2024.05.06.

Kellemes élménnyel gyarapodtak az SVSE női futsal csapatának tagjai

Múlt szombaton a komoly hagyományra visszatekintő tolnai Thelene Kupán járt a csapat.

Ahogy azt még az előző hét második felében beharangoztuk, múlt szombaton a nagy hagyománnyal bíró, Tolnán immáron huszadik alkalommal megrendezésre kerülő Thelena Futsal Kupán vett részt az SVSE női együttese. Az eseményen kellemes, egyben több téren hasznos tapasztalatokra tehettek szert a hölgyek. Az alábbiakban olvashatók a torna részletei, illetve vezetőedzőjük, Bujtár Tamás gondolatai

Az SVSE eredményei a XX. Thelena Futsal Kupán: Budaörsi SC-SVSE 0-0, SVSE-2F-Bau Tolna-Mözs 0-4, DEAC-SVSE 5-0, Csepel FC-SVSE 1-3. Gól: Bali, Bujtár-Bokor, Bede A. SVSE-Újpest FC 1-0. Gól: Bede A.

Az SVSE résztvevő játékoskerete: Cseh-Rusz Bianka, Verbói Lili, Tóth Friderika, Bali Emese, Mészáros Zsófia, Bede Anna, Bujtár-Bokor Berill, Galcsik Szabina, Mészáros Dorina, Gerhát Mónika, Kerekes Inez. A képről hiányzik: Bognár Zsanett, Takács-Jakab Zsanett, Horváth-Keviczki Alexandra, Budveszel Debóra. Vezetőedző: Bujtár Tamás. Csapatvezető: Horváth Szabolcs.

Bujtár Tamás: Köszönjük szépen a Tolnának, hogy meghívást kaptunk a XX. Thelena Futsal Kupára! Nagy örömmel fogadtuk el a felkérést. A lányok óriási élménnyel gazdagodtak, több válogatott játékossal is összecsaptak a mérkőzések folyamán, illetve ismét megtapasztalhatták, milyen is az első osztály. Igazán nívós tornán vagyunk túl, ahol öt NB I-es csapattal is találkoztunk. Egyetlen NB II-es újoncként célunk a tornán leginkább a tisztes helytállás volt, illetve új tapasztalatok szerzése. Mi a héten kezdtük el a felkészülést az idei bajnokságra, mert a másodosztály október végen kezdődik, viszont az élvonalbeli csapatoknak ez a torna volt a főpróba. A Budaörs ellen kezdtünk, akikkel már tavaly a Magyar Kupában találkoztunk, az akkori keretük eléggé kicserélődött és egy nagyon fiatal csapattal mérkőztünk meg az első meccsen. Döntetlen eredmény született, ahol talán mondhatom, hogy közelebb álltunk a győzelemhez, de a kapusuk többször az utolsó pillanatokban mentett. Következett a házigazda elleni mérkőzés, ahol hibáinkat gyorsan büntette az ellenfél, és az eredmény után rohanva, még a szépítésre sem futotta. Egy igazán szép játékot mutatva, magabiztosan húzták be ellenünk a meccset. Két mérkőzés pihenő után csaptunk össze a magyar bajnok és kupagyőztes DEAC csapatával, ahol akkora fölénybe játszottak, hogy szinte csak a védekezés része volt a főszerepünk. Talán ez a találkozó volt az, ahol egyetlen egy kapura tartó lövésünk sem volt. Gyorsak voltak és nagyon pontosan passzoltak. Tetszett, hogy a lányok ezen a két kemény mérkőzésen is nagyon odarakták magukat, és amit kértem tőlük, igyekeztek betartani. A hátralévő két összecsapásra úgy készültünk, hogy legalább egy győzelmet jó lenne begyűjteni. A Csepel ellen hátrányból fordítva, remek hajrával háromszor is sikerült a kapuba találnunk. Ezután éreztem a lányokon, hogy nagy lökést adhat ez a győzelem az utolsó meccsre. Következett a játéknap utolsó fellépése számunkra, ahol az Újpesttel találkoztunk. Úgy érzem, itt már felszabadultabban, sokkal pontosabban és türelmesebben játszottunk, sok helyzetünk volt és minden szögletünk veszélyesnek bizonyult. Nehezen, de az utolsó percekben sikerült egy szép támadás végen gólt szereznünk, így megszereztük a második győzelmünket is. A napot azonos pontszámmal zártuk a Budaörssel, de sajnos rosszabb gólarány miatt a negyedik helyet szereztük meg. Elkeseredésre semmi okunk nem volt, hiszen így is várakozáson felül teljesítettek a lányok. Büszke vagyok a játékosaimra, nagyszerű eredményt értek el ezen a rangos tornán. Örülök, hogy pár új fiatal lány is csatlakozott csapatunkhoz, akik majd az U17-es országos bajnokságban fognak szerepelni és a mai nap tudtak nekünk is segíteni.