2024.07.27.

Szenvedve nyert a Dejtár

Egygólos meccsen szenvedett vállalható vereséget az Egyházasdengeleg.

Múlt vasárnap Egyházasdengelegen tette tiszteletét a Dejtár a vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjának huszonharmadik körében. Bár toronymagas favoritnak számítottak a vendégek, az első félidő hajrájáig nem tudtak fogást találni lelkesen védekező, apait-anyait beleadó ellenfelükön. Nem sokkal a szünet előtt viszont jött a gól. A második felvonásban is meddő fölényben voltak a látogatók, de nem tudták megszerezni a megnyugtató újabb találatot, így a lefújásig maradt izgalom. Végül, ha nem is szemet gyönyörködtető játékkal, de egy nullra nyertek a kötelező győzelmet feljegyző dejtáriak. Emelt fővel maradtak alul a kis híján meglepetést elérő házigazdák.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 23. forduló:

Egyházasdengeleg FE-Dejtár SE 0-1 (0-1)

Vezette: Varga F. (Kovács M., Szász K.)

Egyházasdengeleg FE: Mlinárcsek Z. – Gyurik P., Horváth Z., Bacskai, Báthy – Kuszi (Gyurik B., 72.), Bakonyi, Szarvas, Brhlik – Fűrész (Szűcs, 46.), Liptai. Edző: id. Berkes Balázs.

Dejtár SE: Polyák – Hársfalvi, Balla, Szorcsik, Varga G. (Kónya Á., 66.) – Dombi, Pap, Jakus, Lantos – Vachó (Kónya K., 77.), Kopó. Edző: Balga Ferenc.

Gól: Balla (40.)

Jók: az egész csapat, ill. Balla

id. Berkes Balázs: – Egy küzdelmes, hajtós mérkőzést játszottunk a Dejtár csapatával, az egész meccs alatt váltakozó intenzitású esőben. Csak dicséret illeti a játékosokat, ahogy végig küzdötték a találkozót, melyen egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnokesélyes együttesnek.

Balga Ferenc: – Nagyon sok hiányzóval utaztunk erre a meccsre, mindent elárul, hogy az egyik kapusomnak is mezőnyben kellett játszani. Nem mentség semmire, ez nagyon karcsú végeredmény. Szinte végig birtokoltuk a labdát, de a helyzetkihasználásunk és az átlövéseink enyhén fogalmazva gyengére sikerültek. Ahelyett, hogy gólokkal eldöntöttük volna a végkimenetelt, meg egy jogos piros lapot is kaptunk taktikai szabálytalanságért. Jó körülmények közt, sportszerű mérkőzés volt. Sok sikert kívánok a ‘Dengelegnek!

A bajnokság aktuális állása: