2024.05.29.

Az Újpest II-nél vigasztalódna az SBTC

Két nem túl szívderítő hazai bajnoki után idegenben vár nehéznek ígérkező menet az NB III-ban bennmaradásért harcoló salgótarjániakra.

A Hatvan elleni vereség után vasárnap az NB III Észak-Keleti-csoportjának huszonnyolcadik körében javítana az SBTC. Tizenegy órás kezdéssel a tabella nyolcadik helyén álló Újpest második számú együttesénél lépnek pályára a fekete-fehérek. Salgótarján Megyei Jogú Város szponzorálásának köszönhetően weboldalunk élőben közvetíti a találkozót. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett társulatok mestereit. A házigazdákat irányító Mundi Viktor mellett a Nógrád vármegyei társulatot felkészítő Sebestyén Szilárd is megosztotta velünk előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 28. forduló, 2024. május 12. (vasárnap), 11.00:

Újpest FC II-Salgótarjáni BTC

Budapest, Újpest Labdarúgó Sportcentruma. Vezeti: Gáspár András (Szalai Dávid, Hegedűs-Baráth Noémi)

Mundi Viktor, az Újpest FC II vezetőedzője: – Maximálisan elégedettek vagyunk a csapattal. Két játékosunk felkerült az NB I-es keretbe, Radosevic és Geiger szinte már stabilan játszik az első osztályban. Mellettük Mucsányi is bemutatkozott. Azt gondolom, ezzel teljesítettük a fő célkitűzésünket, de nélkülük is egyenletes, jó teljesítményt nyújt a csapat. Picit hektikusak vagyunk, de hazai pályán ezúttal is mindenféleképpen győzelemre fogunk játszani. Az SBTC-ről tudni kell, hogy a bennmaradásért küzd és egy nagyon egységes gárda. A védekezésüket nagyon jól megszervezik, és nagyon kell figyelnünk a labda mögötti játékukra, mert kontrából igen jól jönnek fel. Ehhez megvannak a megfelelő sebeséggel rendelkező játékosai. Jó mérkőzésre számítok. Abszolút csak fiatalokkal fogunk pályára lépni, egy idősebb játékos sem fog visszajönni az első csapatból. 

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője:Az előző két mérkőzésen már elérhettük volna a kitűzött célunkat. Ehelyett nehéz helyzetbe sodródtunk, bár a sorsunk így is a mi kezünkben van! Fiatal csapattal találkozunk, ahonnan már jó néhányan bemutatkoztak az első osztályban. Nehéz megmondani, hogy mi várható. A csapat le volt törve a két eredmény miatt, de igyekeztünk beszélgetésekkel a lelkükre hatni és plusz motivációt adni a számukra! Remélem, a következő mérkőzésen a jobbik arcunkat fogjuk mutatni! Kálmán piros lap, Sulyok sérülés, Csifó családi okok miatt nem tud pályára lépni.