2024.05.22.

Komoly bravúrt ért el az SBTC

A Forduló előtt harmadik helyezett DVSC II-nél cáfoltak rá a papírformára az NB III-as salgótarjániak. 

Vasárnap a DVSC II otthonába látogatott az SBTC az NB III Észak-Keleti-csoportjának huszonharmadik körében. Nagyon rosszul kezdtek a vendégek, húsz perc sem telt el a meccsből és már kettővel vezettek a hazai fiatalok. Szépen lassan felébredtek azonban a korai sokkból a fekete-fehérek, előbb Horváth Máté szépített a szünethez közeledve, majd éppen a pihenőt megelőzően, Boros egalizált. A második felvonás elején Csifó vágott be egy kipattanót, így fordítani tudtak a fekete-fehérek. Volt még hátra fél óra, igen csak rohamoztak a cívisvárosiak, de a remekelő Szalay eszén már nem tudtak túljárni, illetve a felső léc is mentett. Végül hatalmas bravúrt elérve, három kettőre diadalmaskodott Sebestyén Szilárd együttese.

NB III Észak-Keleti-csoport, 23. forduló.

Debreceni VSC II-Salgótarjáni BTC 2-3 (2-2)

Debrecen, DEAC Sporttelep, 120 néző. Vezette: Szántó S. P. (Ancsin Z., László I. S.)

Debreceni VSC II: Erdélyi – Gellén, Gyenti (Shedrach, 86.), E. Romanchuk, Hornyák (Fábián, 67.) – Cibla (Kozma, 67.), Tuboly (Doktor, 51.), Farkas T., Kohut – Kocsis (Egri, 51.), Horváth Z. Vezetőedző: Máté Péter.

Salgótarjáni BTC: Szalay – Klajban, Kálmán R., Csuka, Molnár M. – Boros, Filkor B. (Petrecsko, 65.), Benkő, Horváth M. (Jacsó, 81.), Nagy X. – Csifó (Tarlósi M., 77.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Hornyák, Romanchuk, ill. Csifó, Molnár M., Petrecsko

Gól: Horváth Z. (6.), Kohut (19.), ill. Horváth M. (37.), Boros (45.), Csifó (58.)

Máté Péter: Kettő nullra vezettünk, fél óráig azt történt a pályán, amit szerettünk volna. Ezután kicsit visszaesett a motivációs szintünk, ezzel felhoztuk az ellenfelet. Próbáltuk cserékkel felpörgetni a csapatot, azonban az ellenfél kapusa többször is kifogott rajtunk.

Sebestyén Szilárd: Az első tizenöt-húsz percbe kicsit bealudtunk. Azt gondolom, a hosszabb utazás, és az, hogy kicsit később értünk ide, rányomta a bélyegét a kezdésünkre. Hála istennek, utána ki tudtunk egyenlíteni, sőt a győzelmet is képesek voltunk megszerezni. Nagyon értékes a három pont számunkra. Debrecenben nem sokan nyertek eddig. Ez mindenféleképpen erőt kell, hogy adjon, a továbbiakban a csapatom számára!