2024.05.04.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Silver Tüzép-Karancslapujtő-Érsekvadkert SE, a Mátraterenye SE-Balassagyarmati VSE, az Ecseg SE-Somos VSE, az Érsekvadkert SE II-Dejtár SE, illetve a Kétbodony SE-Bercel KSK csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 21. forduló, 2024. április 13. (szombat), 16.30:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Érsekvadkert SE

Szabó Gábor, a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE vezetőedzője: – Az elmúlt hetek győzelmei folyamatosan pozitív töltetet adtak a csapatnak. Mindenki bizonyítja, hogy tudok rájuk számítani. Nagyon jó játékosok alkotják az ellenfelet és nyerik a meccseiket, önbizalommal teli érkeznek hozzánk. Apró nüanszokon fog múlni a három pont sorsa. Végig koncentrálni kell, és egységesnek kell lenni. Tudjuk, mit szeretnénk, a kérdés, hogy mit valósítunk meg belőle. Kovács Balázs játéka kérdéses. Katona Bence felépülése jól halad. 

Nyikos József, az Érsekvadkert SE vezetőedzője: – Ez egy fajsúlyos összecsapás lesz a bajnoki cím szempontjából. Ha nyer az ellenfél, kicsit nagyobb lélegzetet vehet. Mi még csak ebben az évben álltunk össze és ismertük meg egymást. Nem elvárható, hogy rögtön NB III-asok legyünk. Azonban jó szellemű fiúk, és eddig mindig megtettünk azért mindent, hogy jó eredmény szülessen. Ezért is kerültünk ilyen helyre. Az ellenfél jó csapat. Háromesélyest mérkőzést várok, ahol azt gondolom, egy jó játékosokból álló csapattal fogunk találkozni. Nem érzem azt, hogy a szerdai meccs kivett volna belőlünk. Úgy fogom fel, hogy terhelés volt, és szerintem így vannak vele a játékosok is. Vannak hiányzóink, nem mondom azt, hogy topformában vagyunk, de úgy vélem, hogy a srácok mindent meg fognak tenni egy jó eredmény elérése érdekében. 

Vármegyei II. osztály, 18. forduló, 2024. április 13. (szombat), 16.30:

Mátraterenye SE-Balassagyarmati VSE

Berki Aladár, a Mátraterenye SE játékos-edzője: – Az első három tavaszi fordulóban nagyon jó eredményeket értünk el. Aztán jött a Tar elleni botlás, ahol csak örülhettünk az egy pontnak. A következő mérkőzésen nagyon nehéz feladat vár ránk, ugyanis a ‘Gyarmat egy nagyon fiatal erőkből álló csapat, tele vannak jó játékosokkal. Viszont mindent megteszünk a három pont otthon tartása érdekében. Hiányzónk eddig csak Hadusovszki Áron, ő jelezte, hogy nem tud jönni. Sportszer, sérülésmentes találkozót kívánok mindkét csapatnak!

id. Mátyás Zsolt, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Egy jó formában lévő csapathoz utazunk a hétvégén. Nem ígérkezik egyszerű feladatnak. Két rangadót is meg tudott nyerni a Mátraterenye, ami óvatosságra int bennünket. Mi sajnos az elmúlt két fordulóban nem gyűjtöttünk pontokat. Mindkét meccs nagy tanulságokkal szolgált. Remélem, tanulunk a hibáinkból, és ez hasznunkra válik a jövőben. Mindezek ellenére úgy érzem, nem vagyunk rossz formában. Bízom benne, ez a hétvégén esetleg már eredménnyel is tud párosulni. Ehhez hibátlan játékra lesz szükségünk Mátraterenyén!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 20. forduló, 2024. április14. (vasárnap), 16.30:

Ecseg SE-Somos VSE

Moravcsik Ferenc, az Ecseg SE vezetőedzője: – A tavaszi fordulókban még veretlenek vagyunk. Ez egy jó előjel. Attól függetlenül, hogy már több alkalommal elmondtam, nem igazán úgy alakulnak a mérkőzéseink, mint azt gondoltam volna, és ami a csapatban benne van. Nagyon bízom abban, hogy a legnagyobb rivális ellen végre kijön, ami benne van ebben a társaságban. Amikor nem tudtunk játszani a Cered ellen, megnéztük az ellenfelet. Lehet látni, hogy egy összeszokott, jó gárdáról van szó. Viszont remélem, helyt tudunk állni. Sokat jelent, hogy itthon tudunk pályára lépni, saját közönségünk előtt. Elég nagy létszámúak a szurkolóink, ami talán annyit segít, hogy egy jó meccset játsszunk vasárnap. Azokkal a gondolatokkal még nem foglalkozom, mi lehetne, ha nyernénk. Szerintem elég nagy előnye van a Somosnak a tabellán. Ahhoz egy kisebbfajta csodának kellene lennie, hogy itt még megvillanhasson az első hely. A fociban viszont nincs lehetetlen, természetesen küzdeni fogunk. Eddig senki nem jelezte, hogy hiányozni fog. 

Oláh Teofil, a Somos VSE játékos-edzője: Tavasszal lejátszott mérkőzéseink eredményeivel elégedett vagyok. Nyilván játékban van még hova fejlődni. Szeretnénk a továbbiakban is folytatni jó sorozatunkat, amihez minden feltétel adott. A bajnokság megnyerése mellett, cél minél több győzelem megszerzése. Az ellenfél jó csapat, jó játékosokból áll. Tisztában vagyunk a képességeikkel. Nem véletlenek az eddig elért eredményeik. Próbáltunk a mérkőzésre felkészülni. Meglátjuk, hogy sikerült. Egy nagyon motivált csapathoz látogatunk. Remélem, hogy a foci fogja játszani a főszerepet, és sportszerű meccsen dől el a három pont sorsa. Szeretnénk mindenképpen megőrizni veretlenségünket. Sajnos vannak sérültjeink. Bízom benne, közülük minél többen tudják vállalni a játékot.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 20. forduló, 2024. április 14. (vasárnap), 16.30:

Érsekvadkert SE II-Dejtár SE

Farkas Bálint, az Érsekvadkert SE II játékos-edzője: – Két nagyon csúnya vereség, sok eltiltás és sérült, edzői lemondás, nem szép előjelek egy ilyen fontos meccs előtt, meg kell hagyni. Ugyanakkor a múlt heti mérkőzésen olyan arcát mutatta a társaság, amilyet már rég nem, így ezt folytatva, azon leszünk, hogy otthon tartsuk a három pontot, és visszamásszunk a Dejtár nyakára. Igyekszünk a lehető legjobb kerettel kiállni, visszatér három eltiltott játékos és egy sérült is, bár még így is messze leszünk a teljes kerettől. Az idő jó lesz, a pálya szépen előkészítve, már csak egy jó meccset kell produkálni.

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője: – Több a sérültünk tavasszal, ez okozott kisebb nehézségeket. Múlt héten szabadnaposak voltunk, ami jókor jött nekünk, így számíthatok sérülésből visszatérő játékosokra. Most fog igazán beindulni a bajnokság és sok izgalomra lehet számítani. A ‘Vadkert egy nagy arányú vereségbe szaladt szaladt be egy rangadón, de ebből semmi következtetést nem lehet levonni, ugyanolyan jó csapat. Minden meccs más. A tabellára nézve, miénk a lélektani előny. Biztos vagyok benne, hogy összeszedik a legerősebb keretet, mert számukra jelenleg csak a győzelem elfogadható a bajnoki cím érdekében. Nyílt, férfias küzdelem lesz. Várjuk a mérkőzést, nagyon motiváltnak érzem a csapatom, természetesen győztesen szeretnénk távozni. Jelenleg Gál Normi távollétéről tudok, aki hosszabb kényszerpihenőn van, de a többiek bevethetőek lesznek.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 20. forduló, 2024. április 13. (szombat), 13.30:

Kétbodony SE-Bercel KSK

Bartyik Róbert, a Kétbodony SE vezetőedzője: – A tavaszi szezon eddig hellyel-közzel a vártnak megfelelő. Volt, ahol jobban teljesítettünk, volt, ahol rosszabbul. Nagyon nehéz mérkőzésre számitok, hiszen a Bercelnek mindenképpen javítani kellene, ezért nekünk apait-anyait bele kell adni a győzelemért. Debrei továbbra is sérült, Hornyák Gergő betegség, Hanzel és Molnár egyéb elfoglaltság miatt nem lesz bevethető. Sajnos így is van még, aki sérüléssel bajlódik, meglátjuk, mennyit bírnak. Ennek ellenére, így is bízom a fiúkban, hogy jó eredményt tudunk majd elérni, de mint említettem, ehhez nem szabad fél vállról vennünk a mérkőzést, hiszen egy pontot sem adnak ingyen.

Berta János, a Bercel KSK játékos-edzője: – Az elmúlt mérkőzésekre visszagondolva, egy rossz hullámba keveredtünk. A különböző problémák miatt tartalékosan tudtunk kiállni, de ez benne van minden csapat életében. A következő mérkőzések sem lesznek egyszerűek, de megteszünk mindent, hogy három ponttal térjünk haza. Legjobb tudásunkkal megyünk tovább, és harcolunk a győzelemért. A Kétbodony csapatában is vannak hullámvölgyek, de egy jól működő, sikeres csapat. Hiányók: Bartos Zoli és Kovács Richárd.