2024.07.27.

,,Mindenki akarta, hogy a végére meglegyen a siker!”

A bátonyterenyei téli teremtornát százszázalékos teljesítménnyel megnyerő Bakos Vill csapatvezetője, Fodor Dániel szerint nagyon erős kerettel tudták behúzni a végső elsőséget.

Az előző hétvégén a Bakos Vill sikerével fejeződött be a bátonyterenyei téli teremlabdarúgó bajnokság aktuális idénye. A hibátlan teljesítménnyel záró, mind a kilenc mérkőzését behúzó társulat csapatvezetőjét, Fodor Dánielt együttese remekelése kapcsán kérdeztük.

– Milyen ambíciókkal vágtak neki a kiírásnak?

– Az első számú cél az volt, hogy a dobogóra kerüljünk, de szép lassan realizálódott bennünk, hogy meg lehet nyerni a bajnokságot – mondta Fodor Dániel. Igazából, mondtam is a fiúknak, hogy a keret adott hozzá, és rajtuk múlik, hogy akarják-e a sikert vagy nem.

– Az elmúlt évekhez képest valamelyest módosult a gárda kerete. Mit lehet tudni ezekről a változásokról?

– Nem egy fiatal csapat vagyunk… Volt olyan, aki „nyugdíjba” vonult vagy egyszerre már sok volt neki a salgótarjáni és a bátonyterenyei teremtornán való megmérettetés. Ők jelezték, leállnak, így a pótlásukról gondoskodni kellett. Szerencsére sikerült. Még a régi alapítótagokból is vagyunk többen a társaságban, a gárda fele az elsőbálos korszakból való, de akik most jöttek, szinten maximálisan beilleszkedtek és az első meccs első percétől annyi pluszt adtak az együttesnek, hogy abszolválni tudtuk ezt az eredményt.

– Két esztendő után tudtak újra diadalmaskodni.

– Úgy gondolom, két évi „diétázás” után most már megéhezett a társaság arra, hogy ismét odaérjünk. Így utólag azt mondom, lehet, nem volt annyi erős csapat a mezőnyben, mint az eddigi években, de a torna időintervalluma jobban feküdt a lebonyolítás szempontjából. Pont bele lett sűrítve a holtidőbe, ami nekem jobban tetszett!

– Ki kell emelni, hogy roppant meggyőző teljesítménnyel húzták be az elsőséget.

– A legelején azt gondoltam, két résztvevő kivételével, nyolcnak lehet esélye az első helyre, ha jó napokat fognak ki. Végül is mi és a Fűtőber kiemelkedett a mezőnyből. A Bello Breaking kapcsán nem számoltunk azzal, hogy ilyen jó formát fognak hozni. Gyakorlatilag nekik keretbe lett foglalva a bajnokságuk, hiszen az első fordulóban tőlünk, míg az utolsóban a Fűtőbertől kaptak ki, a többi mérkőzésüket jól lehozták. Egyébként sok ember jelezte, jó helyen van nálunk a labda és szép, amit csinálunk, sőt nagyon sokszor már túl is játszottuk a focit. Annyira magabiztosak voltunk, még három az egyben is még egyszer visszajárattuk a labdát a hatoson belül, mert még belefért… Lehet, ez kicsit megalázónak tűnhetett az ellenfél felé… Attól függetlenül, hogy minden vetélytársunkat tiszteltük!

– A menetelésnek aztán százszázalékos bajnoki cím lett a vége.

– Nagyon jó keret verbuválódott össze. Tényleg nagyon nagy plusz lett hozzáadva az új emberekkel. Csak egy olyan meccsünk volt, amikor kevés cserével szerepeltünk, amikor a salgótarjáni helyosztók egybeestek a mi találkozónkkal. Ezen kívül mindig jó létszámmal álltunk föl. Nem volt sérülés. Mindenki akarta, hogy a végére meglegyen a siker! Ezúton is köszönjük azoknak, akik szurkoltak nekünk, ahogy azoknak is, akik követtek minket a Nógrádifutballon! Köszönöm a szponzoraink, a Bakos Vill Bt., a Szűcs Nóvé Kft., illetve a Maconkai Halkatlan Büfé segítségét, egyúttal a karancslapujtői és mátraterenyei edzőknek, hogy a játékosaik zavartalanul eljöhettek hozzánk a felkészülés alatt is. Reményeink szerint, tele önbizalommal adtuk át őket. Köszönjük a torna szervezőinek és támogatóinak, hogy részt vehettünk ezen a rendezvényen!

– Összességében mi a véleménye a szezonról?

– Szervezésileg nehezen indult. Sokáig lógott a levegőben, hogy lesz vagy nem. Hála istennek, lett. A COVID-os kiszitálós időszak után azért még tíz csapatot csak sikerült behozni és durván legalább százötven játékost. Nem hánytuk magunkról a vizet, kivéve, aki játszott, de legalább be tudtunk menni. Biztosítva volt, hogy fázás nélkül jól érezze magát az ember. Viszonylag jók voltak a csapatok. Jó volt látni, hogy akadtak feltörekvő, fiatal gárdák. A Steam idén meghatározó lett, ha nem fogy el a végére, szerintem dobogóért játszottak volna. A Crazy Boys súlyos vereségek után meccset is nyert, tizennégy és tizenöt évesen. Még, ha csúnya kikapásra is álltak, játékkal akarták kihozni a labdát és nem vagdosódtak.

– A rendezvény történetében első alkalommal került sor élő közvetítésekre, aztán jöttek a videós összefoglalók. Mit gondol erről a kezdeményezésről?

– A meccsek után több visszajelzést is kaptam, hogy nézték a mérkőzéseinket. Az otthon maradó szülők is követték az eseményeket. Egy-egy olyan csapattagunk, aki esetleg egy-egy alkalommal nem tudott eljönni, a munkából telefonon követte. Valamilyen szinten biztosan volt értelme ennek a húzásnak!

– Sajnos egy korábbi csapattársuk szomorú halála is beárnyékolta a szereplésüket. Nemes ötlete lévén, a torna végén átadásra került a Kuris Péter-különdíj, amit egy csupa szív játékos kaparintott meg.

– Igen, Peti régi csapattársunk volt. Balesete óta is kapcsolatban voltunk vele és csapatagként kezeltük. Váratlanul ért minket a hír. Sokkolt mindenkit. Ösztönből jött ennek a díjnak az ötlete, hogy csinálnunk kell egy ilyet, mert amíg mi itt vagyunk, meg kell róla emlékezni. Próbálunk majd a későbbiekben is olyan díjazottakat találni, akik tényleg szívüket-lelküket adják a pályán és az idősebb generációkhoz tartoznak, de még mindig szívből fociznak. Meg szeretném említeni Peti párját, Juditot, aki készségesen állt hozzá ehhez a kezdeményezéshez és a nehéz helyzet ellenére eljött átadni a díjat.

– Decemberben találkozunk a VIII. Nógrádifutball-ReklámPress Kispályás Szuperkupán.

– Azt mondom, ha nem kerülnek majd el a nagypályás csapataikba a játékosaink, szerintem sokáig is eljuthatunk, szép eredményeink is lehetnek majd ezen a tornán! Kompletten ezzel a társasággal kellő magabiztossággal állnánk a Szuperkupa elébe.