2024.05.04.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból az Érsekvadkert SE-Unicum FC Mohora, a Szügy SE-Rimóc SE, az Ecseg SE-Nógrádmegyer BSE, a Patak FC-Rétság FC, illetve a Romhány KSE-Nőtincs SE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 19. forduló, 2024. április 6. (szombat), 16.30:

Érsekvadkert SE-Unicum FC Mohora

Nyikos József, az Érsekvadkert SE vezetőedzője: – Szerintem elég jól indultunk tavasszal. Vannak javítanivalók, de azt gondolom, a srácok eléggé elhivatottak és jól játszanak. Mi mindig úgy megyünk ki a meccsekre, hogy meg szeretnénk nyerni. A továbbiakban is ezt szeretnénk. Persze az élet mindig közbeszólhat. Nem lehet mindig jól focizni, de az biztos, úgy állunk neki, hogy amit csak lehet, megnyerjünk. A Mohora egy jó és játszós csapat, sok jó futballistával. Én egy kimondottan jó meccsre számítok. Mezey és Győri nem lesz bevethető.

Baranyi Tibor, az Unicum FC Mohora vezetőedzője: – Elég jól sikerült a múlt hetünk. Végre egy parádés mérkőzést tudtunk játszani a tavaszi szezonban is. Már rég vártam a csapattól ezt a teljesítményt, mert igazság szerint, ebben a társaságban benne van, csak hát, ritkán jön mostanában ki belőle. Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, egy nagyon komoly játékosállománnyal rendelkező Érsekvadkerthez látogatunk. Ugye mi még nem találkoztunk velük, mivel ők az őszi szezonban nem utaztak el hozzánk. Ez a saját dolguk, hogy miért nem, nem ránk tartozik és igazából nem is nagyon érdekel. Annyit tudunk rólunk, amiket láttunk összefoglalókból vagy hallottuk másoktól, de abban biztosak vagyunk, hogy nagyon jó gárdához látogatunk. Szerintem még a bajnoki címről sem mondtak le, szóval tuti, hogy beleadnak mindent. Mi próbálunk picit a múltkori győztes meccsre ráülni, hátha ez át tud minket lendíteni egy jó szériába. Ebben bízom, és abban, hogy a fiúk megtesznek mindent, és akkor emelt fővel jöhetünk le a pályáról. Káposzta hiányozni fog. 

Vármegyei II. osztály, 17. forduló, 2024. április 6. (szombat), 16.30:

Szügy SE-Rimóc SE

Koplányi Örs, a Szügy SE vezetőedzője: – Egy jó felkészülést csináltunk a tavaszra, de az első fordulóban szabadnaposak lettünk, így azt ki is dobhatuk a kukába, mert ilyen szinten egy hét kihagyás nagyon meglátszik a játékban! Ettől függetlenül nem játszottunk rosszul a második fordulóban, csak fegyelmezetlenek voltunk, de megbeszéltük és kijavítottuk a hibákat, így nagyon bizakodó tavaszt várok. Cél minél előbb végezni a bajnokságban! Egy masszív, egyénileg technikás játékosokkal kell megküzdenünk hétvégén. Természetesen Győzelmet várok! Teljes keret a rendelkezésemre áll.

Fábián Róbert, a Rimóc SE játékos-edzője: – Utóbbi mérkőzések nem kedvezetek nekünk, sajnos akaratban és fejben is gyengék voltunk! Úgy gondolom, ezt a sportágat szívvel-lélekkel kell űzni! Ha visszajön az akarat, bízom benne, hogy eredménnyel is párosul! Az ellenfél jó egységből álló csapat, ami a rutinból és a fiatalságból tevődik össze! Remélem, egy sportszerű mérkőzésen, jó játékvezetés mellett, sikerül egy jó eredményt elérni. Sajnos négy hiányzó biztos, hogy lesz.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 19. forduló, 2024. április 7. (vasárnap), 16.30:

Ecseg SE-Nógrádmegyer BSE

Moravcsik Ferenc, az Ecseg SE vezetőedzője: – Eléggé nehéz meccseink is voltak tavasszal, bár magunknak tettük azzá, a Karancsság és a Felsőtold ellen is. A legutóbbi mérkőzésünk pedig elmaradt. Szerintem kisiklások vannak mögöttünk, a helyzetkihasználásunk nagyon gyenge. Viszont, ha teljes létszámmal kiállunk, akkor ütőképes a gárda. Habár Budai jelenlétével, jönnek a gólok is, azonban még mindig jellemző a helyzetek kihagyása a mérkőzéseinkre. A célunk, hogy ősszel megpróbáljuk egy osztállyal feljebb. Úgy érzem, ha egyben marad ez a társaság, ott is megállhatjuk a helyünket. Úgy gondolom, hogy ez egy erős találkozó lesz. Az ellenfél erősített, ami megmutatkozik az eredményeiken is, de ezzel mi is vagyunk. Szerintem a hazai pálya előnye talán ide fogja billenteni az eredményt, de szerintem háromesélyes az összecsapás. Egy játékos, Csík Rómeó jelezte, hogy munkahelyi elfoglaltság miatt nem tud jönni.

