővel ki tudunk javítani. Szeretnénk egy jó középcsapat lenni a folytatásban. Egy évek óta jó erőkből álló gárda látogat hozzánk, akik meg vannak tűzdelve, mint rutinos, mint pedig fiatal játékosokkal, ami pont jó egy csapat számára. Remélem, egy jó taktikával hétvégén képesek leszünk megnehezíteni az ellenfél dolgát és tudunk tőlük pontot (pontokat) szerezni. Két hiányzó biztos, hogy lesz, a többi a meccs előtt fog kiderülni.

Koplányi Örs, a Szügy SE vezetőedzője:Az eddigi szezonban kicsit hullámzó a teljesítményünk, de azt mondom, hogy elégedett vagyok az eddigi mérkőzéseken látottakkal. A folytatásban még nagyobb fegyelmet és koncentrációt várok a csapattól minden téren. Egy egyénileg nagyon technikás gárdához utazunk hétvégén. Nem lesz könnyű dolgunk! Természetesen győzelmet várok, de nehéz feladat vár ránk. Szombaton tudnám megmondom, kik állnak a rendelkezésemre. 

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 4. forduló, 2023. szeptember 10. (vasárnap), 16.00:

Ecseg SE-Cered VSE

Moravcsik Ferenc, az Ecseg vezetőedzője:Az eddigi szereplésünkkel elégedettek lehetünk. Látva a szezon eddigi részét, ezt a mérkőzést nem szabad kiengednünk a kezeink közül. Ez lesz az idény első igazi erőpróbája, ha elmegy ez a találkozó, akkor szerintem a fiúk kedve is elillan… Be kell húznunk a három pontot! Egyszer volt Budán kutyavásár. Az előző szezonban három nullás vezetésünkről öt háromra fordítottak a vendégek… Ezen a meccsen ment el a bajnoki cím. Szerintem emiatt kellőképpen fel fogom tüzelni a játékosokat. Itthon nyernünk kell vasárnap! Más eredményt nem tudok elképzelni. Mindenki bevethető lesz, azok is, akik a múltkori fordulóban nem tudtak jönni. Teljes harckészültségben várjuk a kezdősípszót.

Horváth Jenő, a Cered VSE játékos-edzője: Sajnos az elmúlt mérkőzésen az utolsó percben vereséget szenvedtünk, emiatt a bajnokság hátralévő részét nehezebbé tettük magunk számára. Továbbra is problémát jelent, hogy idegenben is megfelelő létszámban jelenjünk meg. Ennek ellenére mindent megteszünk a győzelem érdekében és minden esetben az adott kerettel próbálunk jó eredményt elérni. Az Ecseg jó játékosokkal rendelkezik, különösen a csatárok terén, de szerencsére az elmúlt szezonban is sikerült elhoznunk három pontot, így most is ez a cél. Többen is hiányozni fognak az alapkeretből, de nem lépünk feltartott kézzel a pályára.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 4. forduló, 2023. szeptember 10. (vasárnap), 16.00:

Patak FC-Érsekvadkert SE II

Bella Sándor, a Patak FC vezetőedzője:Eddig öt tétmeccset játszottunk, és ugyan sikerrel hoztuk mind, mégsem vagyok maradéktalanul elégedett! Sokallom a kapott gólokat, nem vagyunk elég figyelmesek, sokallom a kapott sárga lapokat, amiket reklamálásért kapunk, nem vagyunk elég fegyelmezettek! És elég lassan töltődik fel a keretünk, mostanra már jó lenne, ha végre megfelelő létszámmal tudnánk kiállni a mérkőzésre. Bízom benne, hogy szép lassan, rendeződni fognak ezek a hiányosságok és végre fel veszünk egy állandó ritmust, mert messze még a vége, és sok meccs lesz, ahol helyt kellene állni. Vasárnap szomszédvári rangadóra kerül sor, az Érsekvadkert II-t látjuk vendégül. A jelenlegi első helyezett erős, ambiciózus játékosokkal rendelkezik, ráadásul „Biga” barátom is tudja, hogy „mitől döglik a légy”, viszont mi is szeretjük a kihívásokat, ezért biztosan egy jó iramú, férfias küzdelmet láthatnak azok, akik a mi meccsünket választják vasárnap délután. Sajnos a műtött játékosaimra Varga, Simó és Csókási hármasra továbbra sem számíthatok, felépülésük hosszabb időt vesz igénybe! Igaz, még a többiek nem jeleztek, de nem vennék rá mérget, hogy több hiányzóm nem lesz.

Bernhardt László, az Érsekvadkert SE II vezetőedzője: – Eddig nem hibáztunk a bajnokságban. Ilyen eredményességgel mennénk tovább. A rétsági mérkőzésünk volt az első igazi erőfelmérőnk a szezonban, de elég gyengén játszottunk. Most egy még erősebb gárdával találkozunk. A Patak egy jó csapat. Otthon főleg. Egy nagyon jó, hajtós meccsre számítok. Mindent megteszünk azért, hogy pontot vagy pontokat hozzunk el. Az még kérdés, milyen kerettel tudunk kiállni. Bízom benne, megleszünk rendesen.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 4. forduló, 2023. szeptember 10. (vasárnap), 16.00:

Romhány KSE-Bercel KSK

Bencsik Emil, a Romhány KSE játékos-edzője:Sikerült összehoznunk egy jó csapatot. Van még hova fejlődni, de ebben a szezonban, ezzel a létszámmal biztosan el fogunk tudni érni egy dobogós helyet. Az ellenfélről semmit nem tudok. A második helyen állnak. Tuti, hogy nehéz meccs lesz, de mindenképpen le kell hoznunk. Nyernünk kell! Négy hiányzónk lesz.

Berta János, a Bercel KSK játékos-edzője: Elég változatos volt az eddigi idényünk. Az első mérkőzésen sikerült nyernünk a kupában, aztán elindult a bajnokság. Az Egyházasdengeleg ellen nyertünk. Majd a következő kupameccs kicsit letörte a csapat ábráját, de nem adtuk fel, mentünk tovább. Aztán sajnos jött az újabb vereség Keszegen. Akkor megfogalmazódott a srácokban, hogy fel kell emelnünk a fejünket és haladnunk tovább. Még több energiát és edzést tettünk bele. Ennek meglett az eredménye. A Felsőpetény ellen egy öt nullás győzelmet arattunk. Szerintem jó úton haladunk. A célunk minimum a dobogó, szeretnénk ott lenni az első háromban és ezért meg is fogunk tenni mindent. Bízom benne, a nyári időszak leteltével és a különböző nyaralások, lagzik, esküvők legénybúcsúk elmúltával újult erővel állunk neki a bajnokságnak. Az említett tényezők miatt előfordult, hogy hiányosan tudtunk kiállni. A hétvégén is így lesz. A Romhányról nem sokat tudok, mivel legutóbb Pest vármegyében szerepeltek. Én anno tíz-tizenöt évvel ezelőtt futballoztam ellenük. Biztos, hogy abból a gárdából már senki nem szerepel. Ők is hullámzóan szerepelnek, hol jobban szerepelnek, hol rosszabbul. A pályájuk nagyon jó. Bízom benne, hogy a miénkhez hasonló, és akkor egy nagyon harcos mérkőzést fogunk vívni. Középhátvédünk, Jakus Dániel „fejét kötik be”, így ő nem lesz. Nyúl Ádám és Nagy Roland is hiányozni fog. Kavas Kolosnak még a Keszeg elleni meccsen repedt meg három helyen a bordája, így ő sem bevethető.