2024.07.21.

Vereséggel kezdte felkészülési mérkőzései sorát az SBTC

Rácáfolt az osztálykülönbségre a Pest vármegyei élvonalban szereplő Vác.

Szombaton első téli előkészületi fellépésén volt érdekelt az NB III Észak-Keleti-csoportjának tavaszi folytatására hangoló SBTC. A Pest vármegyei élvonal tizenötödik helyén telelő Vácot fogadták a fekete-fehérek. A szünetre találat nélkül mehettek a felek. A második felvonásban kétszer is bevették a kaput a vendégek, és mivel a házigazdák csak szépítésig jutottak, kettő egyes vereséget könyvelhettek el. Kedden tizennyolc órától az Építőket fogadja a Stécé.

Felkészülési mérkőzés:

Salgótarjáni BTC-Vác VLSE 1-2 (0-0)

Salgótarján, SBTC Utánpótlás Központ, 50 néző. Vezette: Varga G. (Tóth I., Gordos Á.)

Salgótarjáni BTC: Nyirati  – Molnár M., Kálmán R., Csuka, Palkovics – Nagy X. – Boros, Horváth M., Schmidt, Tarlósi P. – Tarlósi M., Boros. Cserék: Kanyó, Filkor, Petrecsko, Szokolai, Sulyok, Dleány, Csifó, Csáki. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Vác VLSE: Bajkán – Hugyecz, Balogh D., Marosi, Szabó B. – Nagy Z., Dömök, Sós – Rusvay, Vén, Tóth N. Cserék: Balogh B., Kovács Zs., Torda, Busák, Pap, Geschitz. Vezetőedző: Kovács Péter.

Gól: Csáki, ill. Nagy Z. (2)

Sebestyén Szilárd:Az első edzőmérkőzésünk volt. Két hete kezdtük el a felkészülést. Azt is mondhatnánk, hogy idény eleji forma, de ez sajnos még az sem volt. Főleg a második félidő volt, ami katasztrofálisra sikerült. Voltak próbajátékosok, akik azt gondolom, nem állták meg a helyüket, nem tartok igényt rájuk. Próbálunk majd mindent megtenni a felkészülés során, hogy ettől csak jobb meccseket tudjunk játszani.

Kovács Péter:Nagyon örülünk a Salgótarján meghívásának! Egy jó hangulatú edzőmeccset tudtunk játszani, nagyon jó körülmények között. Ők is a felkészülés egy másik szakaszában vannak, ahogy mi is. Az látszott, hogy miénk a frissebb csapat, hiszen ők napi két edzéssel készülnek a bajnokságra. Ennyi volt ma nagyjából a két csapat között a különbség, mi kicsit frissebbek voltunk, így jobban fel tudtuk venni az egy osztállyal feljebb játszó ellenféllel a küzdelmet. Szerintem a nagy szél ellenére jó és hajtós mérkőzés volt. Mindkét oldalon volt helyzet és mindkét együttes tudta gyakorolni, ami majd a szezonban játszani szeretne. A hazaiakna nagyon sok sikert kívánunk, és reméljük, jövőre is megőrzik NB III-as tagságukat!

A teljes mérkőzés felvétele elérhető YouTube-csatornánkon: