2024.04.18.

Otthonában búcsúzna el rossz szériájától az SBTC

Vasárnap a Karcagot látják vendégül az NB III-as salgótarjániak.

A Tiszaújvárosban elszenvedett veresége után vasárnap az NB III Észak-Keleti-csoportjának tizedik fordulójában vár újabb feladat az SBTC-re. Tizenöt órás kezdéssel a tabella kilencedik helyén álló, a hazaiakat négy ponttal megelőző Karcagot fogadják a salgótarjániak a Szojka Ferenc Stadionban. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett gárdák mestereit. A fekete-fehérek mestere, Sebestyén Szilárd mellett a látogatók irányítását két körrel ezelőtt átvevő Varga Attila is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 10. forduló, 2023. október 8. (vasárnap), 15.00:

Salgótarjáni BTC-Karcagi SE

Salgótarján, Szojka Ferenc, Stadion. Vezeti: Török Mihály (Juhász Bálint, Gergely Márton)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – A héten nem beszéltünk a Tiszaújváros ellen szenvedett vereségről! Minél előbb el kell felejteni, továbblépni! Inkább a frissítés volt előtérben, hogy olyan pörgős, sokat futó, erőszakos játékunk legyen, mint a korábbi fordulókban. Az ellenfelünk sem kezdte jól a bajnokságot, volt náluk edzőváltás is. A játékoskeretük sokkal jobb, mint amit a jelenleg elfoglalt pozíció mutat. Gyors, technikás játékosok alkotják a vendégeket. Jó lenne, ha megtörne a jég, és hazai pályán megszereznénk az első győzelmünket! Akik egészségesek, mindent meg fognak tenni a pályán! Bakos és Bogdán sérülés miatt kihagyja a találkozót.

Varga Attila, a Karcagi SE vezetőedzője:Az előző két hét után nagyon sok gyakorláson, edzésen vagyunk túl. Nagy szükségünk volt ezekre a pontokra! Fontos megjegyezni, hogy a szezon nem egy hónap munkájából áll, most az elején vagyunk az útnak, és az a lényeg, hogy decemberben a méltó az általam meghatározott helyünkön legyünk. Ezért dolgozunk minden nap. A védőmunkán, a támadásokon, az együtt mozgásokon, csapatként működésen, még nagyon sokat kell dolgoznunk, de az elmúlt meccsek remélhetőleg egy pici hitet, önbizalmat adtak a társaságnak. A csapattal most abban a fázisban vagyunk, hogy van egy elképzelésem, van egy meghatározott forgatókönyvünk, amelyet követni fogunk helyezéstől függetlenül, bárki is az ellenfél. Azt gondolom, működik a csapat stratégiája, és remélhetőleg a bajnokság további időszakában gyűjtögetjük majd a pontokat, ami elengedhetetlen az eredményes szerepléshez. Az eddigi hozzáállás jó kiindulópont lehet a csapat számára! A legfontosabb, hogy csapatként küzdjünk az jó eredményért! Nagy elvárásaim még nem lehetnek, de hiszek az elvégzett munkában, bízom a csapatban, és jó látni, hogy mindenki pozitív! Láttam összefoglalókat a Stécéről, jobb csapat, mint a tabellán mutatott helyezése! Ha felül akarjuk múlni a hazaiakat, fizikálisan, agresszíven kell kiemelkedőt nyújtanunk! Dan Marius van a sérültlistán. Mindenki más harcra kész!