2024.05.29.

Döntetlent játszott az Újpest II-nél az SBTC

Nem sikerült begyűjteni mindhárom pontot, de a megszerzett egy egységet is meg kell becsülni.

Múlt vasárnap az Újpest II-nél lépett pályára az SBTC a harmadik vonal Észak-Keleti-csoportjának huszonnyolcadik körében. A hazaiak irányítása alatt indult a meccs, ahogy arra számítani lehetett, a fekete-fehérek kontrákra rendezkedtek be. Éppen a szünet előtt Csuka révén megszerezték a vezetést a vendégek, sajnos azonban Árki a második felvonás elején válaszolt. A hátralévő időben hiába voltak közelebb a sikerhez a házigazdák, már nem tudtak betalálni, így egy egyes döntetlennel zárult a csörte.

NB III Észak-Keleti-csoport, 28. forduló:

Újpest FC II-Salgótarjáni BTC 1-1 (0-1)

Budapest, 110 néző. Vezette: Gáspár A. (Szalai D., Hegedűs-Baráth N.)

Újpest FC II: Genzler – Kovács, Horváth, Szűcs (Illés, 76.), Varga, Árki, Kollarik (Sarkadi, 8.), Mucsányi, Simon, Dékei, Tóth (Mari, 74). Vezetőedző: Mundi Viktor.

Salgótarjáni BTC: Szalay – Petrecsko (Palkovics, 46.), Molnár, Csuka, Bakos – Tarlósi P., Nagy, Horváth, Filkor B. (Orosházi, 92.), Boros (Klajban, 88.) – Tarlósi M. (Jacsó, 85.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Dékei, Kovács, Mucsányi, ill. Petrecsko

Gól: Árki (53.), ill. Csuka (45+1.)

Mundi Viktor: Összességében azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam. Tudtuk, hogy a Salgótarján masszív védekezésből építkezik. Gyors ellentámadásokra alapozza a játékát. Annyira szerintem ez nem lepett meg minket, és nem is igen volt benne részünk. Aki kinn volt a meccsen, az azért láthatta, hogy mind labdabirtoklásban, mind játékkészségben magasan az ellenél fölött volt a csapatunk. Ennek ellenére egy ilyen találkozót meg kell nyerni. Viszont megmondom őszintén, nem nagyon érdekel, hogy most elveszítettünk két pontot, mert ezt azért nyugodtan mondhatjuk… Ennél azonban sokkal többet ért nekem a csapatom játéka, amit taktikailag, és sok esetben játékban produkáltunk, az szerintem nagyin magas szint volt. A vendégeknek gratulálok, és sok sikert kívánok a bennmaradásért vívott harcban!

Sebestyén Szilárd: Azt gondolom, a végeredmény, az egy pont értékes lehet a számunkra. Az előre való játékunk sajnos nagyon sok kívánnivalót hagy maga után. Nagyon rossz döntéseket hozunk egyes szituációkban. A mérkőzés folyamán volt két-három olyan három a kettő elleni szituáció, hogyha pontosabban játsszuk le, akkor ziccert tudtunk volna kialakítani. Sajnos figyelmetlenek, pontatlanok vagyunk. Ez eredményi azt, hogy egy ponttal meg kell elégedni. Szerintem ezzel maximálisan így lehetünk, mert az utolsó percekben az Újpest jobban futballozott, helyzeteket alakított ki, és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy maradt a döntetlen. 

Az aktuális állás: