2024.07.27.

Fontos csatát húzott be az Ecseg

Pont nélkül maradt a Nógrádsipek.

Múlt vasárnap az Ecseget fogadta a Nógrádsipek a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának tizenötödik fordulójában. Kiegyenlített mederben indult be a csörte, de míg hazai oldalon kimaradtak a lehetőségek, a vendégek Mihalik Szebasztián révén megszerezték a vezetést. Ezt követően jó darabig próbálkoztak az egalizálással a házigazdák, de mindhiába, ezen a napon nem ment nekik a góllövés. A hajrához érve minden eldőlt. Előbb Baranyi Árpád, majd id. Mihalik Roland is betalált. Végül három nullra nyertek a fontos pontokat gyűjtő látogatók.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 15. forduló:

Nógrádsipek SE-Ecseg SE 0-3 (0-1)

Vezette: Urbán V. P. (Trubin B., Csillik B. L.)

Nógrádsipek SE: Csampa – Végh Á., Farkas, Pityi (Deák L., 34.), Csernák – Percze, Deák M., Boros – Kovács B. (Varga F., 62.), Árva, Veréb. Játékos-edző: Kelecsényi Gábor.

Ecseg SE: Baltacanovic – Bangó Cs. (Jaskó, 14.), Rádi Ri., Gaál, Baranyi Á. – id. Mihalik R., Moravcsik D., Kelemen, Mihalik J. – Zsiga (Burbiczki, 84.), Mihalik Sz. Edző: Moravcsik Ferenc.

Sárga lap: Bangó Cs., Baranyi Á., Zsiga, Gaál

Gól: Mihalik Sz. (27.), Baranyi Á. (80.), id. Mihalik R. (89.)

Jók: Csampa, Farkas, Percze, Árva, Végh Á., ill. az egész csapat

Kelecsényi Gábor: -Először is, itt is szeretnék gratulálni Moravcsik Ferenc úrnak az állami kitűntetéshez! A vendégcsapat be tudta rúgni, amit mi a másik oldalt nem, akaratgyengén is játszottunk. Így nagyon nehéz tavasz elé nézünk. Az ecsegieknek további sok sikert a bajnoksághoz!

Moravcsik Ferenc: – Ez tényleg a forduló mérkőzése volt! Így is készültünk rá, és ki is érdemelte a meccs ezt a titulust. Az első pillanattól kezdve rettenetes hajtás volt mindkét fél részéről. Attól függetlenül, hogy négy sárga lapot kaptunk, úgy ítélem meg, egy sportszerű, kemény találkozó volt, korrekt játékvezetéssel. A 27. percben sikerült gólt szereznünk, majd nagyon fej fej mellett küzdött a két csapat. Az utolsó percekben tudtuk eldönteni a mérkőzést, majd a végén jött egy ráadás. Nagyon jól játszott a csapat, de azt gondolom, az ellenfél is. Annak ellenére, hogy három null lett a végeredmény, a játék kép nem ezt mutatta, mert nagyon jók voltak a hazaiak is. Gratulálok nekik és sok sikert kívánok a továbbiakban! Bízok benne, hogy fognak még ott riválisok pontokat veszíteni! Szerintem a nézőknek is köszönhető, hogy ilyen jó meccs volt, rengeteg ecsegi szurkoló jött el, ami feltüzelte a fiúkat, hogy nyernünk kell! Most már mindenki szeme előtt ott lebeg a cél, hogy benne kell lenni az első háromban, ahhoz pedig nagyon kevés pontot szabad veszteni, hogy ez összejöjjön. Köszönöm a drukkerek buzdítását, a csapatnak pedig azt üzenem, ugyanígy menjünk tovább! 

A bajnokság aktuális állása: