2024.07.27.

Ismét örülhetett az Ecseg

Két nyeretlen forduló után a Kazárt múlta felül Moravcsik Ferenc brigádja.

Múlt vasárnap a Kazárt fogadta az Ecseg a vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjának tizennyolcadik körében. Tíz perc elteltével betaláltak az esélyesnek számító hazaiak, hamarosan azonban egyenlítettek a lelkes látogatók, így egállal fordultak a felek. A második etap elején két újabb gyors góllal rukkoltak elő a házigazdák, így nagy lépést tettek a vágyott siker irányába. Bár a játékrész derekán érkezett a szépítés, hamarosan a duplázó Mihalik Szebesztián ismét lehűtötte az ellenfél kedélyeit, majd a hajrában még egyszer eredményesek tudtak lenni az ecsegiek. Végül öt kettőre győzött Moravcsik Ferenc társulata.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 18. forduló:

Ecseg SE-Kazár KSE 5-2 (1-1)

Vezette: Bangó R. (Reviczki J.)

Ecseg SE: Baltacanovic – Burbiczki, Rádi Ri., Gaál, Jaskó – Horváth G. (Mihalik K., 65.), Moravcsik D., Baranyi Á., Mihalik J. – Zsiga, Mihalik Sz. Edző: Moravcsik Ferenc.

Kazár KSE: Racs – Gecse K. (Boros, 75.), Oláh K., Dobos, Dancsok – Versics, Baranyi L. (Csíkos, 46.), Kovács V. (Nagy M., 27.)(Harmat, 56.), Medve – Vinyei, Radics (Szakos, 53.). Játékos-edző: Racs Zsolt.

Gól: Mihalik J. (10.), Mihalik Sz. (47., 73.), Moravcsik D. (50.), Zsiga (87.), ill. Radics (27.), Dancsok (69.)

Jók: Mihalik J., Baranyi Á., Moravcsik D., ill. Versics, Oláh K.

Moravcsik Ferenc: – Jó iramú mérkőzést játszottunk. Rengeteg helyzetet kihagytunk az öt szerzett gól mellett. Majdnem szorossá tettük magunknak a meccset. Három egyre vezettünk, amikor újabb gólt lőttek a kazáriak. Ekkor arra gondoltam, a három egyes eredmény a mumusunk lesz, mert a Cered és a Nógrádmegyer ellen is így álltunk. Aztán beindult a gépezet és a magunk javára fordítottuk a találkozót. Sportszerű, jó iramú mérkőzés volt, ideális körülmények között. A jobbik csapat nyert. További sok sikert kívánok a vendégeknek, tényleg egy sportszerű csapatról van szó személyükben! Már korábban is mondtam, hogy egy idősebb gárdáról van szó, ahol kedvtelésből rúgják a labdát a rutinos játékosok. 

Racs Zsolt: – Az első félidőben partiban tudtunk lenni az ellenféllel. Már sajnos ebben a játékrészben cserélnem kellett sérülés végett, majd a másodikban is megsérült három emberem. A szünet után teljesen felbomlott a csapat. Így az Ecseg Mihalik „Öcsi” vezérletével megszerezte a győzelmet. Annyit hozzátennék, ha Mihalik „Öcsi” nálunk játszana, Kazáron, akkor ez az eredmény fordított lett volna és mi nyerünk! Ettől függetlenül gratulálok a hazaiaknak!

A bajnokság aktuális állása: