2024.07.27.

Nem hibázott tavaszi startján a Dejtár

Egy félidő alatt eldőlt a Keszeg sorsa.

Múlt szombaton a Keszeget fogadta a Dejtár a legalacsonyabb osztály Nyugati-csoportjának tizenötödik körében. Álomszerű kezdéssel rukkoltak elő a hazaiak, Gál Máté már az első percben betalált, majd egy öngól segítségével hamarosan tovább nőtt a különbség. Bár ébredeztek a látogatók, a játékrész derekán Szatmári is eredményes tudott lenni. Ezt követően a szünetig már nem módosult az állás. A második etapra összekapták magukat a vendégek, küzdöttek becsülettel, jó darabig nem is kapituláltak, de azért a hajrához érve a csereként beszálló Vachó beköszönt. Legalább a szépségtapasz összejött a keszegieknek, Muszta révén. Végül négy egyre nyertek a várakozásoknak megfelelő sikert arató dejtáriak.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 15. forduló:

Dejtár SE-Keszegi SE 4-1 (3-0)

Vezette: Reviczki J.

Dejtár SE: Kopó (Polyák, 46.) – Varga G. (Csabai, 46.), Balatoni, Szorcsik, Jakus – Dombi (Kürtössy K., 60.), Szatmári (Trubin, 68.), Pap (Vachó, 46.) – Gál M. (Hársfalvi, 85.), Szandai. Edző: Balga Ferenc.

Keszegi SE: Petuker (Tóth Z., 85.) – Gyetván, Fábián, Kraft, Lestyán – Belencsák (Marosi, 82.), Muszta, Bán (Baranyi, 85.), Kovács R. – Bujtár (Mezei Cs., 68.), Pistyúr. Játékos-edzők: Cseri Kornél, Mezei Csaba.

Gól: Gál M. (1.), Kraft (5., öngól), Szatmári (25.), Vachó (73.), ill. Muszta (81.)

Jók: az egész csapat, ill. Belencsák, Muszta, Kraft

Balga Ferenc: Nagyon jó és határozott játékot produkáltunk, főleg az első félidőben, ennek köszönhetően egy percig sem kellett izgulnom a végkimenetelben. Talán a korai vezetés miatt túlságosan megnyugodott a csapat. A második játékrész már gyengébbre sikerült, a határozatlan játékvezetés is közrejátszott, hogy a srácok kevesebbet foglalkoztak a focival. Még mindig a helyzetkihasználásunk volt a gyenge pontunk, de bízom benne, hogy jönni fognak a gólok. Sok sikert a keszegieknek!

Cseri Kornél: – Sajnos ebben a mérkőzésben is ott volt minden, ami jelen pillanatban minket jellemez. Ha valaki az eredményt látja és a tabellára néz, akkor azt gondolhatja, hogy papírforma eredmény született. És valóban… Mert, amíg nem tudjuk megmutatni, hogy több van bennünk, ez a helyzet. Meg kell találni a tüzet, amivel az első perctől a pályára lépünk, és vissza kell szerezni az önbizalmunkat, hogy hinni tudjunk magunkban, hogy egyenrangú ellenfelei tudunk lenni bárkinek! Ha ezek megvannak, és ötvözni tudjuk azzal a tartással, amiért most is büszke vagyok a srácokra, illetve kihasználjuk a most is bennünk rejlő képességeinket, na, akkor leszünk képesek bármilyen papírformát borítani…

A bajnokság aktuális állása: