2024.07.27.

Ez történt a vármegyei másodosztályban

A Vizslás, a BSE a BSC, a Szügy, a Karancsberény és a Varsány örülhetett. 

Még a mögöttünk hagyott hétvégén a huszonötödik kört rendezték meg a vármegyei másodosztályban. A Szügy, a BSE, a Vizslás, a Rimóc, a Karancsberény, illetve a Varsány tudott nyerni. Lássuk a részleteket!

Vármegyei II. osztály, 25. forduló:

Szügy SE-Mihálygerge SE 11-0 (3-0)

Vezette: Mércse L. (Urbán V. P., Horváth B.)

Szügy SE: Oláh M. – Varga Á (Nyírjei, 46.), Szilágyi, Földvári (Kreuch, 55.), Bozsó (Petrás, 46.) – Jónás (Zólyomi, 55.), Brezovszki, Mindszenty, Hugyecz – Berki, Rónási (Mócz, 55.). Vezetőedző: Koplányi Örs.

Mihálygerge SE: Bíró – Zombori, Somoskői, Zsély L. – Horváth L., Puszta, Lantos, Simon (Szőke, 63.) – Oláh T., Spala. Játékos-edző: Zsély László.

Sárga lap: Szilágyi

Gól: Hugyecz (17., 41.), Bozsó (44.), Rónási (49.), Jónás (52.), Mócz (56.), Zólyomi (62.), Petrás (66.), Berki (70.), Nyírjei (75.), Brezovszki (89.)

Koplányi Örs:Jól előkészített pályán, jó időben játszottunk le az utolsó mérkőzésünket. Köszönjük Zsély Lászlónak és örökifjú csapatának, hogy megtiszteltek és eljöttek hozzánk, a megye összes fiatal labdarúgója példát vehetne róluk, hogy kell sportszerűen megtisztelni az ellenfelet! További sok sikert a Mihálygergének!

Zsély László:Az eredmény önmagáért beszél.

Karancsaljai MSE-Balassagyarmati VSE 1-9 (0-6)

Vezette: Gyetbai B. (Sáfrány Sz. T., Reviczki J.)

Karancsaljai SE: Ivanics – Bába, Bolyós G., Henglár, Sásdi – Mede, Gordos (Csicsman, 63.), Bolyós B., Oláh F. – Fekete (Lantos, 63.), Máté B. (László V., 53.). Játékos-edző: Csicsman Tamás.

Balassagyarmati VSE: Brunda – Bukta, Molnár, Berki (Kelecsényi, 60.), Soós-Valenta – Zachar, Erdélyi, Mátyás T. (Valent, 60.), Jele – Sallói, Géczy (Gerliczki, 46.). Vezetőedző: id. Mátyás Zsolt.

Gól: Oláh F. (81.), ill. Jele (9., 67.), Mátyás T. (20.), Erdélyi (34., 65.), Géczy (38., 39.), Zachar (41.), Soós-Valenta (85.)

Csicsman Tamás:Sajnos elfogytunk a szezon végére, sérülések is sújtják a csapatot. Teljes mértékben megérdemelt a Balassagyarmat győzelme.

Mátyás Zsolt:Sportszerű mérkőzésen, magabiztos győzelmet arattunk.

Vizslási SE-Mátraterenye SE 9-4 (5-1)

Vezette: Kiss D. (Menczel J.)

Vizslási SE: Kárász (Gajdár, 76.) – Oláh F., Czutor, Sólyom, Bozó (Nagy K., 76.) – Babka (Palkovics, 46.)(Szakos, 52.), Stark – Varga Á., Bata Gergő, Kovács E. – Kisbali (Bata I., 76.). Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Mátraterenye SE: Barkó – Nagy Norbert, Bocsó, Fehér, Nagy Noel – Nagy Sz., Kobolák, Rácz M., Budai K. – Sipkó Bence, Puporka. Játékos-edző: Berki Aladár.

Sárga lap: Sólyom

Gól: Kisbali (1., 26.), Kovács E. (18., 36., 54.), Stark (30.), Oláh F. (59., 65.), Stark (83.), ill. Rácz M. (38., 66.), Kobolák (68., 81.)

Bujtár Tamás: Ismét jól kezdtük a mérkőzést, Kisbali gól másodpercek alatt. Előrefelé játékban számítottunk rá, hogy veszélyes lesz az ellenfél, viszont végig sikerült domináltuk a összecsapást, ez mellett pedig rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, ami gólokban is megmutatkozott. Több meghatározó játékosom is hiányzott a mai napon, ennek ellenére nagyon magabiztosan nyertünk meg a találkozót. A mátraterenyei csapatnak következő szezonra sok sikert és minden jót kívánok! Szeretnénk az utolsó bajnoki mérkőzésünket is megnyerni, és úgy lezárni ezt a parádés idényt. Gratulálok a játékosaimnak a mai győzelemhez!

Berki Aladár: Elsősorban szeretném megköszönni annak a tizenegy játékosnak, aki elutazott a mérkőzésre! Legfőképp Nagy Norbertnek, aki segített összeszedni a csapatot, hogy meglegyünk. Sportszerű, jó sok gólt hozó meccsen maradtunk alul a bajnoknál. Ami pozitívum, hogy idegenben ismételten négy találatot tudtunk elérni. A Vizslásnak sok sikert kívánok az osztályváltáshoz, remélem, ott is ilyen sikeresek lesznek! Mi pedig készülünk az utolsó bajnokinkra, ami szerintem a szezon legnehezebb mérkőzése lesz.

Balassagyarmati SC-Rimóci SE 0-1 (0-0)

Vezette: Urbán V. P. (Mércse L., Horváth B.)

Balassagyarmati SC: Csordás Á. – Beniczky (Szilveszter, 77.), Csordás K., Vas, Tóth Á. – Csábi G., Lukács, Pifka, Major (Buzás, 80.) – Csábi T., Hatala. Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Rimóci SE: Janusek – Rácz Sz. (Szoldatics M., 91.), Fábián, Szoldatics D. (Czupkó, 46.), Baranyi S. – Bangó Renátó, Rácz I., Bangó Rómeó, Bangó B. – Mócsány, Rácz A. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Sárga lap: Szilveszter, ill. Bangó B.

Gól: Rácz A. (70.)

Babcsán Tibor:A vendégek a mezőnyben, mi a kapu előtt voltunk veszélyesebbek. Rossz szokásunkhoz hűen, ma is sorban kihagytuk a helyzeteket. A játékvezető és idősebb asszisztense sorra minket sújtott ítéleteivel. Két tizenegyest nem kaptunk meg. Az egyes asszisztens nagyjából hat-nyolc méterrel hátrébb állt a támadónktól, aki egyedül vihette volna a kapunkra a labdát, de be lett intve a les… Ez már mindennek a teteje volt! A hetvenedik perc környékén a vendégek támadója lefutotta a védelmünket, és ütközött a kapusunkkal. Mindketten földön maradtak. Szerintem a csatát volt szabálytalan, aki előbb tért magához az ütközésből és berúgta a labdát az üres kapuba. A játékvezetőnek meg kellett volna állítania a játékot. Játékosaink mindent megtettek a győzelem érdekében, de ez nem sikerült. Sajnos az ifistáink nem tudták segíteni a felnőttet, mert számukra nagyon fontos mérkőzésen kellett helytállni. Magos Norbert nagyszerű munkát végez velük, kívánom neki, hogy nyerjék meg a bajnokságot! Gratulálok a Rimócnak a győzelemhez és a nagyszerű szurkolóikhoz!

Fábián Róbert:Játszottunk egy izgalmas meccset, mindkét csapat támadófutballt játszott, de egy helyzetet nekünk sikerült gólra váltani, és ez a három pontot jelentette!

Karancsberényi VSFC-Mátraverebély-Szentkút SE 2-0 (0-0)

Vezette: Sáfrány Sz. T. (Gyetvai B., Reviczki J.)

Karancsberényi VSFC: Illefalvi – Szlatincsán, Szabó R., Lavaj (Gáborik, 85.), Ispán A. – Oláh M., Kovács T., Berki K., Hulitka D. (Miklós L., 86.) – Ispán V., Mezei. Játékos-edző: Berki Krisztián.

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Dorozsin, Szabó S., Csépány, Sáfrány – Deák, Benus D., Varga Zs., Jakubovics – Benus D., Kovács J. Vezetőedző: Verebélyi László.

Gól: Ispán V. (54.), Oláh M. (77.)

Jók: Ispán V., Szlatincsán, Oláh M., Mezei, ill. az egész csapat

Berki Krisztián:Az elmúlt hétvége mindkét csapat számára nehéz volt! Hisz a vendégeknél az elnöknek, nálunk pedig nekem is pályára kellet lépni! A feladatot megoldottuk, a győzelmet meg nem kell magyarázni! Gratulálok a csapatnak, a ‘Verebélynek pedig szintén gratulálok, mert hétről hétre erőn felül teljesítenek, hogy végigvigyék a bajnokságot!

Verebélyi László:A létszámmal ismét hadilábon álltunk, de szerencsére az elnökünk, műtött térd ide, kilenc év kihagyás oda, gondolkodás nélkül újra mezt öltött és gyorsan a kezdőben találta magát, mivel ezt kívánta az egyesület érdeke! Úgy érzem, kijelenthetjük, hogy a téli szünetben újragondolt célunkat meg tudjuk valósítani és be tudjuk fejezni a bajnokságot annak reményében, hogy jövőre is a megye kettes mezőnynek lehessünk a tagjai. Nem volt egyszerű, mivel komoly gondokkal kellett megküzdenünk, miután félszezonban többen mondvacsinált okokkal az út szélén hagyták a csapatot a szebb jövő reményében, aztán láttuk, mi lett a vége! A szimpatikus Karancsberénynek gratulálok a megérdemelt győzelmükhöz, és sok sikert kívánok nekik az utolsó fordulóban!

Varsány SE-Tari SZE 4-3 (1-2)

Vezette: Varga P. B. (Elisscher M., Reviczki J.)

Varsány SE: Friskó – Takács R. (Takács G., 61.), Mlinkó, Rácz N., Havasi (Sárközi, 61.) – Báránkó, Rigó B., Rigó R., Király Sz. (Király T., 46.) – Kiss Á. (Unyi, 61.), Sámuel (Lehoczki, 79.). Játékos-edző: Báránkó Gábor.

Tari SZE: Bangó – Sisák (Grexa, 46.), Nagy Z., Racskó Odler – Sándor T., Kutka (Pintér, 60.), Árminiczki, Figura (Vincze, 85.) – Nagy G. (Nagy I., 78.), Nyerges. Vezetőedző: Percze Ferenc.

Sárga lap: Rácz N., Báránkó, ill. Kutka, Nagy Z., Nagy G., Árminiczki

Gól: Kiss Á. (14.), Báránkó (76.), Rigó B. (87.), Takács G. (93.), ill. Nyerges (33., 35.), Racskó (89.)

Jók: az egész csapat, ill. Nyerges, Racskó

Báránkó Gábor:Egy jól előkészített pályán, lezártuk a bajnokságot idehaza. Ritkán látom így focizni a társaságot, ahogy az első harminc percben. Szinte mindig erre kérem a csapatot, hogy futballozzunk, ne pedig a rúgd előre játékot alkalmazzunk, az nem foci! Sajnos ismét voltak egyéni szarvashibák, ami oda vezetett, hogy a vezetés ellenére, a félidő végén fordítottak a vendégek. Nehéz mit mondani ilyenkor a szünetben, a látottak alapján. Pihenő után sikerült egyenlíteni, majd újból vezetést szerezni. Aztán az utolsó percek teljesen izgalmassá alakultak. Szinte az utolsó percekben ismét egyenlítettek a vendégek, de végül mégis mi örülhettünk a végén, mert kisebb szerencse révén mi szereztük meg a győztes találatot. A cserék jól szóltak be a mérkőzésbe, tudtak pluszt tenni a támadásokba. Sajnos a kapusunk eltiltását tölti, így egy önkéntes mezőnyjátékos vállalta a védést. Hibáztatni nem tudom az egy-két hibáért, mert védett is szépeket, inkább örülök, hogy elvállalta ezt a posztot! A játékvezetéssel elégedett vagyok, de attól, hogy bizonyos ítélet mellett, nem egyezik a véleményem a játékvezető döntésével, és a mérkőzés hevében nézeteltérés alakul ki, az egy dolog. Ilyen a futball, emberek vagyunk, másképp látjuk a szituációkat, de az, hogy a meccs végén nem fogadja a kézfogásom egy játékvezető, az kifejezetten bunkóság szerintem! A válasza az volt a kéznyújtásomra, „nálam most ez nem fér bele.” Attól, hogy ordít egy bíró a mérkőzésen egy ítélet miatt, még nem jelzi azt, hogy igaza is van! Talán az arcból es egóból visszább kellene venni és lehet még jobb játékvezető! Sok sikert a tari csapatnak még a szezon végére!

Percze Ferenc:A Varsány elleni mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy vasárnap délután játszottuk le, így nem az egész hétvége ment a kukába, csak az aznap esti. A gyakorlatilag a változatos, izgalmas mérkőzést a jobb napokat is kifogó játékvezető érthetetlen döntései igen erősen beárnyékolták. További sok sikert kívánok a Varsánynak!

Szabadnap: Karancslapujtő KSE II.