2024.07.27.

Hajrásikert aratott az Építők

Hiába vezetett, végül kikapott a Palotás.

Szombaton az Építők otthonában volt jelenése a Palotásnak a vármegyei élvonal tizenhetedik fordulójában. Az első félidőben jobbára küzdelmet vonultatott fel a csörte, lehetőségek inkább a hazaiak előtt adódtak, amikkel nem éltek. A fordulás után sokáig nem változott az állás, mígnem az utolsó húsz perchez érve Kotasz Gergő előnyhöz segítette a látogatókat. Nem törtek azonban össze a házigazdák, Nagy Ádám hamarosan egalizált, majd a véghajrában Ökrös jóvoltából a vezetést is megszerezte a salgótarjáni alakulat. A hátralévő kis időt már kihúzta Csatlós Tamás társulata, így kettő egyre diadalmaskodtak a lélektanilag rendkívül fontos sikerre szert tevő vendéglátók.

Megyei I. osztály, 17. forduló:

Építők KC-Palotás SE 2-1 (0-0)

Salgótarján, Forgách Sporttelep, 70 néző, vezette: Kis Zs. (Zsélyi Cs., Gyetvai B.)

Építők KC: Hegedűs Á. – Szabó J., Ökrös, Német, Tőzsér L. – Dániel Z., Baranyi D. (Nagy Á., 60.). – Gyetvai, Budveszel Benett, Oláh Sz. – Budveszel Benjámin. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Palotási SE: Dankó – Kotasz G., Kotasz E., Hegedűs D., Sipos – Tancsik, Hadrik – Szlobodnyik (Hegyi, 74.), Jambrich S., Loboda – Szabó R. Vezetőedző: Jele Zoltán.

Sárga lap: Szabó J., Német, Budveszel Benjámin, Nagy Á., Csatlós, Budveszel Benett, ill. Szlobodnyik

Gól: Nagy Á. (79.), Ökrös (87.), ill. Kotasz G. (70.)

Jók: Ökrös, Szabó J., Német, Gyetvai, Dániel Z., Nagy Á., Oláh Sz., ill. senki

Csatlós Tamás: – Gratulálok a csapatnak! Sokat dolgoztunk! Megérdemeltük a győzelmet. Végig uraltuk a játékot, a sikerünk megérdemelt. Mutatja a csapat erejét, hogy vesztes helyzetből föl tudtunk állni. A második gól után átszakadt valami. Van egység a csapatban. Nagyon örülök a győzelemnek, boldog vagyok! Köszönöm a srácoknak és a jó istennek, hogy ismét egy jó csapat lehetünk! Motiváltak vagyunk. Sok sikert Jele Zoli kollégámnak és Szabó Mihály csapatvezetőnek, akit nagyra becsülök!

Jele Zoltán: A mai meccsen nem játszottunk jól, sőt sehogy sem játszottunk. Erőlködtünk, esetleges volt minden. Én nem ezt szeretném, hanem azt, hogy próbáljunk és merjünk futballozni! De a hetvenedik percben így is megszereztük a vezetést, a hazaiak viszont kiegyenlítettek. Utána megvolt a meccslabdánk a győzelemhez, de ez sajnos kimaradt. Az ellenfél a lehetőségét belőtte, és ezzel megnyerte a mérkőzést, amihez gratulálunk nekik! Remélem, a jövő héten tudunk javítani és nem csak én gondolom így!

Illés Győző mérkőzésfotói:

A bajnokság aktuális állása: