2024.07.27.

Jöhet a huszonhatodik forduló a megye egyben

Az Építőknél lép pályára az SBTC, Diósjenőre látogat a Mohora, Szendehelyre hivatalos a Silver Tüzép-Karancslapujtő.

A következő hétvégén a huszonhatodik fordulót rendezik meg a vármegyei első osztályban. Öt mérkőzésre kerül sor szombaton, kettőre pedig vasárnap. Lássuk, mire számítunk az aktuális összecsapások kapcsán!

Megyei I. osztály, 26. forduló:

2023. április 29. (szombat), 17.00:

Építők KC-Salgótarjáni BTC

Városi ütközet keretein belül gyarapíthatja tovább pontjai számát a mezőny éllovasa. Egy sanda gyanúnk szerint, nem vár egyszerű menet a Stécére, apait-anyait beleadva okozhat kellemetlen perceket ellenfelének a hazai alakulat. Csatlós Tamás legénysége nyolc forduló óta veretlen, ez a szereplés nyilván nem a véletlennek köszönhető, és bár az előző körben nem túl szívderítő döntetlenben volt érdekelt az érintett gárda, az biztos, hogy most ezer fokon égve cáfolna rá a papírformára a bármire képes brigád. A látogatók egymás után kilenc meccset nyertek meg a bajnokságban, nagy elánnal menetel a vágyott aranyérem és osztályozós párharc felé Sebestyén Szilárd társulata. Alapjáraton véve, ezúttal is favoritként jelölhetjük meg a listavezetőt, az azonban garantálható, hogy elszántságban a lehető legtöbbre lesz szükség ahhoz, hogy összejöjjön a hárompontos manőver. Számukra ismerős környezetben tartogathatnak egyet s mást a tarsolyukban a házigazdák, nem lenne meglepő, ha férfias küzdelemben dőlnének el az érdemi kérdések és nem lenne sétagalopp ez a mérkőzés a vendégek számára.

Diósjenő SE-Unicum FC Mohora

Ennek a párosításnak is megvan a favoritja, elvileg nem ismerhetnek pardont a táblázaton jóval előrébb fellelhető, minél fényesebb medáliáért iparkodó vendégek, akik kellő odafigyeléssel képesek lehetnek folytatni eredményes hadjáratukat. Zsinórban négy tétmeccset húzott be Baranyi Tibor armadája, a bajnokságban és a kupában is jó szériában állomásozik az említett csapat. A cél a napnál is világosabb, menni tovább ezen az ösvényesen és minél jobb mutatókkal befejezni a szezont. A diósjenőiek vállalható vereséggel melegítettek, leginkább az otthonuk által kölcsönzendő előnyben reménykedhetnek, egyébként minden más érdemi tényező a másik oldal mellett szól, így vagy úgy, de illene győzedelmeskedniük az acélosabbnak tetsző mohoraiaknak. Egy huszáros hajrával pár helyet még lépkedhetne előre a jelenleg a mezőny hátsó fertályában megtalálható, Varga Gyula és Bőgér Dávid által irányított társaság, de vélhetően nem a mostani fellépésen fogják beindítani a hengert a nehéz menet elébe néző hazaiak, akiket jókora kalapemeléssel illethetnénk, ha meg tudnák cáfolni a felvázolt gondolatokat.

Szendehely FC-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Bár a tabellán elfoglalt helyezések alapján megállapítható, hogy az ötödik fogadja a harmadikat, ettől függetlenül van olyan tekintélyes pontkülönbség a résztvevők között, hogy megállapíthatjuk, egyértelműen több sansszal illethetjük a kezdősípszót megelőzően a bombaformában lévő vendégeket. Romhányi Tamás együttese négy bajnokit nyert meg úgy zsinórban, hogy még gólt sem kapott, az idény végére igen csak lendületbe jött a mostanában termelékeny brigád. A jelenleg birtokolt pozíciók megtartásáért iparkodó szendehelyiek összességében jól szerepelnek ebben a félévben, az előző fordulóban regionális rangadón győzött idegenben Kovács Imre alakulata. Persze ezúttal kemény fába vághatják fejszéjüket a nyugat-nógrádiak, finoman szólva sem ők az esélyesek. Elsősorban az ismerős játéktérben bízhatnak a hazaiak, egyúttal abban, hogy maximális fordultszámon pörögve képesek lehetnek megnehezíteni a másfajta kávéháznak nevezhető ellenlábasuk dolgát. Maradjunk annyiban, könnyed kisasszonypartiban nem bízhatnak a ‘lapujtőiek, de azért illene zsebre tenniük mindhárom egységet a lefújáskor.

Bátonyterenyei TC-Mátraterenye SE

A táblázatra kukkantva, előzetesen nem igazán kétség férhet ahhoz, hogy a vendégek számítanak a párbaj kiemelkedő esélyesének, illene is nyernie a minél szebben csillogó éremre hajtó társulatnak. A bátonyiak zsinórban tizennégy bajnokit veszítettek el, nagyon ráférne már a sikerélmény Berki Krisztián garnitúrájára, az azonban nagy talány, vajon ebben az évadban még eljöhet-e a feltámadás, és ha igen, mikor. A látogatók egy sormintát követtek az elmúlt hetekben a pontvadászatban, idegenben nem tudtak győzni, otthon viszont rendre igen. Nem túl jó ómen, hogy ismét útra kell kelnie a dobogóért hajtó gárdának, ezzel együtt, egyelőre nehezen elképzelhető, hogy nem fogja bezsebelni a sikert a másik oldalnál erősebbnek tetsző alakulat. Enyhén mondva is fel kell kötniük a gatyát a házigazdáknak, ha meg akarják nehezíteni ellenfelük dolgát, a nagy számok törvénye mellett saját pályájukban reménykedhetnek, másban nem igazán. Jó napot kifogva akár egy simább győzelmet is elérhet Bujtár Tamás csapata, komoly meglepetésként könyvelhetnénk el, ha bedőlne a papírforma.

Berkenye SE-Palotás SE

Vérbeli középcsapatok találkoznak ezen az abszolút nyíltnak ígérkező összecsapáson, gyakorlatilag bármilyen forgatókönyvet magában rejthet ez a viaskodás. A hazaiak három kör óta nem tudtak nyerni, míg a látogatók vállalhatónak nevezhető fiaskókkal zárták az előző két fellépésüket. Lenne tehát mit kijavítaniuk az érintetteknek, már csak az a kérdés, erre melyik oldal lesz képes. Vízválasztóként is felgohatjuk ezt az ütközetet, ugyanis jelenleg négypontos előnyt birtokolnak közvetlen riválisukkal szemben a palotásiak, akik egy újabb siker segítségével végérvényesen leszakítanák magukról vetélytársukat, egy vereség következtében viszont eléggé közel kerülne egymáshoz a két brigád. Az tuti, hogy a berkenyeiek egy ilyen eshetőségben bíznak és szeretnél lebirkózni ellenfelüket. Ez a terv akár meg is valósulhat, ehhez viszont jó napot kell kifognia Rusvay Gergely fiainak. Ehhez persze lesz egy-két határozott szavuk a vendégeknek is, szóval ismét visszakanyarodtunk oda, hogy teljes mértékben háromesélyes ez a csörte, kis dolgok dönthetnek.

2023. április 30. (vasárnap), 17.00:

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE-Pásztó SK

Szügy.

Nem túl kellemes lelkiállapotban evickélő gárdák mérik össze tudásukat ezen a meccsen, egyik résztvevő szemszögéből sem sült el túl fényesen a mögöttünk hagyott időszak. A ‘vadkertiek két sima vereségen vannak túl, a másik oldal pedig immáron négy forduló óta nem tudott győzni. Szóval mindkét együttesnek jót tenni valamilyen pozitív élmény. A táblázatból kiindulva, a kezdősípszó előtt azt mondanánk, több esély mutatkozhat az azért erősebbnek kinéző pásztóiak sikerére, ez a mérkőzés ideális lehetőségnek tűnik, hogy kimásszon a gödörből a gyengébb eredményektől elvonatkoztatva az ötödik helyért még versenyben lévő armada. A pályaválasztó társulat azért dolgozhat az idény hátralévő részében, hogy a záráskor megússza a csúfos sereghajtó titulust, arra mérget vehetünk, hogy Nyikos József mindenáron el szeretné kerülni ezt a pozíciót. Tehát van némi motiváció itt is-ott is, de maradjunk annyiban, szerintünk ezúttal Forgó Péter garnitúrájának állhat a zászló, az utóbbi időben bemutatott formák miatt azonban akár egy kiegyenlített menet is benne lehet a pakliban.

Szécsény VSE-Héhalom SE

A mezőny második felében helyet foglaló csapatok ugornak egymásnak ebben a párharcban. Ugyan az előző két fordulóban nem tudtak sikert elérni a hazaiak, ezúttal esélyesként tekinthetünk Csatlós Csaba társaságára, a korábbiakban már kivitelezett teljesítménnyel ezúttal is elérhet egy jó eredményt a javítani akaró gárda. A héhalmiak ez idáig képtelenek voltak nyerni a második félévben, az utóbbi hetekben annak kellett örülniük, hogy már kétszer is elértek egy döntetlent, mint például az előző körben, amikor is egy tízgólos ütközet végén ikszeltek. Persze sejthető, hogy előbb-utóbb elkaphatják valamelyik riválisukat a látogatók, a talány viszont adott, vajon mikor következhet be ez az általuk már igen csak várt alkalom. Talán most? Az biztos, hogy erről a forgatókönyvről hallani sem akarnak a szécsényiek, akik számukra ismerős környezetben gyarapítanák pontjaik számát, úgy érezzük azonban, hogy hiába is lehetnek majd közelebb az üdvösséghez, nem készülhetnek könnyed menetre, sereghajtó titulus ide vagy oda, kategorikusan nem szabad leírni a meglepetésben reménykedő vendégeket.

Szabadnap: Bánk-Dalnoki Akadémia II.