Ökrös István, a Nógrádmegyer BSE játékos-edzője: Az eddigi tavaszi mérkőzéseink jól sikerültek. Az Ecseg erős ellenfél, akik tovább erősödtek tavasszal, és meg is nyerték minden meccsüket ebben az évben. Nehéz találkozóra számítok. Mindenképp hajtós, küzdelmes játékot várok. Minden meccsen a három pontért küzdünk, ez most sem lesz másképp. A keretünk jó, ha tudunk végig koncentrálni, akkor nem lesz baj. Sajnos lesz egy-két hiányzó, de szombaton dől el véglegesen a létszám.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 18. forduló, 2024. április 7. (vasárnap), 16.30:

Patak FC-Rétság FC

Bella Sándor, a Patak FC vezetőedzője: – Túl három mérkőzésen, azt kell mondjam, a csapat jól teljesít, elégedett vagyok a fiúkkal. Tudomásul vettük, hogy tizenöt fő körüli a keretünk, és ebből igyekszünk jól sáfárkodni. Egy győztes rangadón vagyunk túl, sikerült revansot venni az őszi vereségért! Vasárnap ismét egy izgalmasnak ígérkező találkozó vár csapatomra. A Rétság ősszel győzni tudott, tehát lenne miért visszavágni! Havay Zoli barátom egy nagyon jó társaságot rakott össze, már nem meglepő, ha pontokat csípnek el erősebb csapatok ellen, mindenképp ki jár a tisztelet nekik! Szeretnénk továbbra is eredményesen szerepelni, célunk vasárnap is a győzelem! Sajnos a múlt heti meccs áldozatokkal járt, mert Németh és Dombi is megsérültek, és nagy valószínűség szerint nem is játszanak majd. Rajtuk kívül két kérdőjel van még, de bízom benne, hogy ők tudnak jönni. Élvezetes, férfias küzdelmet és sportszerű mérkőzésben bízom, egyúttal abban, hogy itthon tartjuk a három pontot!

Havay Zoltán, a Rétság FC vezetőedzője: – Nem éppen úgy alakultak az összecsapásaink eddig, ahogyan azt szerettük volna. Szeretnénk javítani, illetve megmutatni, hogy mire vagyunk képesek. Vasárnap Patakra utazunk, mondanom sem kell, hogy nem lesz egyszerű. Férfias és sportszerű küzdelmet várok a fiúktól, jól ismeri a két csapat egymást, reméljük, hogy mi leszünk a szerencsésebbek, és magabiztosan meg tudjuk nyerni a bajnokit. Száz százalékot várok el a játékosaimtól!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 19. forduló, 2024. április 7. (vasárnap), 16.30:

Romhány KSE-Nőtincs SE

Bencsik Emil, a Romhány KSE játékos-edzője: – Nagyszerű, hogy sikerült eddig veretlenül hoznunk a tavaszi szezont. Pozitívum, hogy a játékosok kezdenek egyre jobban összeszokni és egyre jobban játszunk. Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz vasárnap. Nagyon fontos, hogy ezen a meccsen is szintén uraljuk a labdabirtoklást. Sok támadást kell vezetnünk. Bízom benne, hogy ezt a találkozót is le tudjuk hozni. Nem lesz viszont egyszerű, az egész csapatnak küzdenie, hajtania kell, és akkor meglesz az eredménye! Két hiányzónk lesz, a többiek bevethetők. 

Matyóka Ferenc, a Nőtincs SE játékos-edzője: – Az őszi mérkőzésből okulva és tanulva, próbáljuk a Romhány ellen rendezni a sorainkat. Kisebb-nagyobb technikai problémáink vannak, sajnos sérülések is tizedelik a csapatot. Úgy érzem, a tisztes helytállás és a győzni akarás is fogja hajtani a csapatot. Felkészültünk a Szunter Csaba és Varga Gyula elleni játékra. Rájuk külön figyelem lesz fordítva, bár az ellenfélnek a többi játékosa is veszélyes és gólerős. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni a csapatból. Reméljük, hogy egy jó színvonalú és iramú mérkőzést fogunk játszani. Nem azt mondom, hogy gyenge kerettel megyünk, de elég magasra tette nekünk a mércét a jó isten, nagyon össze kell szedni magunkat. Kapusposzton is lesz változásunk, ahogy a védelemből és a középpályáról is lesz hiányzónk. Papp György, Nagy Bence és Kiss Dániel sem lesz bevethető.