2024.06.23.

Kiemelt jelentőségű meccsnek vág neki az SBTC

Vasárnap mindenképpen győzni kell a REAC elleni hazai bajnokin.

Az Újpest II-nél elért döntetlent követően vasárnap az NB III Észak-Keleti-csoportjának huszonkilencedik fordulójában vár kiemelt jelentőséggel bíró otthoni összecsapás a bennmaradásért harcoló SBTC-re. Tizenhét órás kezdéssel a tizenötödik helyezett, már biztosan kieső REAC-ot fogadják a fekete-fehérek a Szojka Ferenc Stadionban. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett társulatok mestereit. A salgótarjániakat irányító Sebestyén Szilárd mellett a budapesti alakulat szakmai igazgatója, Urbán Flórián is megosztotta velünk előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 29. forduló, 2024. május 19. (vasárnap), 17.00:

Salgótarjáni BTC-Rákospalotai EAC

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Horváth Patrik (Nagy Márk, Burján István)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője:Az elmúlt héten egy ponttal tértünk haza, ami a játék képe alapján jónak mondható! A bennmaradásért vívott harcban lehet kevés, főleg az ellenfeleink által lejátszott mérkőzések “érdekes” eredményeinek tükrében. Érződik a csapaton a mentális fáradtság, ezt igyekeztünk tompítani, rövid, pörgős, egyszerű edzésekkel. A következő meccsen egy már kiesett csapat lesz az ellenfél. Minden kötelezettség és teher nélkül, felszabadultan játszhatnak. Nekünk az utolsó hazai találkozó, szeretnénk szépen búcsúzni a szurkolóktól! Mint szinte az összes mérkőzésen a szezonban, most sem áll rendelkezésre minden játékos, de aki pályára lép, mindent meg fog tenni a jó eredményért. Sulyok, Benkő sérülés miatt biztosan pihen, de Szalai és Csuka is bajlódik kisebb sérüléssel, az ő játékuk kérdéses.

Urbán Flórián, a Rákospalotai EAC szakmai igazgatója: – Az ellenfélről semmit nem tudunk, jelen helyzetükben saját magunkra kell figyelnünk, hiszen a múlt héten eldőlt, hogy nem az NB III-ban folytatja a REAC. Nehézségek vannak az egyesületnél, fontosabb volt a saját sorainkat rendezni, mint az ellenféllel foglalkozni. Akik ma lejönnek Salgótarjánba, azok sportemberi mivoltukról tesznek tanúbizonyságot, és bízunk benne, hogy tisztességesen helytállnak.