2024.07.27.

Nem termett babér Tolna vármegyében a Bánk-DLA-nak

Otthon tartotta a pontokat a kétgólos sikert arató Majos.

Szerdán a bajnokságban masszív középcsapatnak számító Majos otthonában volt jelenése a Bánk-Dalnoki Akadémiának a harmadosztály Közép-csoportjának harmincnegyedik körében. Csordogálva indult a meccs, majd kisebb hazai lehetőségek következtek. Próbálkoztak azért szórványosan a látogatók is. A szünethez közeledve némiképp váratlanul megszerezték a vezetést a házigazdák, Lőrinc lőtt a léc alá tizennyolc méterről. A második felvonásban jó darabig nem változott az állás. Mindkét oldalon akadtak nem túl nagy helyzetek, egy ízben pedig a gólvonalról sikerült menteni egy vendég szituációnál. A hajrához érve Budai zárta le végleg a mérkőzést, aki egy szögletből ide-oda pattogó labdát vágott be közelről. Az utolsó percekben még Kócsa büntetőjét védte Vukman. Végül kettő nullra nyertek a majosiak.

NB III Közép-csoport, 34. forduló:

Majosi SE-Bánk-Dalnoki Akadémia 2-0 (1-0)

Majos, 150 néző. Vezette: Nyekita B. (Juhász L., Bán K. P.)

Majosi SE: Vukman – Tratnyek, Pál A., Budai – Kugli, Hock, Nagy N. (Kovács L., 72.),  Rituper (Széles, 54.) – Lakatos-Lengyel (Kiss N., 88.), Pál M. (Lizák P., 72.), Lőrinc D. (Ledneczki, 88.). Vezetőedző: Kardos Ernő.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Zima – Török (Haronisz, 72.), Hajdu, Frey, Petrezselyem – Darabont G., Kócsa – Sápi, Fellegi, Király O. (Márkus, 88.) – Rosta (Szentpéteri, 46.). Megbízott játékos-edző: Kiss Károly.

Sárga lap: Pál M., Gyánó, Pál A., ill. Hajdu, Kócsa, Zima, Darabont G.

Gól: Lőrinc D. (40.), Budai (84.)

Kardos Ernő: – Szeretnék gratulálni a srácoknak, hiszen ezzel a győzelemmel elértük azt az alapcélt, hogy bennmaradjunk az NB III-ban. Mondtam nekik, még van vissza három mérkőzésünk, és szeretném, ha ezen a meccseken még pontokat gyűjtenénk. A mai találkozón a játékkal annyira nem voltam megelégedve, a három ponttal mindenképp. Lezárhattuk volna előbb is a mérkőzést. Magunknak tettük nehézzé. Nem tudtunk olyan ritmusban játszani, mint az elmúlt meccseken, de összességében furcsa lenne, ha azt mondanám, hogy nem vagyok elégedett, hiszen az utolsó öt hazai mérkőzésünket megnyertük és 10:1-es gólkülönbségük van. Tehát ez azért nagyon bravúr kategória, úgyhogy büszke vagyok a srácokra, a szakmai stábra, Gyánó Szabira, János Gerire, a masszőrre, a vezetőkre! Köszönöm nekik, hogy lehetővé tették, hogy jövőre is NB III-as csapat legyen Majoson! Most megünnepeljük ezt a sikert, de nem feltartott kézzel megyünk Iváncsára sem és szeretnénk ott is kellemetlen perceket okozni!

Kiss Károly: – Ismét egy olyan mérkőzést játszottunk, ahol nem érdemeltünk vereséget, mégis pont nélkül távoztunk. Úgy néz ki, ez a félév erről szól, hogy játékban sokat fejlődtünk, folyamatosan dicsérik a csapatot, de sajnos ezért pontokat nem adnak, így egyre kilátástalanabb a helyzetünk. Talán most már csak az utolsó utáni szalmaszál maradt meg. Nyilván mindent megteszünk, ahogy a mai meccsen is így volt. Voltak helyzeteink, gólvonalról tisztázott az ellenfél, tizenegyest hibáztunk. Ez egy ilyen mérkőzés volt, semmi nem jött össze. Próbálunk minden hátralévő mérkőzésen olyan teljesítményt nyújtani, hogy egymás szemébe tudjunk nézni, és azt hiszem, ebben a helyzetben most talán ez a legfontosabb!

A bajnokság aktuális állása: