2024.07.27.

Hátrányból állt talpra a Diósjenő

Hiába vezetett a Szécsény, végül fejet kellett hajtania.

Múlt szombaton a Diósjenőt fogadta a Szécsény a vármegyei élvonal tizenkilencedik körében. Az első félidőben aktívabbnak bizonyultak a házigazdák, akadt is lehetőségük a vezetés megszerzésére, de rendre rontottak a kapu előtt. Aztán rögtön a második felvonás elején összejött a hazaiak gólja, Kántor büntetőből köszönt be. Nem sokkal később majdnem jött a válasz, de tizenegyest rontott a másik oldal. Nem estek össze a látogatók, sőt mentek tovább és Krajcsek révén egyenlítettek. Lendületben maradtak a vendégek és hamarosan Szunter találatával már náluk volt a lépésfór. A hátralévő időben már nem tudtak reagálni a szécsényiek, így kettő egyes vereséget szenvedtek. Szép fordítással diadalmaskodott a diósjenői alakulat.

Megyei I. osztály, 19. forduló:

Szécsény VSE-Diósjenő SE 1-2 (0-0)

Szécsény, 100 néző. Vezette: Kovács M. (Csillik B. L., Istvanovszki A.)

Szécsény VSE: Csampa – Komár, Szokács, Máté D., Máté G. – Molnár – Angyal, Bene, Kántor, Király (Jedlicska, 68.) – Szmolnik (Csatlós, 81.). Játékos-edző: Csatlós Csaba.

Diósjenő SE: Szaszovszki – ifj. Monostori L., Haljárszki, Pincze, Varga J. – Krajcsek (Pálinkás, 80.), Holman – Sebők (Varga Gy., 56.), Lami, Monostori A. (Juhász, 88.) – Szunter. Játékos-edzők:

Sárga lap: Bene, Angyal, Szmolnik, ill. Pincze, ifj. Monostori L., Varga J., Szaszovszki, Pálinkás

Piros lap: Molnár (92., Szécsény VSE)

Gól: Kántor (48.), ill. Krajcsek (55.), Szunter (68.)

Jók: Csampa, Máté D., Komár, ill. az egész csapat

Csatlós Csaba: – Ez a mérkőzés kicsit másképp indult, mint az eddigiek, mert szerettük volna meglepni a hét elején műtéten átesett támadónkat, Alapi Gabit, aki ott volt a meccsen és az autójából szurkolt a csapatnak. A mai találkozóra minden játékos a „Veled vagyunk Cumi” feliratú pólóban lépett pályára, ezzel is kifejezve támogatásunkat. A mérkőzés első félidejében jól játszottunk és kapufáig is eljutottunk, ezzel szemben ellenfelünknek nem volt helyzete!. A második félidőre úgy mentünk ki, hogy kértem a csapatot, legyünk türelmesek, majd jönni fog a gól, amire nem is kellett sokat várni és egy büntetőből megszereztük a vezetést, aminek sokáig nem örülhettünk, mert ellenfelünk is tizenegyeshez jutott, amit kapusunk remekül hárított. Álltalában egy ilyen szituáció lendületet szokott adni az előnyben lévő csapatnak, de nálunk valamiért nem ez történt és minket zavart meg az ellenfél kihagyott büntetője, ami után kétszer is belehibáztunk és elveszítettük a mérkőzést. Ez az első veresége volt csapatunknak tavasszal! Nem történt tragédia, megyünk tovább és próbálunk javítani a következő fordulóban! Gratulálok a diósjenői csapatnak a győzelemhez és további sok sikert kívánok nekik a folytatásban!

Bőgér Dávid: Az első félidőben valamivel közelebb állt a hazai csapat a vezetőgólhoz és rúgtak is egy kapufát. Nekünk nem sok esélyünk volt a gólszerzésre. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, de még ki sem értünk az öltözőből és egy buta tizenegyest hoztunk össze, amiből vezetést szerzett az ellenfél. Nem sokkal később egy jogos büntetőhöz jutottuk, de sajnos ebből még nem sikerült egyenlítenünk, viszont hála istennek, nem estünk szét és mentünk tovább előre. Aztán egy szöglet után Krajcsek fejesével már egy egy volt az eredmény, pár perc múlva pedig egy mintaszerű támadás után Szunter jóvoltából már vezettünk is. Nagyot küzdöttek a srácok az egész mérkőzésen, jó volt látni, hogy mindenki akarja ezt a győzelmet, aminek nagyon örültük. Gratulálunk a csapatnak! A Szécsénynek további sok sikert kívánunk a folytatásban, Alapi Gábornak pedig sok erőt, kitartást és felépülést kívánunk, reméljük, hogy minél hamarabb találkozunk a pályán!

A bajnokság aktuális állása: