2024.07.20.

Nem ismert kegyelmet Salgótarjánban a Putnok

Hét góllal győzött a listavezető az SBTC-nél.

Vasárnap az éllovas Putnokot fogadta az SBTC a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjának huszadik fordulójában. Már előzetesen is sejthető volt, a látogatók a meccs toronymagas favoritjai, a végül kialakuló gólkülönbségre viszont azért nem számíthattunk. Az első félidő derekáig tudták állni a sarat a bennmaradásért harcoló hazaiak, majd egy szöglet után Korbély indította be a hengert. Hamarosan ismét beköszöntek a borsodiak, majd még a pihenőt megelőzően jött az újabb találat.

Sajnos a második felvonásban sem változott a játék képe. Magabiztosan, fölényben futballoztak a vendégek. Elvétve a házigazdák is veszélyeztettek, de minden lehetőség kimaradt. Nem álltak le a putnokiak, akik még négy alkalommal tudták mattolni ellenfelük védelmét, így kiütéses, hét nullás sikert elérve igazolták a papírformát.

NB III Észak-Keleti-csoport, 20. forduló:

Salgótarjáni BTC-Putnok FC 0-7 (0-3)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 350 néző. Vezette: Práth D. (Gergely M., Deme R.)

Salgótarjáni BTC: Szalay – Molnár, Sulyok, Kálmán R., Palkovics – Tarlósi P. (Boros A., 46.), Nagy X., Klajban (Jacsó, 45.), Horváth M. (Filkor, 68.), Benkő – Tarlósi M. (Csifó, 68.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Putnok FC: Mészáros – Galacs (Kovács D., 68.), Szabó K., Tordai, Korbély (Sipos, 77.) – Pócsik (Horváth S., 68.), Lőrincz, Váradi (Juhos, 60.), Vattay – Boros G., Nemes (Gulyás, 77.). Vezetőedző: Szala Ákos.

Sárga lap: Horváth M., Kálmán R., Jacsó, ill. Lőrincz

Gól: Korbély (22., 56.), Galacs (28.), Szabó K. (38.), Lőrincz (68., 91.), Boros (80.)

Sebestyén Szilárd:Egy ilyen mérkőzés után nagyon nehéz nyilatkozni. Azt gondolom, hogy a két csapat céljai között kijött a különbség. Míg az ellenfél a bajnoki címért játszik, mi a bennmaradásért hajtunk. Több szempontból is fényév a különbség az együttesek között, akár játékosállományban, akár anyagi lehetőségben. Mindenben magasan felülmúltak minket, legfőképpen játéktudásban. Úgy vélem, lehetett volna ez az eredmény kicsit szolidabb is, hiszen nekünk is volt négy százszázalékos helyzetünk. Mi sajnos nem tudtuk értékesíteni őket, az ellenfél pedig szinte minden lehetőségét kihasználta. Gratulálok nekik a győzelemhez! 

Szala Ákos: Úgy érkeztünk Salgótarjánba, hogy tudtuk, egy nagyon nehéz pályára jövünk, ahol sosem könnyű nyerni. Tudtuk azt is, hogy a riválisaink botlottak itt. Akár a döntetlent elérő Cigánd vagy a kikapó Kisvárda II. Nagyon felkészültünk az összecsapára, mert tisztában voltunk vele, hogy egy nagyon masszív hazai csapat vár ránk. Azt gondolom, az első húsz perc így is zajlott. Aztán szerencsére tudtunk lőni egy gólt, majd egy nagyszerű támadás végén a másodikat. A többi jött sorban. Az utóbbi hetekben nagyon sok támadást kaptunk, mert esetleg nem úgy jöttek a gólok és az eredmények, ahogy kellett volna, és nem ezért vártuk el saját magunktól sem. Ezért három nullás vezetésnél azt kértem a srácoktól, hogy mutassuk meg azt, most is beszéljenek rólunk, ne csak a rosszról. Gratulálok a fiúknak, mert nagyszerű hozzáállással nyertük meg a mérkőzést!

A bajnokság aktuális állása: