2024.04.19.

Nehéz túra előtt áll az SBTC

Vasárnap a harmadik helyezett, tavasszal még veretlen Cigándnál vendégeskedik Sebestyén Szilárd együttese.

A Putnok ellen elszenvedett súlyos zakót követően, vasárnap újabb kemény erőpróba vár a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC. A huszonegyedik körben a bronzérmes pozícióban tanyázó Cigándhoz hivatalosak a fekete-fehérek. Salgótarján Megyei Jogú Város önkormányzatának szponzorálásának köszönhetően weboldalunk élőben közvetíti a tizennégy órás kezdéssel esedékes meccset. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett társulatok mestereit. A tavasszal még veretlen házigazdákat irányító Igor Bogdanovic mellett a vendégeket felkészítő Sebestyén Szilárd is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 21. forduló, 2024. március 24. (vasárnap), 14.00:

Evolution Hungary-Cigánd SE -Salgótarjáni BTC

Cigánd, Városi Stadion. Vezeti: Muhari Gergő (Halmai Kristóf, Benkő Róbert)

Igor Bogdanovic, az Evolution Hungary-Cigánd SE vezetőedzője:Pontszámok tekintetében hiányérzet van bennem a tavaszi kezdés kapcsán. Ilyen téren nem vagyok elégedett, mert szerintem olyan két egységgel többet is begyűjthettünk volna. A játék kapcsán nem akarok panaszkodni, és nem is tudok. Egyelőre azon az úton haladunk, ahol szeretnénk. Sokszor szoktam beszélni a fiúkkal a célokról. Nyilván azt szeretnénk, hogy minimum dobogón maradjunk. Emellett nem szeretnénk elrontani az eddigi „jó” teljesítményüket, eredményeinket. Mindenkinek az jár a fejében, hogy próbáljuk megtartani a most birtokolt helyezést, de ezen felül, ha esetleg több lenne benne, jobban örülne az ember, de semmiféleképpen nem szállnánk le a dobogóról. Utálom a „papírforma” szót… Vannak azonban ilyen szituációk. Próbáltam és még a szombati edzésen is próbálom megértetni a srácokkal, hogy számunkra ne így nézzen ki ez a sztori, mert meglepetések mindig vannak. Nem szeretnénk, hogy egy ilyen pont elérjen minket. Kértem, és kérem is a játékosoktól, hogy maximálisan komolysággal vegyük ezt a mérkőzést, mert itt mi csak veszíthetünk, nyerni nem igazán, mivel a várakozások szerint, nekünk kell győzni. Egy negatív eredmény rosszul esne mindenkinek, és nem is akarunk ilyenben részt venni. Egyetlen egy célunk van, behúzni ezt a meccset. Nagyon örülök annak, hogy a mindenki a rendelkezésemre áll, leszámítva a keresztszalag-szakadás miatt az egész idényre kidőlő Szegedi Bencét. Szó szerint a legerősebb csapatot tudom kiküldeni a pályára.

 

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Sokkoló vereségből igyekeztünk kirángatni a csapatot! Beszélgettünk a játékosokkal, elemeztük a problémákat. Remélem, sikerült, mert egy újabb nehéz mérkőzés következik! A Cigánd ugyanúgy feljutó csapat, mint mi, csak más célokért küzdenek. Sok jó képességű, magasabb osztályt megjárt labdarúgó alkotja a csapatot. Talán elég Horváth nevét említeni, aki sok gólt szerzett az első és második vonalban. Minket továbbra is sújt a sérülés- és betegséghullám. Nehéz megmondani, hogy mire leszünk képesek. Szeretnénk stabilak és koncentráltak maradni! Nem lép pályára Bakos, Tóth, Nagy, illetve Horváth, kérdéses Csuka és Petrecsko játéka.