2024.07.27.

Sima rangadósikerrel rukkolt elő az SBTC

Nem jó napot fogott ki a Mohora.

Múlt szombaton rangadón fogadta az éllovas SBTC a Mohorát a vármegyei élvonal tizenkilencedik körében. Kellő határozottsággal léptek pályára a hazaiak, és ugyan egy ideig fölényük ellenére sem tudtak előnyt szerezni, az első félidő hajrájában Csifó révén beköszöntek. A második felvonás elején hamar tovább nőtt a különbség, ekkor már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz közte. A játékrész derekán Boros jutott dupláig, aztán a csereként beszálló Katona talált be. Végül könnyed, négy nullás sikert tettek zsebre a salgótarjániak.

Megyei I. osztály, 19. forduló:

Salgótarjáni BTC-Unicum FC Mohora 4-0 (1-0)

Salgótarján, SBTC Utánpótlás Központ, 150 néző. Vezette: Czene-Joó Á. (Török Zs., Apkó T.)

Salgótarjáni BTC: Sz. Varga – Bakos, Csuka, Sulyok, Nagy X. – Filkor – Boros (Csatlós, 80.), Kecskés (Klajban, 46.), Horváth M. (Jakab, 87.), Tarlósi P. (Csáki, 70.) – Csifó (Katona, 46.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Unicum FC Mohora: Földi – Pécsi, Telek, Széles B., Molnár K. (Rados, 70.) – Rácz D., Káposzta (Strihó, 52.) – Bartal, Mátyás Zs. (Pistyúr, 46.), Széles G. – Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Sárga lap: Tarlósi P., Sz. Varga, Csáki, ill. Káposzta, Szita

Gól: Csifó (37.), Boros (48., 67.), Katona (69.)

Jók: Sulyok, Csuka, Nagy X., Boros, ill. Földi, Telek

Sebestyén Szilárd: – A mérkőzés elejétől igyekeztünk nagy tempót diktálni, ami a meccs elején két-három helyzetet jelentett, a félidő végére pedig góllá érett. A második félidő elején hamar megdupláztuk az előnyünket, fokozatosan felőröltük az ellenfelünket, és szép támadások végén, még kétszer betaláltunk. Szerintem győzelmünk ilyen arányban is teljesen megérdemelt, a kulturáltan futballozó Mohora ellen.

Baranyi Tibor: Először is, gratulálni szeretnék az SBTC csapatának, megérdemelt győzelmet arattak! Szerintem a mai mérkőzés minden periódusában és momentumában fölülmúltak minket, így jár nekik a hatalmas nagy gratuláció! Még annyit szeretnék mondani, hogy mi elég megtizedelt állapotban vagyunk a sérülések miatt, amit nem is nagyon tudunk hova tenni, mert mi nem így fejeztük be az őszi szezont. Igazából, a meghatározó játékosaink hiányoznak. Nem hiszem, hogy akiknek kellene pótolni őket, ezt nem tudják, de sajnos a pályán mutatott teljesítmény nem ezt mutatja. Készülünk a következő a hétre, megpróbáljuk ezt a fájó vereséget otthon kijavítani. Úgy érzem, mi lemondtunk a bajnoki címről, ami esetleg más emberek fejében megfordult. Maradunk a dobogóért küzdő csapatok sorai közt. 

A bajnokság aktuális állása: