2024.04.18.

Bravúrgyőzelmet aratott az NB III-ban az SBTC

A dobogó legalsó fokán tanyázó Kisvárda II-es csapatát tréfálták meg a salgótarjániak.

Vasárnap a dobogó legalsó fokán elhelyezkedő Kisvárda tartalék együttesét fogadta az SBTC az NB III Észak-Keleti-csoportjának tizenötödik körében. Aktívabban kezdtek a házigazdák. Leginkább küzdelem jellemezte a mély talajon lejátszott bajnokit. Ebben egyértelműen jobbnak bizonyultak a fekete-fehérek, akik uralták a meccset. Két alkalommal is bravúrral kellett védenie a vendégek hálóőrének, de aztán ő is tehetetlennek bizonyult a 34. percben. A jobb szélen elfutó Molnártól Horváth elé került a labda, aki tizenhat méterről kilőtte a jobb sarkot.

A második felvonásra is megmaradt a hazaiak lendülete, nagy elánnal tették a dolgukat. Hamarosan nőtt is a különbség, Tarlósi Patrik lőtte ki tizennyolcról a jobb felsőt. A félidő derekán egy piros lap miatt tíz főre olvadtak a látogatók. Ettől függetlenül a hátralévő időben igyekezett talpra állni a hátrányban lévő gárda, mindhiába. Magabiztosan megőrizték előnyüket a kontrákra berendezkedő salgótarjániak, akik akár nagyobb arányú sikerre is szert tehettek volna. Végül kettő nullra nyert Sebestyén Szilárd komoly skalpot begyűjtő alakulata.

NB III Észak-Keleti-csoport, 15. forduló:

Salgótarjáni BTC-Kisvárda Master Good II 2-0 (1-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 200 néző. Vezette: Altorjay Á. G. (Pálinkás D. F., Gergely M.)

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Molnár M., Sulyok, Kálmán R., Palkovics – Tarlósi P. (Dóra, 91.), Nagy X., Klajban (Csáki, 76.), Horváth M., Tarlósi M. (Bogdán, 62.) – Csifó (Boros, 62.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Kisvárda Master Good II: B. Ponomarenko – Kozacsuk, Rubus, Benko (Szirota, 79.) – Bliznjuk, N. Ponomarenko (Szikszai, 56.), Honcsar, Sikorszki – Ésik Á. (Kancsij, 56.), Kristófi, Pongó-Dankai (Bíró R., 39.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Kálmán R.

Piros lap: Kristófi (62., Kisvárda Master Good II)

Gól: Horváth M. (34.), Tarlósi P. (54.)

Sebestyén Szilárd: – Azt kell mondanom, a mai mérkőzésen az egész kilencven perc során domináltuk a játékot. Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki. Azt gondolom, mezőnyben is magasan a Kisvárda fölé nőttünk. Azt gondolom, már az első félidőben eldönthettük volna a meccset. Egy gólt rúgtunk. A második elején pedig megdupláztuk az előnyünket. Úgy vélem, hogy még két-három gól benne maradt a találkozóban, de nem vagyunk telhetetlenek. Dicséret illeti az egész csapatot, magabiztos három pontot szereztünk itthon. 

Gerliczki Máté: – Van véleményem a mérkőzésről… Futballra totálisan alkalmatlan volt a játéktér. Ehelyett ilyen kiszorítós és pankráció zajlott a kilencven perc során. Ebben a hazaiak nagyon sokkal jobbak voltunk tőlünk, esélyünk sem volt, még egy pontot sem szerezni. Természetesen gratulálunk a győzelemhez az ellenfélnek! Nyilván ezen a talaján mi nem tudtuk megmutatni, hogy mit is tudunk valójában. Az megnyugtat egyébként, hogy lesz majd egy visszavágója ennek a mérkőzésnek. Azt gondolom, sokkal jobb körülmények között kerül majd megrendezésre az a meccs, és akkor ott mindenféleképpen szeretnénk megmutatni, hogy mit is tudunk valójában. 

A bajnokság aktuális állása: