2024.07.27.

A 93. percben lőtt góllal aratott remek diadalt a Bánk-DLA II

Változatos csata végén maradt alul a Mátraterenye.

Szombaton a Mátraterenyét fogadta Diósjenőn a Bánk-Dalnoki Akadémia második számú együttese a vármegyei élvonal huszonhetedik körében. Hamar hátrányba kerültek a házigazdák, Kovács Erik két perc alatt bevette a kaput. Ezt követően jó darabig nem módosult az állás, mígnem éppen a szünet előtt érkezett az egyenlítés. Az összecsapás kétharmadánál már a pályaválasztó gárda vezetett, Király jóvoltából. Majd jött egy újabb fordulat, Stark egalizálás után Oláh Teofil megint a ‘terenyeieket juttatta lépésfórhoz. Aztán ismét érkezett egy csavar, a hajrához érve Haronisz büntetőből remivé módosította az állást, később pedig szó szerint az utolsó pillanatokban a dupláig jutó Márkus a 93. minutumban négy hármas diadalhoz segítette együttesét.

Megyei I. osztály, 27. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia II-Mátraterenye SE 4-3 (1-1)

Diósjenő, műfüves pálya, 50 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Szemesi Zs., Pásztor B. J.)

Bánk-Dalnoki Akadémia II: Darabont D. – Fogarasi, Sándor M., Frey (Felter, 46.), Márkus – Farkas (Nguyen, 59.), Haronisz – Király, Bóka (Tőkés, 59.), Szentpéteri (Tadeo, 46.) – Járvás. Vezetőedző: Szász Jenő.

Mátraterenye SE: Krizsanyik – Oláh T. (Bujtár, 85.), Lakatos, Miklós M., Földi – Ajtai, Kotroczó – Znamecz (Stark, 57.), Percze, Domán (Bocsó, 80.) – Kovács E. Játékos-edző: Bujtár Tamás.

Sárga lap: Szentpéteri, ill. Miklós M., Lakatos, Domán, Percze, Stark, Oláh T.

Gól: Márkus (45+1., 93.), Király (60.), Haronisz (81.), ill. Kovács E. (2.), Stark (63.), Oláh T. (73.)

Jók: Márkus, Király, ill. Lakatos, Miklós M., Oláh T., Domán, Kovács E.

Szász Jenő: – „Jól kezdtünk”, a második percben sikerült gólt kapnunk… Utána úgy éreztem, dominálunk. Megfordítottuk a mérkőzést és nem is játszottunk rosszul. Majd fordított az ellenfél. Hihetetlen, hogy egy fáradtabb csapat megtette ellenünk ezt. Ezt követően irányítottunk, egyenlítettünk. Aztán kicsi szerencse ide vagy oda, de a vége előtt másodpercekkel sikerült nyernünk.

Bujtár Tamás: – Ismét jól kezdtük a mérkőzést, már az első percekben nálunk volt az előny egy mintaszerű támadás végén. Sokat volt a labda a hazai csapatnál, gyorsan és ügyesen futballoztak. Az első félidő vége felé sajnos egy hatalmas hibát kihasználva egyenlítettek a házigazdák. A második félidőben érezhető volt a csapaton a szerdai kupamérkőzés, elfáradtunk és ekkor már mindkét oldalon sok lehetőség adódott. Hátrányból fordítottunk, és ekkor már azt hittük, megnyerjük a mai meccset, de tíz perccel a vége előtt olyan tizenegyest fújtak be ellenünk, ahol előtte kétszer is velünk szemben követtek el szabálytalanságot. A Bánk csapatának gratulálok a győzelemhez, további sok sikert nekik a folytatásban!

A bajnokság aktuális állása: