2024.07.27.

Duplán örülhetett a Bátonyterenye

A felnőttek a Mátraverebélyt, az U19 a Zagyvarónát fektette két vállra edzőmeccsen.

A Bátonyterenye két csapata is edzőmérkőzésen szerepelt a mögöttünk hagyott hétvége szombatján. A vármegyei első osztályban szereplő felnőttek az egy vonallal lejjebb versenyző Mátraverebélyt fogadták, míg az U19-es gárda a legalacsonyabb liga mezőnyéhez a nyáron csatlakozó Zagyvarónát látták vendégül. Végül mindkét gyakorló meccs hazai sikerrel zárult.

Felkészülési mérkőzések:

Bátonyterenyei TC-Mátraverebély-Szentkút SE 4-0

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Simó, Kiss B., Almási, Lenkei – Szekula, Bakos K., Sasvári, Lengyel – Siraky, Pöstényi. Csereként léptek pályára: Kis B., Dávid L. Cs., Lőrincz. Vezetőedző: Lászlók János.

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Jakubovics (Pál-Balázs), Tövisi, Hadusovszki, Végh – Csohány, Kelemen, Sáfrány, Molnár – Nyerges – Kovács J. Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Gól: Siraky (2), Pöstényi (2)

Lászlók János: Már sokkal jobb volt így a játék, hogy csak egy-két ember hiányzott a kezdőcsapatból. Meg voltam elégedve a fiúk hozzáállásával. Nagyon sok helyzetet alakítottunk ki. Látszik, hogy dolgozunk és edzegetünk. Le a kalappal előttük! Remélem, a bajnokságra is átmentik ezeket a dolgokat. Ahogy már mondtam, sokat számít az edzés, melózni kell ahhoz, hogy majd a szezonban jó eredményeket érjünk el. Külön öröm számomra, hogy a hozzám járó ifisták is megnyerték a mérkőzésüket. Úgy néz ki, van utánpótlásunk és tudunk játékosokhoz nyúlni. Ez a hétvége most jobban sikerült, mint az előző.

Pál-Balázs Tamás: A negyedik évet kezdtem el itt játékos-edzőként, de messze ez volt a leggyengébb teljesítmény, amit eddig láttam. Nem tudom, a srácok mit gondolnak magukról, de így nem sok jóra számítok a szezonban. Már most létszámproblémáink vannak, szerintem az is csoda lesz, ha befejezzük valahogy ezt az évet. Hozzáállásbeli változás nélkül nagy tényezők nem leszünk az osztályunkban. A bátonyiaknak gratulálok, további sok sikert kívánok, és köszönöm a pofont, még lehet, időben kaptuk.

Bátonyterenyei TC U19-Zagyvarónai SE 2-1

Bátonyterenyei TC U19: Kis B. – Kovács M. (Tupi A.), Kovács G., Lőrincz, Deák – Tupi S., Bogdán, Szabó, Lászlók – Siraky – Oláh B. Vezetőedző: Pál-Balázs Tamás.

Zagyvarónai SE: Balázs P. – Németh, Végi, Gyarmati, Kovács – Oláh K, Puporka, Péli, Losó M. – Eczet, Radics. Csereként léptek pályára: Horváth, Balogh, Oláh B, Berzák, Losó A., Oláh G. Játékos-edző: Oláh Géza.

Gól: Lászlók (2), ill. Radics

Pál-Balázs Tamás: Nehézkesen jöttünk össze a mérkőzésre, de kitettek magukért a srácok és első edzőmeccsünkön sikerült egy szép eredményt elérni egy felnőtt csapat ellen. A szerencsével sem álltunk hadilábon, mert több zagyvai helyzetet megúsztunk, viszont a kontráinkban mindig volt veszély. Még nagyon az út elején járunk, van még hova fejlődni, de a srácok bizonyították, hogy érdemes velük foglalkozni, és sok munkával vélhetően lesz is ennek eredménye. Fiaimnak gratulálok, a zagyvarónai csapatnak pedig sok sikert kívánok a továbbiakban!

Oláh Géza: Nagyon érződik a csapaton, hogy szükségünk van a hasonló terhelésre. Nagyon sok hibával játszottunk, de rengeteg pozitív dolgot meg tudtunk csinálni. Nagyon az elején vagyunk, nem tudtunk még egyszer sem élesen működni. Az alapoktól építkezünk, és meg kell tanulnunk újra, hogy az alázat és a tisztelet az alapja mindennek. Ha ez működik, akkor nagyon jó eredményeket is el tudunk érni a jövőben. A bátonyi fiataloknak gratulálunk és sok sikert kívánunk!