2024.04.13.

Szombaton lép ismét pályára az SBTC

A negyedik fordulóban a Diósgyőr második számú együttesét fogadják a három kör után veretlen salgótarjániak. 

A Tiszafüreden aratott győzelme után szombaton otthonában vág neki újabb erőpróbának a harmadik vonal Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC. A bajnokság negyedik fordulójában a korábbi három fellépésén rendre vereséget szenvedő Diósgyőr második számú alakulatát fogadják a fekete-fehérek a Szojka Ferenc Stadionban. Tizenhét óra harminc perces kezdéssel kerül sor a találkozóra. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett gárdák mestereit. Az egyelőre veretlen, ötpontos salgótarjániakat felkészítő Sebestyén Szilárd mellett a DVTK fiataljait irányító Szamosi Tamás is összefoglalta számunkra gondolatait. Lássuk az előzetes meglátásokat!

NB III Észak-Keleti-csoport, 4. forduló, 2023. augusztus 19. (szombat), 17.30:

Salgótarjáni BTC-Diósgyőri VTK II

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Török Mihály (Gergely Márton, Juhász Bálint)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: Az elmúlt mérkőzés után volt egy kis regeneráció és pihenő, majd szerdától elkezdünk készülni a DVTK elleni mérkőzésre. Jó a hangulat az öltözőben, igazából az eddigi eredményeknek örülünk, de messze még a vége, még sok pontot kell gyűjteni a cél eléréséhez! A mostani ellenfelünk eredményei nem jók, de ez nem szabad, hogy megtévesszen. A lejátszott edzőmérkőzésen és az eddigi bajnoki meccseiken nem játszottak rosszul, fiatalok, szervezetten, sokat futva futballoznak. Mivel mindkét csapat fiatal, ezért lüktető, jó iramú találkozóra számítok. Mindenki bevethető.

Szamosi Tamás, a Diósgyőri VTK II vezetőedzője: Tisztában voltunk vele a szezon előtt, hogy nehéz lesz a fiatal játékosainkat integrálni a felnőtt fociba. Ugyanakkor a játékunkkal nincs semmilyen probléma. A játékosaim maximális odaadással teszik a dolgukat. Ezzel együtt, a fizikai korlátokkal még nehezen birkóznak meg. Én egyáltalán nem tartok attól, hogy előbb-utóbb nem leszünk eredményesek. Nyilván most már minket is frusztrál az, hogy pont nélkül vagyunk. A hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban is kijelenthetem, hogy egy fizikálisan nagyon erős csapattal fogunk találkozni. Nekünk egy egységes csapatjátékkal és a klubunk által meghatározott filozófia szerint kell eredményesnek lennünk. Nekünk elsődleges célunk a fiatalokat felkészíteni a felnőtt labdarúgásra. Nem igazán az eredményesség a legfontosabb dolog, viszont a futballt eredményre játsszák, én is nagyon-nagyon szeretek nyerni, ahogy a játékosok is így vannak ezzel. Ezen út mentén szeretnénk továbbhaladni. Mindig, minden meccsen a győzelem a cél! Ez most hétvégén sem lesz másképpen. Vannak sérültjeink, de szinte teljes kerettel utazunk.