2024.07.25.

Papírforma vereséget szenvedett az SBTC

Öt góllal bizonyult jobbnak a makulátlan mérlegét magabiztos sikerrel megőrző éllovas Putnok.

Szerdán a szezon egyik legnehezebbnek ígérkező bajnokiján volt érdekelt az SBTC. Az NB III Észak-Keleti-csoportjának ötödik fordulójában a meccsnek hibátlan mérleggel listavezetőként nekivágó Putnok otthonában volt jelenése Sebestyén Szilárd legénységének.

Nem meglepő módon, rögtön a kezdés után kézbe vették a gyeplőt az egyértelmű favoritnak számító házigazdák, azonban az összecsapás harmadáig jól állt a lábán a vendégek masszívan záró védelme. A 29. percben Boros lépett ki a hátvédek között, majd továbbított higgadtan a kapuba. Még a szünet előtt tovább nőtt a különbség, Juhos közelről fejezte be a gyorsan végigjátszott akciót.

A második felvonásban már bátrabban fociztak a fekete-fehérek, a hátrány ellenére tették a dolgukat becsülettel, de szépíteni nem tudtak. A félidő derekán megint beköszöntek a hazaiak, akik a mérkőzés utolsó szakaszára, aztán a hosszabbításra is tartogattak egy-egy találatot,  így a mesternégyesig jutó Boros vezérletével, könnyed, öt nullás győzelemre tettek szert. Nem sok esélyük volt a salgótarjániaknak, ez az eredmény volt a realitás az egyik legfőbb aranyérem várományos pályáján.

NB III Észak-Keleti-csoport, 5. forduló:

Putnok FC-Salgótarjáni BTC 5-0 (2-0)

Putnok, Várady Béla Sportközpont, 200 néző. Vezette: Takács Á. (Szilágyi Zs., dr. Gavalla-Kulcsár J.)

Putnok FC: Mészáros – Nemes, Arady (Mrva, 46.), Juhos (Sztankó, 70.), Vattay (Papp, 64.) – Dobrovolszki, Galacs (Tordai, 64.), Lőrincz, Komári (Benkő, 64.) – Pócsik, Boros. Vezetőedző: Szala Ákos.

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Molnár M., Sulyok (Horváth M., 69.), Kálmán R., Csuka, Nagy X. – Tarlósi P. (Palkovics, 64.), Petrecsko, Csáki (Klajban, 46.), Bajor (Bogdán, 46.) – Tarlósi M. (Csifó, 64.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Nagy X.

Gól: Boros (29., 73., 88., 92.), Juhos (39.)

Szala Ákos:Azt gondolom, a labda kilencven százalékban nálunk volt. Arra felhívtam a játékosok figyelmét, hogy türelmesnek kell ma lennünk, mert a Salgótarján szerintem azért jött, hogy kapott gól nélkül lehozza a mérkőzést, nem is feltétlenül a rúgott gólokért. Nem jött most az első tizenöt-húsz percben a gól, de türelmesek voltunk, nem izgultuk túl, úgyhogy tökéletesen betartotta a csapat, amit kértünk tőlük.

Sebestyén Szilárd:Azt kell mondanom, hogy osztálykülönbség volt a két csapat között. Sajnos nem is egy. Minden csapatrészben jobb volt az ellenfél. Taktikailag és technikailag is teljesen fölénk nőttek. Ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Úgy gondolom, a legfőbb bajnokesélyese a Putnok ennek az NB III-as csoportnak. Az elmúlt mérkőzésen a DVTK II ellen egy kicsit megtört a csapat. Ott győzelmet vártunk. Szerintem azóta egy picit magunk alatt vagyunk. Igyekszünk kilábalni ebből a nehéz helyzetből.

A bajnokság aktuális állása: